LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Τεχνολογία - ΕπιστήμηΔημοσίευση: 04 Νοεμβρίου 2021 07:44

Μανωλόπουλος για νέα μέτρα: Είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά λίγα και ατελή

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος, υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, αλλά με σαφώς λιγότερες πιθανότητες από τους ανεμβολίαστους.

Γώγος - Μανωλόπουλος - Καλημέρα Ελλάδα

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ξεκαθάρισε πως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να νοσήσουν και να μεταδώσουν τον ιό, αλλά με σαφώς πολύ μικρότερες πιθανότητες από ότι οι ανεμβολίαστοι.

Συμπλήρωσε δε πως όσο περνάει ο καιρός, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου εξασθενεί και γι΄αυτό συστήνεται η χορήγηση και τρίτης δόσης έξι μήνες μετά τη δεύτερη, προσθέτοντας πως η εξασθένηση του εμβολίου δεν είναι ίδια για όλους και εξαρτάται από το ανοσολογικό σύστημα του κάθε εμβολιασμένου.

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι λίγα και ατελή, προσθέτοντας πως δεν τα θεωρεί ικανά να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, χρειάζονται έλεγχοι και στις εκκλησίες οι οποίες εξαιρέθηκαν, αλλά και επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ανέφερε σαν παράδειγμα την Εστίαση, όπου ένας πελάτης για να μπει σε ένα κατάστημα πρέπει να είναι εμβολιασμένος, αλλά ο υπάλληλος που θα τον σερβίρει και ο αστυνομικός που θα κάνει τον έλεγχο, μπορεί να είναι δυνητικά ανεμβολίαστοι.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός - εκκλησιαστικοί κύκλοι: Η Εκκλησία τηρεί την τάξη

Καιρός: Αυξημένη υγρασία και τοπικές ομίχλες την Πέμπτη

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σε 185 σημεία την Πέμπτη

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο