LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2021 13:40 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2021 13:47

Μητσοτάκης: Η Γεννηματά υπήρξε μαχητής της ζωής, την αποχαιρετώ με σεβασμό

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, την οποία χαρακτηρίζει σύμβολο θάρρους.

Μητσοτάκης - Γεννηματά - Μέγαρο Μαξίμου

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςστη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται, τον θάνατο της Φώφης ΓεννηματάΜάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ.

Σε δήλωσή του τόνισε:

"Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου".

Σε δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, αναφέρεται «Η είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός. Ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στη Δημοκρατία. Μια γυναίκα που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της. Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους της, στην οικογένειά της, στο ΚΙΝ.ΑΛ.. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσγειώνεται σε λίγα λεπτά στη Σαουδική Αραβία. Έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του».

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει σε ανακοίνωση της: «Σε όλη της τη ζωή, η Φώφη Γεννηματά υπήρξε δυναμική, αξιοπρεπής και γενναία. Υπηρέτησε πιστά την πολιτική ζωή του τόπου, με πολιτική υπευθυνότητα και συνέπεια. Η μάχη της με τον καρκίνο συγκίνησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και η είδηση της απώλειάς της μας συγκλονίζει. Στα παιδιά της, τον σύζυγο της, τους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ εκφράζουμε τα πιο βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια μας».



Ειδήσεις σήμερα:

Σαμαράς: Η Φώφη Γεννηματά ήταν έντιμη κι αγωνίστρια

Πέραμα - Μαυροειδάκος: παράνομη η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη (βίντεο)

Ελασσόνα: Τρομακτικό ατύχημα με ανατροπή στην 5η Ανάβαση (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ1Χθες 19:42 | Ειδήσεις

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην δημοσιογράφο Ιρένα Αργύρη. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο στις 3 το μεσημέρι από τον ΑΝΤ1.

Τι καιρό θα κάνει την ΚυριακήΧθες 14:30 | Ειδήσεις

Που θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματαΧθες 21:20 | Ειδήσεις

Γίνεται έλεγχος για πιθανή νέα κατάρρευση.

Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου ΑθήναςΧθες 20:24 | Ειδήσεις

Στην τελετή έναρξης του 42ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας έδωσαν επίσης το «παρών» οι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιώργος Καραμέρος, Στέλιος Φωτόπουλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
42ος Μαραθώνιος: Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Άνοιξαν οι ουρανοί στην Σικελία - Πλημμύρες και καταστροφές σε περιουσίες (βίντεο)23:59Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο λόγω βλάβης 23:45Ηλεκτροκίνηση: Το Μέλλον των Μεταφορών Είναι εδώ 23:31Formula 1: "Pole" μετά την νίκη στο σπριντ για τον Λάντο Νόρις στην Βραζιλία - Έξοδος στο Q1 για τον Φερστάπεν23:17Στην Ύδρα η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ - Τιμήθηκε από τον Δήμο με ειδικό μετάλλιο23:03Δυτική όχθη: Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε μια ομάδα Παλαιστίνιων και δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί για να μαζέψουν ελιές 22:48Ρέθυμνο: Συνελήφθη 39χρονος για τηλεφωνικές απάτες - Χιλιάδες ευρώ η λεία του22:34Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Βραζιλία: Έξι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες22:20Στρατηγικές συμφωνίες: Η Ελλάδα ενεργειακός παίκτης σε Ευρώπη και Μεσόγειο 22:06Νόβακ Τζόκοβιτς: Σ’ αγαπώ Ελλάδα, ευχαριστώ πολύ!21:52Άγιος Παντελεήμονας: Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 31χρονου - Συνελήφθησαν δύο άτομα21:38Χανιά: Κατέρρευσε μπαλκόνι από οικοδομή - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα21:24Hellenic Championship ATP 250: Νικητής ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα - Έφτασε τους 101 τίτλους καριέρας21:10ΟΠΕΚΕΠΕ: Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι αγρότες - Παίρνουν μόνο "υποσχέσεις" και όχι "δεσμεύσεις"20:56Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώθηκε η Τελετή Έναρξης του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας20:28Αστακός τα Βορίζια: Αναζητούν τον "ηθικό αυτουργό" της βεντέτας20:14Βοιωτία: Θρίλερ με την απανθρακωμένη σορό - Πού επικεντρώνονται οι αρχές20:00Αντώνης Σαμαράς: "Ο Μητσοτάκης με διέγραψε άρον άρον" - Απόσπασμα από τη συνέντευξη που θα προβληθεί την Κυριακή, στον ΑΝΤ119:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο