LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2021 08:09 | Ανανέωση: 26 Οκτωβρίου 2021 08:28

Φώφη Γεννηματά: Απέραντη θλίψη για τον θάνατό της

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της στην Μητρόπολη και  εθνικό πένθος την ημέρα της κηδείας. Συλλυπητήρια από Έλληνες πολιτικούς και Ευρωπαίους.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Θλίψη στον πολιτικό κόσμο αλλά και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά, η οποία έχασε την «μάχη» με τον καρκίνο σε ηλικία 56 ετών.
 

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά απεβίωσε χθες Δευτέρα στις 12:04 στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός, έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών . 

Σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί της Τετάρτης, θα εκτεθεί η σορός της Φώφης Γεννηματά. Όπως έγινε γνωστό, από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι και στη συνέχεια η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Η κηδεία της θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού και δημοσία. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής». 

ΓΡΑΦΕΙΑ - ΚΙΝΑΛ - ΘΑΝΑΤΟΣ - ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται εθνικό πένθος, την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης από τον Πρωθυπουργό της Χώρας, εθνικού πένθους για την εκδημία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννηματά αποφάσισε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η οικογένεια της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, επιθυμεί αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου και στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η Φώφη Γεννηματά είχε εισαχθεί στις 12 Οκτωβρίου στο νοσοκομείο με ειλεό, όπου διαπιστώθηκε ότι η «βασική της νόσος», δηλαδή ο καρκίνος, επανεμφανίστηκε. Το βράδυ της Κυριακής η υγεία της επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Ο θάνατός της προκάλεσε θλίψη στον πολιτικό κόσμο και όχι μόνο. Αναστολή του νομοθετικού έργου για την τρέχουσα εβδομάδα και του κοινοβουλευτικού έργου, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Σε μήνυμα της, λίγα λεπτά από την ανακοίνωση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έκανε λόγο για μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Σε μηνύματα τους οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, στις εκλογές που έχουν δρομολογηθεί για τις 5 και 12 Δεκεμβρίου, δηλώνουν συγκλονισμένοι από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, ενώ στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί παγωμάρα και υπάρχουν μόνο δάκρυα για την Φώφη Γεννηματα, για την οποία όλοι εύχονταν και πολλοί πίστευαν ότι θα κερδίσει και αυτήν την μάχη και ότι σύντομα θα επέστρεφε και στην ενεργό πολιτική δράση.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη και στο χώρο του αθλητισμού, με τις ομάδες, μία, μία να αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένειά της.

Φώφη Γεννηματά - παιδιά - οικογένεια

Η μάχη της Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε το 2008 όταν διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού. Πάλεψε σκληρά και νίκησε αλλά ο καρκίνος χτύπησε ξανά την πόρτα της. Μάλιστα για τον αγώνα της είχε μιλήσει και δημόσια, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολίες.

Τραγική ειρωνία ότι "έφυγε" τελικά από τη ζωή ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.


Ειδήσεις σήμερα:

World Travel Awards: Η Ελλάδα είναι κορυφαίος προορισμός το 2021

Κορονοϊός - Κρούσματα: Ιστορικό ρεκόρ στην Ελλάδα

Τροχαίο στον Βόλο: απανθρακώθηκε ο οδηγός (σκληρές εικόνες)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…Χθες 20:53 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών, μπορεί και πρέπει να σηματοδοτήσει τη σταθερότητα της χώρας μας.

Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της ΚυριακήςΧθες 18:59 | Ειδήσεις

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1, για τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής, έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.

ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία”Χθες 23:21 | Ειδήσεις

Τι απαντάει ο Λευκός Οίκος στους ισχυρισμούς της Τεχεράνης, ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν για την επίθεση.

Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)Χθες 22:31 | Ειδήσεις

Ο δράστης που έχει συλληφθεί, τον μαχαίρωσε μπροστά σε έντρομους πιστούς.  Εκτός από τον ιερέα μαχαίρωσε άλλα τρία άτομα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο