LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2021 07:26 | Ανανέωση: 25 Οκτωβρίου 2021 08:01

Πέραμα - Κούγιας: οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι (βίντεο)

Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο δικηγόρος των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα. Πήραν ή όχι εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη;

Κούγιας - Καλημέρα Ελλάδα

Ανθρωποκτονία κατά συρροήν αντιμετωπίζουν οι ρομά για τον τραυματισμό των επτά αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα, σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια.

Όπως είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα, οι αστυνομικοί δεν είναι δολοφόνοι, δεν είναι κακοποιοί, αλλά παιδιά με σπουδές και ιδιαίτερη αγωγή. "Δεν είναι οι άνθρωποι που ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν πάμε να κλέψουμε, να σκοτώσουμε, να βιάσουμε. Είναι φτωχά παιδιά" πρόσθεσε και σημείωσε ότι η διαδικασία κράτησής τους είναι επιβεβλημένη από τον νόμο.

Έχουμε απέναντί μας και νεαρά παιδιά που κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους αφαιρέσει τη ζωή, τα οποία όμως ξεκινούν τη μέρα τους με διαφορετικό τρόπο, από κακή αγωγή, από κακές συνθήκες ζωής. Εκείνη την ημέρα, τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια διακεκριμένη κλοπή. Δεν έχουμε μια τυχαία περίπτωση. Έχουμε την περίπτωση ατόμων που ξεκίνησαν να αφαιρέσουν τη ζωή αστυνομικών και αστυνομικούς που αμήνθυκαν για να σώσουν τη ζωή τους" είπε ο κ. Κούγιας.

Σχετικά με το εάν ήταν ή όχι οπλισμένοι οι νεαροί, ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε: "Όλοι λένε ότι ήταν άοπλα τα παιδιά. Ποιος το είπε; Εκείνος που έφυγε είναι σίγουρο ότι τα πήρε τα όπλα".

Σε ερώτηση για το εάν πήραν εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη οι αστυνομικοί ο κ. Κούγιας απάντησε ότι καμία τέτοια εντολή δεν πήραν. "Είναι κατηγορηματικοί ότι δεν άκουσαν κάτι τέτοιο" είπε.

Για την ποσότητα των πυροβολισμών απάντησε ότι το ημιαυτόματο όπλο των αστυνομικών δικαιολογεί τις πολλές ριπές, ενώ εξήγησε ότι με 200 χλμ των ώρα είναι δύσκολο να σημαδέψει κανείς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας των Ρομά, Βασίλης Πάντζος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" έκανε λόγο για μια πρωτοφανή καταδίωξη με αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή και να κινδυνεύσουν κι άλλες.

Είναι πάρα πολλές οι σφαίρες, δεν δικαιολογείται σε τόσο μικρή απόσταση” είπε και τόνισε ότι η αστυνομία πρέπει να είναι αποτελεσματική και όχι τιμωρητική.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ισχύ ο Δακτύλιος: το ωράριο, οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

ΑΑΔΕ: φοροδιαφυγή μαμούθ μέσω διαδικτύου

Ο Μητσοτάκης στην Σαουδική Αραβία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο