LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2021 21:58

Δωρεάν εξετάσεις μαστού στον “Άγιο Σάββα”

Δωρεάν Προληπτικό έλεγχο μέσω μαστογραφίας και υπεροχογρφήματος δωρεάν προσφέρει ο «Άγιος Σάββας» κατόπιν συμφωνίας με την Περιφέρεια Αττικής. Ποιες αφορά.

Άγιος Σάββας - νοσοκομείο

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Αττικής και το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αγ. Σάββας για δωρεάν προληπτικούς ελέγχους μαστού σε γυναίκες της Αττική.

«Η πρόληψη σώζει ζωές-Θα συνεχίζουμε να υλοποιούμε προγράμματα που συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση και στην θωράκιση της υγείας των γυναικών, αλλά και όλων των πολιτών», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Στο πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στην υλοποίηση προγραμμάτων Πρόληψης και Προσυμπτωματικού Ελέγχου για την Υγεία των πολιτών, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και η Διοικήτρια του Αντικαρκινικού-Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας Ο. Μπαλαούρα, υπέγραψαν σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας, κατά την επίσκεψη του κ. Πατούλη στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα το Σύμφωνο Συνεργασίας, διάρκειας 2 ετών, προβλέπει τη δωρεάν παροχή σε πολίτες της Περιφέρειας Αττικής των εξής εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου:

1. Ψηφιακές Μαστογραφίες

2. Υπερηχογραφήματα Έγχρωμα Υψηλής Ευκρίνειας – Ελαστογραφία

3. Συμπληρωματική Εξέταση Μαστογραφικού Ελέγχου με Τομοσύνθεση

Παράλληλα, μέσα από τη συνεργασία των 2 μερών, θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεων ενημέρωσης, καθώς και εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια κλπ. που στόχο θα έχουν να καταστήσουν γνωστά στους πολίτες της Περιφέρειας Αττικής τα οφέλη της Πρόληψης και του Προσυμπτωματικού Ελέγχου και τη σημασία τους για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών.

Επισημαίνεται πως η υπογραφή του Συμφώνου έγινε στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφέρειας  Αττικής για  δωρεάν εξέταση Προληπτικού Ελέγχου Μαστού με έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και συνεχίζεται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος.

Να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις (μαστογραφία, υπέρηχο μαστού ή πιο εξειδικευμένες εξετάσεις), πάνω από 400 γυναίκες. Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανιχνεύθηκαν περιστατικά καρκίνου τα οποία αντιμετωπίστηκαν εξ ολοκλήρου στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Στην υπογραφή του Συμφώνου στο Νοσοκομείο Αγ. Σάββας παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Χ. Φασιανός, ο Διευθυντής Ακτινολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας Νίκος Κούρκουλος Σ. Βλαχάκος, η Προϊστάμενη Χειρουργικού Τομέα Ε. Ντίνα και η συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη Α. Ρόντου.

Με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Βρισκόμαστε σε ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του καρκίνου, το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, το οποίο έχει μία πολύ άξια διοικήτρια την κυρία Όλγα Μπαλαούρα η οποία μαζί με τους συνεργάτες της, κάνει εξαιρετικό έργο.

Είχαμε την χαρά να υπογράψουμε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο την καλύτερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, μέσω της πρόληψης η οποία σώζει ζωές.

Η Περιφέρεια είναι σε θέση να ενισχύσει με υψηλής τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα νοσοκομειακές δομές της Αττικής και αυτά τα προγράμματα θα ενισχυθούν και μέσα από το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, σε συνεννόηση με το Υπ. Υγείας και τις διοικήσεις των νοσοκομείων, προκειμένου να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ανάγκες που υπάρχουν.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση σε δράσεις πρόληψης όπως η συγκεκριμένη καθώς για εμάς η διατήρηση της υγείας των πολιτών είναι προτεραιότητα. Με δεδομένο ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας έγκαιρης πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, προσφέρουμε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας δωρεάν μαστογραφίες, που αποτελούν ένα ισχυρό προληπτικό «όπλο». Θα συνεχίσουμε και με ανάλογες δράσεις.

Από την πλευρά της η Διοικήτρια Αγ. Σάββα, Ολγα Μπαλαούρα τόνισε τα εξής:

«Σήμερα είναι μία πάρα πολύ σημαντική μέρα, καθώς υπογράφουμε αυτό το πολύ ουσιαστικό σύμφωνο συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής. Ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας έγκαιρης Πρόληψης και Διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Η υπογραφή αυτής της συνεργασίας μας σήμερα, σηματοδοτεί τη δυνατότητα που δίνουμε σε ακόμα περισσότερες γυναίκες να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας έτσι ώστε να μπορούν εγκαίρως να προλαμβάνουν και να διαγιγνώσκουν τον καρκίνο του μαστού ο οποίος σε σημαντικά ποσοστά, εφόσον άμεσα διαγνωστεί, είναι ιάσιμος. Είναι πάρα πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη τον κύριο Γιώργο Πατούλη και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε κι άλλες τέτοιες συνεργασίες. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέραμα - Νίκος Σαμπάνης: το θύμα των πυροβολισμών (εικόνες)

Κορονοϊός: ο “χάρτης” με τα κρούσματα της Κυριακής

Θεσσαλονίκη: Ξύλο σε αγώνα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία16χρονος: Επεισόδια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα - Έκλεισε η ΕθνικήΣήμερα 20:37 | Ειδήσεις

Ακινητοποιημένοι συρμοί του Προαστιακού σε Άνω Λιόσια και Ασπρόπυργο με εντολή της Πυροσβεστική. Ένταση και στο Αγρίνιο. 

Σέρρες: Ο Βασίλης δεν ήθελε να πάει σχολείο την Δευτέρα - Η αδελφή του τον έψαχνε στο προαύλιοΣήμερα 08:23 | Τοπικά Νέα

“Αν περνούσε 3 εκατοστά πιο ψηλά η πόρτα, το παιδί θα σωνόταν”, λέει ο θείος του στον ΑΝΤ1. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την φονική έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

Πατέρας 16χρονου στον ΑΝΤ1: ο αστυνομικός όταν πυροβόλησε, σκέφτηκε τα παιδιά του; (βίντεο)Σήμερα 19:24 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 16χρονου, ο πατέρας του αλλά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρομά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αποκλειστικό ΑΝΤ1: αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο και έβγαλαν... “λαβράκι” (βίντεο)Σήμερα 18:30 | Ειδήσεις

Παλιοί γνώριμοι των Αρχών βρίσκονταν μέσα στο όχημα. Συνελήφθησαν δύο άτομα, που μόλις είχαν κάνει ληστεία σε σπίτι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΕΚ - Ρέτζιο Εμίλια: άγριες συμπλοκές μεταξύ οπαδών (εικόνες)21:0916χρονος - Κούγιας: Οι ποινές που αντιμετωπίζει ο αστυνομικός (βίντεο)20:5516χρονος: Επεισόδια σε Ασπρόπυργο και Μέγαρα - Έκλεισε η Εθνική20:40Παναθηναϊκός: Φιλική νίκη στην Κύπρο20:28Μενέντεζ για F-16: Δεν θα εγκρίνω την πώληση στην Τουρκία20:13Πατέρας 16χρονου στον ΑΝΤ1: ο αστυνομικός όταν πυροβόλησε, σκέφτηκε τα παιδιά του; (βίντεο)19:59Μουντιάλ 2022: το μήνυμα του Μέσι για τους 1000 αγώνες19:45Εύβοια: τσακώθηκε με συγχωριανό του και τον χτύπησε στο κεφάλι με μπαλτά19:30Αποκλειστικό ΑΝΤ1: αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε αυτοκίνητο και έβγαλαν... “λαβράκι” (βίντεο)19:16Ανδρουλάκης: Προγράμματα κοινωνικής κατοικίας για να μειωθεί το αυξημένο κόστος ζωής19:02Υπουργείο Υγείας: Το νέο Στρατηγικό Σχέδιο για τη Δημόσια Υγεία18:47Μουντιάλ 2022 - Τηλεθέαση: Η φάση των “16” χτύπησε κόκκινο στα νούμερα18:33ΥΠΕΞ σε Λιβύη: προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με μία εκλεγμένη κυβέρνηση18:18Πόλεμος στην Ουκρανία - Time: “Πρόσωπο της χρονιάς” ο Ζελένσκι18:04Θεοδωρικάκος για 16χρονο: ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ταύτιση με το 2008 (βίντεο)17:5016χρονος: Ο Κούγιας ανέλαβε τον αστυνομικό17:36Μουντιάλ 2022 - ΑΕΚ: στο τοπ των ομάδων που εκπροσωπούνται με τους περισσότερους παίκτες17:22Μουντιάλ 2022: Λόβρεν Vs Νεϊμάρ για το εισιτήριο στα ημιτελικά17:09ΣΥΡΙΖΑ: Διπλωματικό “φιάσκο” η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αλβανία16:55Μουντιάλ 2022 - Ινφαντίνο: Το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο16:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο