LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 27 Οκτωβρίου 2021 11:07

Μητσοτάκης - Γουάνγκ Γι: Στην ατζέντα η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας

Σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων, καθώς και των διεθνών ζητημάτων προχώρησαν ο Πρωθυπουργός με τον ΥΠΕΞ της Κίνας.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Wang Yi
Σε επισκόπηση των διμερών σχέσεων, καθώς και των διεθνών ζητημάτων προχώρησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι (Wang Yi) σε συνάντηση, που είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, οι δύο άνδρες εξέτασαν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας σε συνέχεια της κύρωσης από τη Βουλή της συμφωνίας για παραχώρηση επιπλέον ποσοστού 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Shipping. Επιπλέον, τέθηκαν επί τάπητος οι πολιτιστικές σχέσεις στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος - Κίνας 2021-22. 

«Σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το 2022 είναι και έτος Ολυμπιακών Αγώνων, θέλουμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην οργάνωσή τους. Τον Σεπτέμβριο έγιναν στην Αρχαία Αγορά τα εγκαίνια του έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδος - Κίνας 2021 - 2022, κάτι που επιβεβαιώνει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των κρατών μας. Προσδοκούμε και στον τομέα αυτό να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Wang Yi

«Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας αναπτύσσονται πολύ ομαλά. Οι δύο λαοί μας έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό μεταξύ τους. Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να συζητήσουμε με τους Έλληνες φίλους την μελλοντική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας. 

Κυριάκος Μητσοτάκης - Wang Yi

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορούμενη δεν ζητεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας

Μενέντεζ για Βαρθολομαίο: Αισθάνομαι εμπνευσμένος από την παγκόσμια ηγεσία του

Φώφη Γεννηματά: Το ΚΙΝΑΛ την αποχαιρετά με ένα συγκινητικό βίντεο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική ΕλλάδαΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Στην κάμερα του ΑΝΤ1 ξεσπά καλλιεργητής φασολιών, ο οποίος είδε τη μισή του σοδειά να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόληςΧθες 22:35 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δεν έχουν συλληφθεί ύποπτοι σε σχέση με κανένα από τα δύο περιστατικά.

Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρότασηΧθες 20:47 | Ειδήσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η πρότασή του για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική του πρόταση.

Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - ΛαμίαςΧθες 20:09 | Ειδήσεις

Σαν πύραυλος έτρεχε τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας ένας οδηγός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν μεθυσμένος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Γενεύη ο Υπουργός Στρατού των ΗΠΑ, για συνομιλίες σχετικά με το σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία23:59Βραζιλία: Ο Ζαίρ Μπολσονάρο προσπάθησε να ανοίξει το ηλεκτρονικό του βραχιολάκι από "περιέργεια"23:45Νίκη Κεραμέως: Μειώθηκαν κατά 76% τα εκκρεμή ραντεβού των ΚΕΠΑ μέσα σε έναν χρόνο23:28Ολλανδία: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν λόγω εμφάνισης πλήθους drones23:14Σικάγο: Ένας νεκρός και οκτώ έφηβοι τραυματίες από πυροβολισμούς στο κέντρο της πόλης23:00Καναδάς: Αρκούδα επιτέθηκε σε ομάδα μαθητών στα δυτικά της χώρας - Δύο άτομα σε κρίσιμη κατάσταση 22:46Τροχαίο ατύχημα στο Ηράκλειο: Αμάξι παρέσυρε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:32Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο πριν την αναμέτρηση με την Ρεάλ22:18Επικοινωνία Τραμπ-Μερτς: Κατέστησα σαφή τη δέσμευση της Ευρώπης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος22:04Ρέθυμνο: Νεκρός ένας άνδρας που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του21:50Αχτίδα ελπίδας για τον νεαρό Μάριο - Η μητέρα του μιλά στον ANT121:36ΗΠΑ: Ανησυχίες στο αμερικάνικο Κογκρέσο για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία21:24Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ21:10Τραμπ: Η πρότασή μου για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι η οριστική μου πρόταση20:56Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:42Ξεσπά αγρότης στον ANT1, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Ελλάδα20:28Μεθυσμένος οδηγός έτρεχε με 230 χλμ/ώρα στην Αθηνών - Λαμίας20:14Πάνω από 400 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν στα ορεινά της Ηπείρου20:00Τραγωδία στην Άρτα: 44χρονος έπεσε από μπαλκόνι - Στο νοσοκομείο η αδελφή του μετά από φωτιά στο διαμέρισμα19:46Νικ Φαν Ντάικ: Ποιος είναι ο «γιατρός των πρωταθλητών» που θα αναλάβει τον Ματίας Λεσόρ19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο