LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 08:35 | Ανανέωση: 26 Οκτωβρίου 2021 09:08

Λιάνης: η Γεννηματά λιποθυμούσε στις σκάλες, αλλά… (βίντεο)

Τι λέει ο δημοσιογράφος για την εκλιπούσα και τον ρόλο της. Αποκαλύψεις από την Κάτια Μακρή για την στάση της Φώφης Γεννηματά τις τελευταίες εβδομάδες. 

Φώφη Γεννηματά

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα μίλησαν στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάνης και η Κάτια Μακρή, για την Φώφη Γεννηματά, η οποία έχασε την ζωή της, νικημένη από τον καρκίνο.

«Έχουμε ένα πρόσωπο που μετά την τελευταία του εμφάνιση και τη γενναία απόφαση να μην διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά να δηλώσει ότι θέλει να είναι εγγυητής της παράταξης, φέγγει σαν σμαράγδι μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη δεν είχε χαρεί την απόλυτη δημοτικότητα και την αγάπη του μεγάλου ελληνικού κόσμου», είπε ο Γιώργος Λιάνης, συμπληρώνοντας πως «ήταν ήρεμη, γαλήνια, έχοντας εμπειρία, δεν χτύπησε αντιπάλους άνισα, αν και δέχτηκε τέτοια χτυπήματα. Έλεγε θέλω να είμαι εγγυητής της παράταξης».

Όπως είπε ο Γιώργος Λιάνης, «τώρα μπορώ να τα πω, γιατί δείχνουν και τον χαρακτήρα της Φώφης, αυτά που μου έλεγαν στενοί της άνθρωποι: η Φώφη Γεννηματά λιποθυμούσε πριν από λίγες εβδομάδες στις σκάλες, σηκωνόταν όρθια και έλεγε “όχι ακόμη, όχι ακόμη” και συνέχιζε την δραστηριότητα της. Αυτό πολλαπλασιάζει το θάρρος της και την απόφαση για το πότε έλαβε τις αποφάσεις της, όταν δεν θα διασαλευόταν η διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ. Αυτά δεν είναι γνωστά».

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, που έκανε αναφορές και στον Γιώργο Γεννηματά και τον χαμό και εκείνου από τον καρκίνο, είπε ακόμη ότι η Φώφη Γεννηματά «περίμενε την στιγμή για να αποχωρήσει, ώστε να μην διασαλεύσει την ενότητα στην παράταξη. Μπήκε μπροστά ως εγγυητής αυτής της ενότητας, αφού δρομολόγησε τις εξελίξεις για την διαδοχή της και εν συνεχεία, γνωρίζοντας από πριν την κατάσταση της, αποσύρθηκε, δηλώνοντας ότι θα είναι εκεί για να εγγυηθεί την ενότητα. Είναι «άνανδρο» κάποιοι υποψήφιοι, αφότου αυτή η γυναίκα έκανε και είπε αυτά, να κινούνται με «σύνθημα» ότι εκείνοι εγγυώνται την ενότητα της παράταξης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή, είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που γίνονται γνωστές εκ των υστέρων, η Φώφη Γεννηματά γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της και είχε επιλέξει, για να μην υπάρξει αναταραχή στο κόμμα, να δρομολογήσει τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας, ίσως και μην πιστεύοντας ή αναμένοντας ότι θα υπάρξει τόσο ραγδαία χειροτέρευση της κατάστασης της, η οποία κατέστη δυστυχώς και μοιραία.

Όπως τόνισαν αμφότεροι, το κλίμα ενότητας όχι μόνο στο κόμμα της, αλλά και γενικότερα στον πολιτικό κόσμο που εκδηλώθηκε αμέσως μετά από το άγγελμα του θανάτου της, είναι μια παρακαταθήκη που αφήνει, ως αντανάκλαση της πορείας της στην πολιτική και την δημόσια ζωή του τόπου

Συγκλονισμένος μίλησε στην ίδια εκπομπή, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ο Βασίλης Κεγκέρογλου:


Ειδήσεις σήμερα:

Βαρθολομαίος – Μπλίνκεν: συνάντηση για την Χάλκη και την Ορθοδοξία

Κορονοϊός - Κρούσματα: Ιστορικό ρεκόρ στην Ελλάδα

Τροχαίο στον Βόλο: απανθρακώθηκε ο οδηγός (σκληρές εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)Σήμερα 18:22 | Ειδήσεις

Στον ΑΝΤ1 μίλησε αποκλειστικά ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης για τους επίμαχους διαλόγους που εμπλέκεται το όνομά του.

Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)Σήμερα 18:52 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, η Ζέτα Μακρή για τον δημοσιογράφο που φέρεται να την εκβίαζε.

Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"Σήμερα 20:14 | Ειδήσεις

Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο θα δείξει 42 βαθμούς Κελσίου

Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)Σήμερα 18:56 | Ειδήσεις

Στην επιχείρηση εντοπισμού του παιδιού που χάθηκε συμμετείχαν αστυνομικές δυνάμεις, ελικόπτερο και η αστυνομικός σκύλος ράτσας bloodhound με το όνομα Πάιπερ. Η Πάιπερ οδήγησε τους διασώστες στα ίχνη του αγοριού μέσα σε 45 λεπτά, εντοπίζοντας το παιδί χάρη στη μυρωδιά από ένα ζευγάρι κάλτσες και το παιδικό του κάθισμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πειραιάς: Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών για την ένοπλη συμπλοκή έξω από νυχτερινό κέντρο (βίντεο)20:59Έρχεται τετραήμερος καύσωνας με 42αρια - Ποιες περιοχές θα "βράσουν"20:45Πλημμύρες στο Τέξας: Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών (εικόνες)20:29ΣΥΡΙΖΑ: Η νέα σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας - Νέος εκπρόσωπος Τύπου ο Κώστας Ζαχαριάδης20:13Formula 1: Ο Φερστάπεν κατέκτησε την pole position στη Βρετανία19:57Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:42Αριζόνα: Συγκινητική διάσωση 5χρονου στην έρημο – Τον εντόπισε αστυνομικός σκύλος μυρίζοντας τις κάλτσες του (βίντεο)19:26Ζέττα Μακρή στον ΑΝΤ1: Τον γνώριζα προσωπικά, είμαι εξαιρετικά φορτισμένη και ήταν μία απόφαση δύσκολη για εμένα (βίντεο)19:09Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη - Χαφτάρ στη Βεγγάζη την Κυριακή18:54Εργασιακό Νομοσχέδιο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, σε 16 απαντήσεις18:38ΟΠΕΚΕΠΕ - Μπαμπασίδης στον ΑΝΤ1: Τι είπε για τους επίμαχους διαλόγους και τα ΑΦΜ (βίντεο)18:22Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή τους18:06Φωτιά στο Ηράκλειο: Σηκώθηκαν και ελικόπτερα17:51Πανικός σε αεροσκάφος: Λάθος συναγερμός έκανε επιβάτες να πηδήξουν από το φτερό και να τραυματιστούν (βίντεο)17:35Τρίπολη: 50χρονος έκανε άσεμνη βιντεοκλήση με ανήλικη – Συνελήφθη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17:19Αγγλία: Ο Τόμας Πάρτεϊ κατηγορείται για πέντε βιασμούς17:03Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε αρκετές περιοχές της χώρας16:49Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:32Χατζηδάκης: Tα έξι βήματα που ενίσχυσαν τη διεθνή θέση της χώρας16:15Black Sabbath: Επιστρέφουν στο Μπέρμιγχαμ για την αποχαιρετιστήρια συναυλία τους16:01
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο