LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2021 15:01 | Ανανέωση: 27 Οκτωβρίου 2021 15:03

Τασούλας: Η Γεννηματά αρτίωσε την ζωή της – Χρέος μας η διατήρηση της ενότητας

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στον επικήδειο του, εξήρε το ήθος και την προσωπικότητα της Φώφης Γεννηματά, κάνοντας αναφορές στην προσφορά και στην πολιτική διαδρομή της.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΤΑΣΟΥΛΑΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

«Υπέκυψε όπως όλοι στο πεπερασμένο της ανθρώπινης μοίρας και ευχόμαστε στους δικούς της ανθρώπους κάθε κουράγιο και υπομονή», ανέφερε στον επικήδειο του για την Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «αρνιόταν να περιφέρει δεξιά κι αριστερά την ασθένεια της, παρά μόνο όταν ήταν για να δώσει δύναμη σε άλλους».

Όπως σημείωσε ο Κώστας Τασούλας, «Η μοίρα του κάθε ανθρώπου αξίζει και μπορεί να γίνεται μοναδική. Και αυτό το στοιχείο στην Φώφη Γεννηματά, η αξιοπρέπεια και το παράδειγμα που έδινε, είναι που κρατά συγκινημένη όλη την κοινωνία, είναι που κρατά την χώρα σε εθνικό πένθος και όλους εμάς, ενωμένους, να μιλάμε θλιμμένοι για την εντιμότητα και το παράδειγμα της»

«Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μεγαλωμένη μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, πήρε τον δρόμο της δημόσιας ανάμειξης, κρατώντας σκυτάλη από γερά υλικά, που όμως αυτό δεν την έφθανε και αισθανόταν ότι έπρεπε να την πάνε πιο μακριά. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε όμως πως ότι ήθελε να το κάνει, θα το επιτύγχανε, παρά την σκληρή στροφή της μοίρας για την οικογένεια της και για την ίδια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «στους περισσότερους από εμάς η βαρύτητα στην κατάσταση της υγείας της έγινε αντιληπτή από τον θάνατο της και γίνεται αντιληπτή τώρα αναδρομικά, διότι το χαμόγελο της και η στάση της μας καθησύχαζαν».

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΤΑΣΟΥΛΑΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις Αρχές της Φώφης Γεννηματά και τις προτεραιότητες στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και την ακοίμητη έγνοια για την παράταξη της, η παρουσία της στην οποία της προσέδιδε άνοδο, τονίζοντας την ακεραιότητα και την γενναιότητα στην ζωή της και στην πολιτική.

«Το μεγαλύτερο χειροκρότημα για την Φώφη Γεννηματά είναι αυτό που δεν το ακούσει η ίδια, το σημερινό και είναι το πιο σημαντικό, γιατί είναι το πιο ενσυνείδητο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, γιατί ο αιφνίδιος θάνατος της, όπως ανέφερε, μας ανάγκασε να κάνουμε ένα απολογισμό για την παρουσία της και την προσφορά της.

«Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της μιας παρακαταθήκη ευγένειας, ιερότητας, ευθύνης και αξιοπρέπειας. Αρτίωσε δηλαδή την ζωή της. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να εκτιμήσουμε το κλίμα που μας έφερε η εκδημία της και να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε αυτό το κλίμα που μας έφερε πιο κοντά, αντιμετωπίζοντας τον διχασμό και την υπερένταση όσο πιο μακριά γίνεται, αυτός θα είναι ο φόρος τιμής στην Φώφη Γεννηματά, που μας χαμογελά σήμερα εδώ».



Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: το λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη (εικόνες)

Κορονοϊός - Τζανάκης: αύξηση θανάτων και “παγίωση” στα 4000 - 5000 κρούσματα

“Άγριες Μέλισσες”: καθηλωτικό επεισόδιο την Τετάρτη (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNGΣήμερα 14:39 | Ειδήσεις

Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ζελένσκι, μετά τη συνάντησή τους.

Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτεςΣήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Εκμεταλλευόμενοι τις φιλικές και συγγενικές σχέσεις με άτομα στην επαρχία, τους ανέθεταν έναντι αμοιβής να μεταβαίνουν σε όλη την επικράτεια δρώντας ως εισπράκτορες για λογαριασμό της οργάνωσης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο αγροτικός κόσμος έχει κεντρικό ρόλο στο σχέδιό μας για την ανάπτυξη της χώραςΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Τι έθεσε στο επίκεντρο ο Πρωθυπουργός στη νέα κυριακάτικη ανάρτησή του.

Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην ΕλλάδαΣήμερα 14:28 | Ειδήσεις

Τι συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη συνάντησή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συναγερμός για την εξαφάνιση 55χρονου16:18Γιώργος Μπαντής για Καρέτσα-Τεττέη: Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο αντιρατσιστικό κίνημα16:04Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την στήριξη στον αγώνα της Ουκρανίας15:50Υπεγράφη η ενεργειακή συμφωνία Ελλάδας - Ουκρανίας15:36Δεν έχει τέλος η διένεξη ΒΒC με τον Ντόναλντ Τραμπ 15:22Θεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην οδό Αγίων Πάντων - Δύο άτομα στο νοσοκομείο15:08Βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία συλλαμβάνει την πολυμελή εγκληματική οργάνωση με τις τηλεφωνικές απάτες14:54Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα καθίσταται κόμβος τροφοδοσίας της Κεντρικής και της Ανατολικής Ευρώπης με αμερικανικό LNG14:40Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Η Ουκρανία μπορεί να στηρίζεται στην Ελλάδα14:34Συλλήψεις για παράνομη ανάθεση διοίκησης λάντζας στο Πέραμα14:20Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:06Πέθανε ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ - Το συγκινητικό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά13:52Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε Κωνσταντίνο Τασούλα: Ευχαριστούμε για την στήριξη στον ενεργειακό τομέα13:38Ιαπωνία : Εξερράγη το ηφαίστειο Σακουρατζίμα - Ακυρώθηκαν πτήσεις λόγω της ηφαιστειακής τέφρας13:24Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θα σπάσουμε την ανοχή στην Κρήτη13:10Έφτασε στην Αθήνα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι12:56Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι12:42Άγριο μαχαίρωμα στο Μουζάκι: Τρεις τραυματίες έξω από μπαρ12:28Τουρκία: Ο Χακάν Φιντάν για το Κυπριακό, τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις και το ρόλο της Τουρκίας στη Γάζα12:14Στις ΗΠΑ ο Νίκος Δένδιας: Σημαντικές επαφές με ερευνητικά κέντρα για drones, κυβερνοπόλεμο και πληροφοριακά συστήματα12:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο