LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 31 Οκτωβρίου 2021 16:57

Ιταλία: Πέθανε ο "πατέρας του τιραμισού"

Ο Καμπεόλ ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Alle Beccherie" στη βόρεια Ιταλία, όπου επινοήθηκε το διάσημο επιδόρπιο.

τιραμισού - Όρεο - Καλλίδης

Ο Ιταλός εστιάτορας Άλντο Καμπεόλ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης “ο πατέρας του τιραμισού”, πέθανε σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσε σήμερα το BBC στην ιστοσελίδα του. Ο Καμπεόλ ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Alle Beccherie” στη βόρεια Ιταλία, όπου επινοήθηκε το διάσημο επιδόρπιο από τη σύζυγό του και από έναν σεφ.

Το γλυκό, το οποίο περιέχει μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται από το ιταλικό κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου το 1972, αλλά οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα. Έκτοτε έγινε ταυτόσημο της ιταλικής κουζίνας και υιοθετήθηκε από σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το “Alle Beccherie” άνοιξε το 1939 με ιδιοκτήτες της οικογένεια Καμπεόλ και στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το ανέλαβε ο Άλντο. Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του τιραμισού, τον σεφ Ρομπέρτο Λινγκουανότο, το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός... ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια

Ο Λινγκουανότο έριξε λίγο μασκαρπόνε μέσα σε ένα μπολ με αβγά και ζάχαρη και στη συνέχεια παρατήρησε ότι το μείγμα είχε ωραία γεύση, όπως είχε πει ο ίδιος στη σύζυγο του Καμπεόλ, την Άλμπα. Έπειτα οι δυό τους τελειοποίησαν το γλυκό προσθέτοντας σαβαγιάρ βουτηγμένα σε καφέ και πασπαλίζοντάς το με κακάο και το “βάφτισαν” “Τίραμι Σου”, το οποίο σημαίνει “σήκωσέ με”.

Το γλυκό εμφανίζεται σε φωτογραφία σε ένα τεύχος του 1981 του περιοδικού Veneto, μιας τοπικής έκδοσης αφιερωμένης στο φαγητό και στο κρασί, και σήμερα είναι ένα από τα διασημότερα επιδόρπια της Ιταλίας.

Παραλλαγές του τιραμισού περιλαμβάνουν ρούμι ή κρασί μαρσάλα, αλλά η πρωτότυπη συνταγή, την οποία πιστοποίησε το 2010 η Ιταλική Ακαδημία Κουζίνας, ήταν χωρίς αλκοόλ γιατί το επιδόρπιο προοριζόταν και για παιδιά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤι καιρό θα κάνει την ΤρίτηΧθες 16:21 | Ειδήσεις

Πόσο θα ανεβεί η θερμοκρασία. Η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 ΙουλίουΣήμερα 06:27 | Ειδήσεις

Την μνήμη ποιων αγίων και οσίων τιμά σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία. Σε ποιους πρέπει να πείτε "Xρόνια πολλά".

Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού Σήμερα 06:37 | Ειδήσεις

Ο Εισαγγελέας σήμερα πρόκειται να ολοκληρώσει την αγόρευση του για την υπόθεση που σε πρώτο βαθμό οδήγησε σε καταδίκη 8 ετών του κ. Φιλιππίδη.

"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστώνΣήμερα 07:11 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί σήμερα στη Φλόριντα, θα επισκεφτεί κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών υπό κατασκευή στους βάλτους του εθνικού πάρκου Έβεργκλεϊντς, που βαφτίστηκε "Αλκατράζ με αλιγάτορες".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Αλκατράζ με αλιγάτορες": Ο Τραμπ εγκαινιάζει το πιο σκληρό κέντρο κράτησης μεταναστών 07:13Δίκη Φιλιππίδη: Ολοκληρώνεται σήμερα η αγόρευση του Εισαγγελέα με την πρότασή του για την δεύτερη απόπειρα βιασμού 06:59ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:45Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 06:30Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο