LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2021 09:40 | Ανανέωση: 02 Νοεμβρίου 2021 10:49

Αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ: Υπεγράφη η εφαρμοστική διευθέτηση της

Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του αρχηγού του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Τζέφρι Πάιατ. Τι προβλέπει.

Κωνσταντίνος Φλώρος - Τζέφρι Πάιατ - αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Η εφαρμοστική διευθέτηση Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ υπεγράφη χθες, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Ρ. Πάιατ.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής του 2ου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια του Γ' Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Κωνσταντίνος Φλώρος - Τζέφρι Πάιατ - αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Την εφαρμοστική διευθέτηση υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δ3 του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Νικόλαος Χολέβας και εκ μέρους της US European Command o υποδιευθυντής του J5/8, ταξίαρχος Nicholas A. Gentile, Jr. Σε αυτήν προβλέπεται η αμοιβαία ανάπτυξη διαδικασιών για την υλοποίηση κατασκευών, βελτιώσεων, αναπτυξιακών έργων, συντήρησης και λειτουργίας των υποδομών που διατίθενται προς χρήση στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Κωνσταντίνος Φλώρος - Τζέφρι Πάιατ - αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Η εφαρμοστική διευθέτηση, πέραν της ταχύτερης υλοποίησης έργων υποδομής με αμερικανική χρηματοδότηση στις τοποθεσίες που προβλέπονται από τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, θα συμβάλλει, μεταξύ άλλων, και στην αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στον ελλαδικό χώρο, παρέχοντας επιπλέον ευκαιρίες συνεκπαίδευσης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητάς τους, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

Κωνσταντίνος Φλώρος - Τζέφρι Πάιατ - αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη - Καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων: Ανοίγουν στόματα για τον 16χρονο (βίντεο)

Καιρός - Αρνιακός: Βροχές και στην Αττική (βίντεο)

Εμβολιασμός - Τρίτη δόση: Συνεδριάζει η επιτροπή για τους κάτω των 50 ετών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβοςΣήμερα 15:31 | Ειδήσεις

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο εργολάβος για το τραγικό δυστύχημα στον Πειραιά, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο