LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 29 Οκτωβρίου 2021 13:25 | Ανανέωση: 29 Οκτωβρίου 2021 15:00

Ασπρόπυργος: βαριά ποινή για κακοποίηση αλόγων

Ποινή φυλάκισης, αλλά και χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο για κακοποίηση αλόγων.

AP - Άλογο - αναβάτης

Ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών, με αναστολή, και χρηματική ποινή 3.600 ευρώ, επέβαλε το Δ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον ιδιοκτήτη της μονάδας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κακοποίηση ζώων.

Ο 72χρονος κατηγορούμενος ήταν απών από το δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από δικηγόρο, ο οποίος έκανε λόγο για «στοιχεία υπερβολής» εκ μέρους των μαρτύρων, μελών φιλοζωικών οργανώσεων, αρνούμενος τα περί κακοποίησης και αποδεχόμενος πως ο εντολέας του «δεν τήρησε τους κανόνες ευζωίας των αλόγων». Ζήτησε, επίσης, να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς «ασκεί πια αυτήν την δραστηριότητα», αίτημα που δεν έγινε δεκτό.

Στο δικαστήριο επιδείχθηκαν πολλές φωτογραφίες που περιέχονται στην δικογραφία, οι οποίες είναι σοκαριστικές για τις συνθήκες που ζούσαν 16 άλογα μέσα στην μονάδα. Το υλικό είχε συλλεχθεί κατά τη διάρκεια αυτοψίας που είχε διατάξει η Εισαγγελία, ύστερα από καταγγελία του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών. Τα ζώα ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες, ήταν σκελετωμένα από την έλλειψη τροφής, πληγωμένα και δεμένα, χωρίς προστασία, ενώ εντός του χώρου βρισκόταν ένα νεκρό καμένο άλογο.

Η πρόεδρος του συλλόγου Ρόζα Ρούσου, που ήταν παρούσα στην αυτοψία, κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος «είναι κακοποιητής ζώων για χρόνια» και τόνισε πως «και στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για βάναυση συμπεριφορά σε ζώα». Η μάρτυρας, μάλιστα, διευκρίνισε πως και ο υποσιτισμός είναι μορφή κακοποίησης.

«Τα άλογα μπορούν να είναι δεμένα με μακρύ σχοινί για λίγες ώρες την ημέρα, όχι για ημέρες ολόκληρες και με κοντές αλυσίδες. Ήταν 16 ζώα, διασώσαμε τα 12, τα 4 τα εξαφάνισε ο κατηγορούμενος και είναι άγνωστη η τύχη τους. Τα 2 από τα 12 δεν μπορέσαμε να τα σώσουμε και πέθαναν από ασιτία. Όλα ήταν σε άθλια κατάσταση. Χρειάζονταν ορούς και άμεση περίθαλψη» είπε η κ. Ρούσσου.

Στην κατάθεσή της, η εθελόντρια του συλλόγου για θέματα περίθαλψης αλόγων, Σταματίνα Ψιμοπούλου, αναφέρθηκε σε όσα αντίκρισε, όταν, μαζί με την Αστυνομία, πήγαν στον επίμαχο χώρο να πάρουν τα ζώα: «Όταν πήγαμε με την αστυνομία να τα πάρουμε ήταν κάτι το σοκαρίστικο. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βλέπαμε τέτοιες τραγικές και άθλιες εικόνες.

Τα ζώα ήταν δεμένα τα περισσότερα, με σχοινιά ή αλυσίδες, ακόμα και στα 10 εκατοστά από τον τοίχο. Δεν υπήρχε φαγητό ή νερό. Ακόμη κι αν πει ο ιδιοκτήτης ότι τα τάιζε κάθε 2 ημέρες, είναι καταστροφικό, καθώς τα άλογα πρέπει να τρέφονται το λιγότερο 2 φορές την ημέρα.  Ζούσαν μέσα στα κόπρανα και τα ούρα τους. Κάποια είχαν και ψώρα. Εκτός από σκελετωμένα, είχε ανοίξει το δέρμα τους, είχαν πληγές. Κάποια ήταν μόνο ο σκελετός τους. Σκεφθείτε ότι για μήνες ζούσαν όρθια».

Από την πλευρά του κατηγορούμενου δεν προτάθηκε κανένας μάρτυρας προς υπεράσπισή του.

Πρόταση ενοχής υπέβαλε στο δικαστήριο και η εισαγγελέας έδρας, η οποία τόνισε πως είναι ολοφάνερη από το υλικό της δικογραφίας η πράξη του κατηγορούμενου.

 

Ειδήσεις σήμερα:

Homo bodoensis: Ανακαλύφθηκε ο νέος πρόγονος του ανθρώπου

Γυναικοκτονία στην Ιεράπετρα: η τελευταία ανάρτηση του θύματος (βίντεο)

Βύρωνας: νεαρός μπήκε στις τουαλέτες σχολείου χωρίς παντελόνι!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Σήμερα 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο