LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 22:41

Καταδίωξη στο Πέραμα: Υπόμνημα από τους γονείς του θύματος

Τι αναφέρουν στο υπόμνημά τους οι γονείς του 20χρονου που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών σε καταδίωξη στο Πέραμα. 

Καταδίωξη - Πέραμα - 20χρονος Ρομά

Δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια Πειραιά, κατέθεσαν σήμερα οι γονείς του 20χρονου Ρομ, Νικόλαου Σαμπάνη, που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Η δήλωση συνοδεύτηκε με πολυσέλιδο υπόμνημα στην ανακρίτρια Πειραιά από τους συνηγόρους της οικογένειας του 20χρονου, Θανάση Καμπαγιάννη και Αλεξάνδρα Καραγιάννη. Την οικογένεια στηρίζει στη δικαιοσύνη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», δια της νομικής της υπηρεσίας, με το δικηγόρο Ηλία Γιαννόπουλο. Η δήλωση που έγινε δεκτή, συνοδεύτηκε από ένα πολυσέλιδο υπόμνημα.

Σε αυτό γίνεται αναφορά σε βασικά σημεία της υπόθεσης και υποστηρίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί τέλεσαν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, και ότι ο 20χρονος στην κυριολεξία γαζώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών, καθώς έφερε τρεις πύλες εισόδου από βολίδες πυροβόλου όπλου στην οπίσθια πλευρά του θώρακος, εκ των οποίων η μία διαμπερής, σύμφωνα με την από 23/10/2021 κατάθεση του ιατροδικαστή.

Περαιτέρω αναφέρουν ότι είχε τραύμα και αιμορραγία στην αριστερή πλευρά του λαιμού, όπως δηλώνουν στις απολογίες τους οι αστυνομικοί.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται επίσης, ότι επτά αστυνομικοί έδρασαν από κοινού και κατά συναυτουργία, αφού με την ταυτόχρονη χρήση των όπλων τους προκύπτει ότι συναποφάσισαν και συνεκτέλεσαν την ομοβροντία των πυροβολισμών προς το αυτοκίνητο, στο οποίο ο 20χρονος βρισκόταν ως συνεπιβάτης (συνοδηγός), ανεξαρτήτως του ποιές τελικά ήταν οι θανάσιμες βολίδες.

Ο ισχυρισμός των αστυνομικών ότι πυροβολούσαν τα λάστιχα για να ακινητοποιήσουν το όχημα καταρρίπτεται από το γεγονός ότι από τα τέσσερα λάστιχα του οχήματος, έχει σκάσει μόνο το ένα.

Επίσης, προσθέτουν ότι ο ισχυρισμός των κατηγορουμένων, ότι έκαναν χρήση των όπλων τους γιατί κινδύνευσε η ζωή τους, ακυρώνεται, καθώς κανένας τραυματισμός των αστυνομικών πέραν όλων ελαφρών αμυχών και γρατσουνιών δεν προκύπτει από τη δικογραφία και από την κατάθεση του ιατροδικαστή. Επίσης υπογραμμίζουν ότι η «υποτιθέμενη σύγκρουση με μεγάλη ταχύτητα του αυτοκινήτου με τις μηχανές ΔΙΑΣ δεν επιβεβαιώνεται από τη φωτογραφία του οχήματος στο οπίσθιο μέρος, από την οποία προκύπτει ότι η όποια επαφή οχήματος και μηχανών πρέπει να ήταν εξαιρετικά ασθενής».

Στο υπόμνημα αναφέρεται εξάλλου, ότι οι αστυνομικοί για να δικαιολογήσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου και την εκτός κάθε νομιμότητας χρήση των υπηρεσιακών τους όπλων, σκηνοθέτησαν την εκδοχή που θέλει τον νεκρό να είναι ο οδηγός του οχήματος. Τονίζουν ότι όπως θα προκύψει από τη διαδικασία, ο 20χρονος ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο όχημα. Επισημαίνεται επίσης, ότι οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί παραβίασαν ρητή εντολή του Κέντρου να σταματήσουν την καταδίωξη.

Οι γονείς του ζητούν ενδελεχή διερεύνηση και διαλεύκανση της ανθρωποκτονίας του παιδιού τους και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Ειδήσεις σήμερα:

Νίκος Κουρής: Ο Μίκης Θεοδωράκης τα είπε όλα στην διαθήκη του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνιαΣήμερα 20:10 | Ειδήσεις

Την άμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε στον Ευρωπαίο ομόλογό του ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της δυτικής πολιτικής.

Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)Σήμερα 22:03 | Ειδήσεις

Η φωτιά προκάλεσε έντονη κινητοποίηση των αρχών, με τρεις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο, επιχειρώντας να περιορίσουν τη φλόγα και να αποτρέψουν την εξάπλωσή της σε γειτονικούς θαλάμους.

Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη μίλησε στον ΑΝΤ1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου για το πώς με ψυχραιμία και πίστη έσωσε τη ζωή του τουρίστα

Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και ΦλωρεντίαΣήμερα 21:42 | Ειδήσεις

Στο μεταξύ, τόσο η ευρύτερη περιοχή της Νάπολης όσο και η Καλαβρία αποφάσισαν να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό στα τμήματα των επειγόντων περιστατικών των δημόσιων νοσοκομείων, λόγω της αύξησης των περιστατικών που συνδέονται με τις συνέπειες του καύσωνα, ιδίως τις τελευταίες ημέρες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα είναι "αυστηρός" με τον Νετανιάχου ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία στη Γάζα 23:57Φωτιά στις φυλακές Βόλου: Στο Νοσοκομείο τέσσερα άτομα (εικόνες)23:45Θεσσαλονίκη: Βελτιωμένη εικόνα από τη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Ωραιόκαστρο23:35Βουλή: Εγκρίθηκε το ενεργειακό νομοσχέδιο - Στο επίκεντρο η τροπολογία για οικισμούς και οι τιμές ενέργειας23:21Ινδία: Έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα23:07Πέθανε ο Κωνσταντίνος Γιατράκος22:51Τραγωδία στην Ισπανία: Νεκρό ένα δίχρονο παιδί λόγω καύσωνα22:36Τένις - Wimbledon: Η Σάκκαρη πέρασε στον 2ο γύρο22:18Τραγωδία – Πάτρα: Νεκρή γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα22:02Καύσωνας στην Ιταλία: Μπλακ άουτ σε Μπέργκαμο και Φλωρεντία21:46Μωβ μέδουσες: Σε έξαρση στις ελληνικές θάλασσες - Ποιες περιοχές είναι στο "κόκκινο"21:30Θεσσαλονίκη: Ξέσπασε δασική πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο– Στάλθηκε μήνυμα από το 11221:15Μαρκόπουλο: Υπο μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο απορριμμάτων21:00Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Μακρόν μετά από σχεδόν 3 χρόνια 20:46Η παιδίατρος που έσωσε τον 65χρονο στο αεροδρόμιο της Ρόδου μιλά ζωντανά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:30Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Τραγωδία στην Κατερίνη: Κατέληξε η 14χρονη που έπεσε από γέφυρα19:50Γερμανία: Διένυσε τη πιο ζεστή μέρα του χρόνου19:32Δήμος Μαρκοπούλου: Πυρκαγιά σε χώρο εναπόθεσης απορριμάτων19:14Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσαν 453 δενδρύλλια κάνναβης στον Λαγκαδά19:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο