LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2021 12:48 | Ανανέωση: 27 Οκτωβρίου 2021 12:50

Καταδιώξη στο Πέραμα: παραδόθηκε ο ανήλικος Ρομά

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο αθίγγανος, ο οποίος αναζητείτο απο το βράδυ της φονικής καταδίωξης

Καταδίωξη - Πέραμα

Στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά εμφανίστκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο ανήλικος αθίγγανος, ο οποίος αναζητείτο απο το βτράδυ της φονικής καταδίωξης.

«Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν», δήλωσε αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν ο οδηγός του λευκό οχήματος, ενώ υποστήριξε πως δεν είχε παρουσιαστεί έως τώρα στις Αρχές, επειδή φοβόταν.

«Εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν» είπε αρχικά ο νεαρός Ρομά. Σύμφωνα με τον ίδιο «από το Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατί φοβηθήκαμε μην μας σκοτώσουν. Είχαμε πάρει μόνο το αμάξι».

Όπως δήλωσε, «σταματήσαμε με το λεωφορείο μούρη με μούρη, αυτοί άφησαν τα μηχανάκια. Πρώτα πυροβόλησαν και μετά πέσαμε πάνω τους και οι μηχανές δεν είχαν επάνω επιβάτες»

Στην ερώτηση γιατί έπεσε πάνω στις μηχανές της ΔΙΑΣ είπε ότι το έκανε «γιατί χτύπησαν τον φίλο μου που ήταν συνοδηγός. Στις μηχανές έπεσα μόλις πυροβολήσανε για να φύγω επειδή πυροβόλησαν τον φίλο μου για να πάμε σπίτι. Πρώτα σκότωσαν τον φίλο μου και μετά έπεσα πάνω τους. Ήρθαν από τη δεξιά πλευρά και πυροβόλησαν. Μου είπε ο Στρατής "με πυροβολήσαν" και ξεκίνησα να φύγω» είπε ο νεαρός Ρομά συμπληρώνοντας «μόλις έφυγα άρχισαν να με πυροβολούν αλλά οι σφαίρες έπεσαν στον τοίχο».

Ο νεαρός Ρομά, ηλικίας 14 ετών, εμφανίστηκε μαζί με την συνήγορο του, η οποία εξαπέλυσε μύδρους κατά των αστυνομικών, κάνοντας δηλώσεις έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Η ίδια δικηγόρος υπερασπίζεται και τον έτερο Ρομά, που τραυματίστηκε στην συμπλοκή και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Σε αμfότερους τους αθίγγανους έχει αποδοθεί η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή.


Νωρίς το πρωί, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στην Ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά, να τραυματιστεί ακόμα ένας και ο τρίτος να διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί φορούσαν χειροπέδες, ενώ έξω από τα δικαστήρια υπήρχαν ορισμένοι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι επευφημούσαν τους αστυνομικούς. Στο απέναντι πεζοδρόμιο βρίσκονται και αρκετοί διαμαρτυρόμενοι για την δολοφονία του νεαρού Ρομά, που ανταποκρίθηκαν και στο κάλεσμα και πολιτικών κομμάτων, για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο τα δικαστήρια Πειραιά.

ΣΥΜΠΛΟΚΗ - ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ - ΠΕΡΑΜΑ

Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν χθες οι γονείς του 18χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 18χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα. Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 18χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν τα ηχητικά ντοκουμέντα από τις διαβιβάσεις στον ασύρματο, μεταύ του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομίας και των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ από την διάρκεια της καταδίωξης.

Ειδήσεις σήμερα:

Φώφη Γεννηματά: το λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη (εικόνες)

Κορονοϊός - Τζανάκης: αύξηση θανάτων και “παγίωση” στα 4000 - 5000 κρούσματα

Γλυκά Νερά: η Καρολάιν και το “μυστικό της κάμερας ασφαλείας“ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο