LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2021 13:34 | Ανανέωση: 27 Οκτωβρίου 2021 13:45

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Το “τελευταίο αντίο” στην Μητρόπολη (εικόνες)

Σκεπασμένο με τρεις σημαίες το φέρετρο της Φώφης Γεννηματά. Συντριμμένοι συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


H τελευταία πράξη του εθνικού πένθους για τη Φώφη Γεννηματά
 έλαβα χώρα σήμερα στη Μητρόπολη Αθηνών, με την εξόδιο ακολουθία. Η σορός της Φώφης Γεννηματά τέθηκε από το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα και στην συνέχεια το φέρετρο μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη. Κατά την μεταφορά του, πλήθος κόσμου χειροκροτούσε και φώναζς "Αθάνατη", ενώ η συγκίνηση ήταν τεράστια.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Στην εξόδιο ακολουθία βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,  ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγος του Μαρέβα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο γγ του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Μεταξύ των πολιτικών που βρέθηκαν στην Μητρόπολη είναι  ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Σημίτης, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Φανερά συντετριμμένα μέσα στην εκκλησία τα μέλη της οικογένειάς της. Ο σύζυγός της, Ανδρέας Τσούνης και τα τρία της παιδιά, τα οποία συγκλόνισαν στους επικηδείους τους, με τα λόγια που αποχαιρέτησαν την μητέρα τους. 

Φώφη Γεννηματά - κηδεία - παιδιά

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Στην Μητρόπολη βρέθηκε και άγημα το οποίο απέδωσε τιμές εν ενεργεία υπουργού στην Φώφη Γεννηματά.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Σ΄ όλα τα δημόσια κτίρια οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες ενώ το ίδιο συμβαίνει στις πρεσβείες της χώρας σ΄όλο το κόσμο ως απόδοση τιμής στην εκλειπούσα πολιτικό.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Για ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας, αισιοδοξίας και διακριτικότητας αλλά και μια αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγο και πολιτικό έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον επικήδειο που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

«Υπέκυψε όπως όλοι στο πεπερασμένο της ανθρώπινης μοίρας και ευχόμαστε στους δικούς της ανθρώπους κάθε κουράγιο και υπομονή», ανέφερε στον επικήδειο του για την Φώφη Γεννηματά ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας ότι «αρνιόταν να περιφέρει δεξιά κι αριστερά την ασθένεια της, παρά μόνο όταν ήταν για να δώσει δύναμη σε άλλους»

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΤΑΣΟΥΛΑΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Εμφανώς συγκινημένος ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης εκφώνησε τον επικήδειο του για την Φώφη Γεννηματά. Είμαστε όλοι εδώ άνθρωποι που σε αγάπησαν σε πίστεψαν σε ακολούθησαν και σήμερα νοιώθουν ένα κομμάτι τους να φεύγει μαζί σου, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλάκης και πρόσθεσε πως είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει η γενναιότητα, η δύναμή σου. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

Αρκετά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, μεταφέρθηκε στην Μητρόπολη Αθηνών το πρωί το φέρετρο με την σορό της Φώφης Γεννηματά. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, καθώς και με τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ

Παρουσία της αδελφής της, της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια, το φέρετρο με την σορό της μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Πολίτες περίμεναν από νωρίς το πρωί στην Μητρόπολη, προκειμένου να αποχαιρετίσουν την πολιτικό που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή, με το πλήθος να αυξάνεται διαρκώς με το πέρασμα της ώρας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έλεγαν ότι δεν την γνώριζαν προσωπικά, αλλά ότι τους ήταν ιδιαίτερα αγαπητή.

 

Στο παρεκλλήσι τις Μητρόπολης, δίπλα από το φέρετρο, στέκονταν σύντροφοι της Φώφης Γεννηματά από το ΠΑΣΟΚ, με πράσινα περιβραχιόνια και μάσκες με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, που στέκονταν ως παραστάτες, αποτίοντας έτσι τον δικό τους φόρο τιμής.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Γύρω στις 09:30 σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, με λουλούδια στα χέρια έφθασαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στην επικεφαλής του κόμματος.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Στη Μητρόπολη από νωρίς βρέθηκαν οι πιο στενοί της συνεργάτες, Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαππας και Νίκος Βοσδογάνης.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Λίγο αργότερα, έφθασαν κατά μόνας στο παρεκκλήσι, δίπλα απο την Μητρόπολη, κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων οι: Γιώργος Γεραπετρίτης, Θάνος Πλευρης και Γιάννης Οικονόμου.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Εν τω μεταξύ, το όνομα της Φώφης Γεννηματά θα πάρει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού (προσυμπτωματικού ελέγχου) που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό. 

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Για την Φώφη Γεννηματά που τον εμπιστεύθηκε και που ο ίδιος γνώρισε από κοντά, συνεργαζόμενος σε καθημερινή βάση μαζί τηςμίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι η Φώφη Γεννηματά, ενώ γνώριζε την επιδείνωση της υγείας της και το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει, προτίμησε να συνεχίζει δυναμικά την παρουσία της στο κόμμα, με στόχο την διασφάλιση της ενότητας του ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, αφήνοντας πίσω τα θέματα της υγείας της.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ - ΚΗΔΕΙΑ - ΛΑΪΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ - ΠΑΡΕΚΛΗΣΣΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Για την Φώφη Γεννηματά και την πολύχρονη γνωριμία που είχε και με την οικογένειά της, μίλησε στον ΑΝΤ1, ο Νικήτης Κακλαμάνης. «Η Φώφη είχε μάθει να ζει με τον καρκίνο, πριν καν αγγίξει την ίδια. Τολμώ να πω ότι ήταν ψυχικά προετοιμασμένη για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον καρκίνο, όταν προσεβλήθη», είπε μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κακλαμάνης και συμπλήρωσε πως «η Φώφη Γεννηματά ήξερε τα πάντα, ήξερε λεπτομέρειες, αλλά κανείς δεν είχε πάρει χαμπάρι κι αυτό δείχνει το θάρρος της και τον τρόπο που λειτουργούσε».



Ειδήσεις σήμερα:

Καταδιώξη στο Πέραμα: παραδόθηκε ο ανήλικος Ρομά

Κορονοϊός - Τζανάκης: αύξηση θανάτων και “παγίωση” στα 4000 - 5000 κρούσματα

Γλυκά Νερά: η Καρολάιν και το “μυστικό της κάμερας ασφαλείας“ (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο