LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 08:35 | Ανανέωση: 26 Οκτωβρίου 2021 09:08

Λιάνης: η Γεννηματά λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά… (βίντεο)

Τι λέει ο δημοσιογράφος για την εκλιπούσα και τον ρόλο της. Αποκαλύψεις από την Κάτια Μακρή για την στάση της Φώφης Γεννηματά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Φώφη Γεννηματά

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάνης και η Κάτια Μακρή, για την Φώφη Γεννηματά, η οποία έχασε την ζωή της, νικημένη από τον καρκίνο.

«Έχουμε ένα πρόσωπο που μετά την τελευταία του εμφάνιση και τη γενναία απόφαση να μην διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά να δηλώσει ότι θέλει να είναι εγγυητής της παράταξης, φέγγει σαν σμαράγδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη δεν είχε χαρεί την απόλυτη δημοτικότητα και την αγάπη του μεγάλου ελληνικού κόσμου», είπε ο Γιώργος Λιάνης, συμπληρώνοντας πως «ήταν ήρεμη, γαλήνια, έχοντας εμπειρία, δεν χτύπησε αντιπάλους άνισα, αν και δέχτηκε τέτοια χτυπήματα. Έλεγε θέλω να είμαι εγγυητής της παράταξης».

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που έκανε αναφορές και στον Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο, είπε ακόμη ότι η Φώφη Γεννηματά «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι «άνανδρο» κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με «σύνθημα» ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές εκ των υστέρων, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μην πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία χειροτέρευση της κατάστασης της, η οποία κατέστη δυστυχώς και μοιραία.

Όπως τόνισαν αμφότεροι, το κλίμα ενότητας όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο που εκδηλώθηκε αμέσως μετά από το άγγελμα του θανάτου της, είναι μια παρακαταθήκη που αφήνει, ως αντανάκλαση της πορείας της στην πολιτική και την δημόσια ζωή του τόπου

Συγκλονισμένος μίλησε στην ίδια εκπομπή, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου:


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρθολομαίος – Μπλίνκεν: συνάντηση για την Χάλκη και την Ορθοδοξία

Κορονοϊός - Κρούσματα: Ιστορικό ρεκόρ στην Ελλάδα

Τροχαίο στον Βόλο: απανθρακώθηκε ο οδηγός (σκληρές εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου ΝικολάουΧθες 20:14 | Ειδήσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από σήμερα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, για το δεύτερο μέρος της 10ημερης περιοδείας του, στις Ηνωμένες Πολιτείες.


 


 


 


 


 


 


 


 

Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνηΧθες 20:04 | Ειδήσεις

 Όλα όσα αποκάλυψε για το παρασκήνιο μεταφοράς του Γιώργου Μαζωνάκη στο Δρομοκαΐτειο.

Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα ΥόρκηΧθες 21:04 | Ειδήσεις

Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου.

Βρετανία: Ποια θέματα απασχόλησαν Τραμπ και Στάρμερ στην κοινή συνέντευξη ΤύπουΧθες 21:43 | Ειδήσεις

Η συνέντευξη σηματοδότησε μία προσπάθεια να παρουσιαστεί η συνεργασία του Ηνωμένου Βασιλείου με τις ΗΠΑ ενισχυμένη και πιο ενεργή, παρά τις εγγενείς διαφωνίες σε διεθνή θέματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Ο Τζίμι Κίμελ απολύθηκε λόγω έλλειψης ταλέντου23:59Αγρίνιο: Χειροπέδες σε γονείς 19χρονης έπειτα από καταγγελία για ξυλοδαρμό και απειλή με όπλο23:44Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών: Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του23:28Ρωσία: Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Καμτσάτκα – Προειδοποίηση για τσουνάμι (βίντεο)23:12Θεσσαλονίκη: Αεροδιακομιδή 50χρονης τετραπληγικής από τη Γερμανία22:58Αίγυπτος: Έκλεψαν βραχιόλι από την εποχή των Φαραώ – Τέσσερις συλλήψεις22:43Missing Alert για την εξαφάνιση 57χρονης22:29Βρετανία: Ποια θέματα απασχόλησαν Τραμπ και Στάρμερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου22:14Βασιλικό δείπνο στο Γουίνδσορ: Κάρολος Γ' και Τραμπ υπογράμισσαν τις αγγλο-αμερικανικές σχέσεις22:00Ένταση στη Γαλλία: Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατά της δημοσιονομικής λιτότητας (εικόνες)21:46Χανιά: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης21:32Παύλος Φύσσας: Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του (εικόνες)21:18Μητσοτάκης – Ερντογάν: "Κλείδωσε" η συνάντηση στη Νέα Υόρκη21:04Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Καπιτώλιο - Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου20:48Πέτρος Κουσουλός: Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη ανησύχησε από τη συμπεριφορά του καλλιτέχνη20:34Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:20Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός σε αντεπίθεση στο ανατολικό μέτωπο20:04Θεσσαλονίκη: Νεκρός 35χρονος υπάλληλος εργοστασίου - Καταπλακώθηκε από μηχάνημα19:49Γάζα: Τουλάχιστον 79 νεκροί Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πλήγματα το τελευταίο εικοσιτετράωρο19:33Αττική: Συνελήφθη 67χρονος για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο