LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 25 Οκτωβρίου 2021 07:07

Σουδάν: Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη

Τις πρώτες πρωινές ώρες  δύναμη του στρατού έθεσε σε κατ’ οίκον κράτηση τον πρωθυπουργό Αμπντάλα Χάμντοκ και συνέλαβε αρκετά μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης.

AP - Σουδάν - διαδηλώσεις

Ο πρωθυπουργός του Σουδάν, ο Αμπντάλα Χάμντοκ, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση από δύναμη του στρατού που δεν είναι σαφές σε τίνος τις διαταγές υπακούει, έπειτα από πολιορκία της κατοικίας του νωρίς σήμερα το πρωί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

Νωρίτερα, η ίδια δύναμη συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Χάμντοκ, Επικοινωνιών, Πληροφοριών, Οικονομικών, Βιομηχανίας, κι έναν πολίτη που συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο, καθώς και τον κυβερνήτη του Χαρτούμ, κατά τις ίδιες πηγές. Οι συλλήψεις αναμένεται να συνεχιστούν. Οι στρατιώτες εισέβαλαν εξάλλου στο σπίτι συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού και τον έθεσαν υπό κράτηση, είπαν μέλη της οικογένειάς του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Η στρατιωτική δύναμη έχει αποκλείσει όλες τις εισόδους στην πρωτεύουσα και αρκετές γέφυρες.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Μέσα ενημέρωσης της αφρικανικής χώρας μετέδωσαν επίσης πως η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει κοπεί.

Χθες Κυριακή η αστυνομία του Σουδάν έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποκλείσουν κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας. Υποστηρικτές του στρατού διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, τη δεύτερη στη σειρά, για να απαιτήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις μεταβατικές αρχές, στις κινητοποιήσεις και στα επεισόδια συμμετέχουν οπαδοί του κόμματος του Όμαρ Ελ Μπασίρ, που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα και ήταν πρόεδρος του Σουδάν ώσπου τον ανέτρεψε ο στρατός το 2019.

H Ένωση Επαγγελματιών του Σουδάν, η οποία είχε πρωτοστατήσει στις μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του Μπασίρ, κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να «αντισταθούν» σε οποιοδήποτε νέο πραξικόπημα.

Ειδήσεις σήμερα:

ΑΑΔΕ: φοροδιαφυγή μαμούθ μέσω διαδικτύου

Σε ισχύ ο Δακτύλιος: το ωράριο, οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Ο Μητσοτάκης στην Σαουδική Αραβία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το black out στο FIR Αθηνών12:04Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53Στρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωπος10:38Καλημέρα Ελλάδα – Νικόλας Βαφειάδης: Ο Γιώργος Παπαδάκης ήταν μοναδικός10:25Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"10:10Κινηματογραφική καταδίωξη στον Πειραιά09:56H Mαρία Μπαλοδήμου αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη - Δεν το πίστευα...Έλεγα είναι fake news09:42Τάσος Αρνιακός: Είναι δύσκολο να πιστέψω, ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν είναι πια κοντά μας09:28Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9/109:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από σήμερα το πρόγραμμα δρομολογίων09:00ΑΑΔΕ: Δεκάδες χιλιάδες έλεγχοι το 202608:43Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Βάθκεθ της Βαλένθια για το αριστερό άκρο της άμυνας08:29Ελβετία: Ταυτοποιήθηκαν οι 40 νεκροί του Κραν Μοντανά08:15Ουκρανία: Δυο άμαχοι νεκροί σε πλήγματα της Ρωσίας08:06O γιος του Μαδούρο κάλεσε τους υποστηρικτές του να βγουν στον δρόμο07:52Καλημέρα Ελλάδα: Με ένα μεγάλο αντίο στον Γιώργο Παπαδάκη ξεκίνησε η εκπομπή07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο