LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2021 13:52 | Ανανέωση: 01 Νοεμβρίου 2021 14:20

Επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Παρέμβαση εισαγγελέα για τον προπηλακισμό

Ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Θ. Βασιλακόπουλος
Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr, το πρώτο σκέλος της εισαγγελικής παρέμβασης αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, κατήγγειλε πως προπηλακίστηκε όταν συνάδελφοί του παρατήρησαν τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Βασιλακόπουλος είπε πως τους έκανε εντύπωση που δεν έκαναν σε κανένα έλεγχο για πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κατάστημα. Το θέμα έθεσε ο κ. Λουκίδης, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, ο οποίος τελικά αποφάσισε και πήγες και τους είπε πολύ ευγενικά ότι αυτό που κάνετε είναι επικίνδυνο

Τότε, υποστηρίζει πως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας όταν άρχισαν να διαμαρτύρονται για την κατάσταση, είπε στους 25 επιστήμονες πως δεν μπορούν να παραμείνουν στο σημείο και άρχισε να μιλάει άσχημα στον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Πνευμονολογίας.

«Όταν μας έδιωξαν από το μαγαζί τους είπα ότι αυτό το θέμα θα το βγάλω στα κανάλια» κάτι που προκάλεσε την έκρηξη, πιθανόν του καταστηματάρχη, ο οποίος του είπε «δεν θα σε φοβηθώ» και «με απείλησε ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο», ενώ ανέφερε ότι δέχτηκε και απειλές για την ζωή του.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για το περιστατικό στην Καλαμπάκα

Σε ανακοίνωση της, η ΕΠΕ, αναφέρει τα εξής:

«Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ) στα πλαίσια των εκπαιδευτικών της εκδηλώσεων, διοργάνωσε στη Καλαμπάκα το σεμινάριο της ομάδας άσθματος. Το σεμινάριο παρακολούθησαν δια ζώσης 50 ιατροί ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι ενώ παράλληλα υπήρξε και διαδικτυακή συμμετοχή. Το σεμινάριο ήταν απόλυτα επιτυχές με ευρεία ανταλλαγή απόψεων και διαδραστικότητα.

Το μεσημέρι της 30ης/10/2021 ομάδα 15 περίπου ιατρών που παρακολουθούσαν το σεμινάριο ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΕΠΕ γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής. Στη διάρκεια του γεύματος που έλαβε χώρα σε κλειστό χώρο παρατήρησαν ότι δεν γινόταν έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πριν δε την αποχώρηση τους, ο Πρόεδρος της ΕΠΕ και Καθηγητής ΕΚΠΑ, Στέλιος Λουκίδης, χρησιμοποιώντας το θεσμικό του ρόλο με απόλυτα ευγενικό και περισσότερο συμβουλευτικό τρόπο αποφάσισε να συζητήσει το θέμα με τους ιδιοκτήτες του εστιατορίου, τονίζοντας τους την σημασία της περιοχής για το τουριστικό χάρτη και ότι θα πρέπει ως υπεύθυνοι της επιχείρησης να περιφρουρούν πρώτοι τη δημόσια υγεία και την ίδια τους την επιχείρηση.

Δεν υπήρξε κανένας ελεγκτικός ρόλος και η προσέγγιση ήταν απόλυτα συμβουλευτική και καλοπροαίρετη. Η αντίδραση όμως του καταστήματος ήταν δυσανάλογη της προσέγγισης και οδήγησε σε μια αντιπαράθεση που περιείχε και πράξεις βίας σωματικής και λεκτικής ιδιαίτερα απέναντι στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Η ΕΠΕ καταδικάζει απερίφραστα τις τακτικές αυτές από όπου και αν προέρχονται, καλεί δε όλη την κοινωνία να συστρατευτεί ενεργά στον αγώνα κατά της πανδημίας, να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να κατανοήσει ότι όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα στόχο και σε αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: καταγγελία για βιασμό ανήλικων από συμμαθητή τους

Θεοδωρικάκος για Πέραμα: Λάθος η διακοπή καταδίωξης - Αλλαγές στην Άμεση Δράση

Τροχαίο: νεκρός νεαρός οδηγός μηχανής

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο