LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 24 Οκτωβρίου 2021 08:54

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έγινε... κέρινο ομοίωμα (εικόνες)

Απευθείας από το 1821… έρχεται το νέο δημιούργημα του Μουσείου Κέρινων Ομοιωμάτων Θεόδωρου Κοκκινίδη, στα Κηπιά Καβάλας,

Γεώργιος Καραϊσκάκης - κέρινο ομοίωμα

Μετά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και ο θρυλικός Γεώργιος Καραϊσκάκης βρήκε τη θέση του στο … μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας, τιμώντας -με τον τρόπο αυτό- τη συμπλήρωση 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821.

Ο δημιουργός Θεόδωρος Κοκκινίδης, που δούλευε τους τελευταίους μήνες τη μορφή του μεγάλου ήρωα του 1821 έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Facebook, «φιλοτέχνησα το κέρινο ομοίωμα του Γεώργιου Καραϊσκάκη με βάση τα ζωγραφικά πορτραίτα που τον απεικονίζουν, αλλά και πληροφορίες γύρω από την προσωπικότητα του. Οξυδερκής, ευφυής, εριστικός, παρορμητικός, θαρραλέος είναι μερικά επίθετα που τον χαρακτηρίζουν».

Γεώργιος Καραϊσκάκης - κέρινο ομοίωμα

Αποκάλυψε ακόμη ότι την φορεσιά του κέρινου ομοιώματος, την έραψε η μητέρα του Πηνελόπη.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη βρίσκεται κοντά στην Ελευθερούπολη Καβάλας, στην τοπική κοινότητα Κηπιών.

Στο μουσείο εκτίθενται 35 κέρινα ομοιώματα, που αφορούν προσωπικότητες Ελλήνων και ξένων από διάφορους χώρους.

Γεώργιος Καραϊσκάκης - κέρινο ομοίωμα

Συγκεκριμένα υπάρχου οι μορφές των: Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, Ιωάννη Καποδίστρια, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Ανδρέα Παπανδρέου, Οδυσσέα Ελύτη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη Τσαρούχη, Μελίνας Μερκούρη, Μαρίας Κάλλας, Κώστα Βουτσά, Τζένης Καρέζη, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Μίμη Πλέσσα, Ρένας Βλαχοπούλου, Ζωζώς Σαπουντζάκη, Βούλας Πατουλίδου, Θοδωρή Ζαγοράκη.

Μάλιστα, υπάρχει και το ομοίωμα του δημιουργού Θεόδωρου Κοκκινίδη, που φιλοτέχνησε τον εαυτό του.

Ακόμη, υπάρχουν κέρινα ομοιώματα των: Michael Jackson, Madonna, Elvis Presley, Johnny Depp, Angelina Jolie, Whitney Houston, Daniel Graig (James Bond), Tom Cruise, Jennifer Lopez, Tom Hanks καθώς και την πριγκίπισσά Diana.

Πριν από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ολοκληρώθηκαν τα κέρινα ομοιώματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που εκτίθενται πλέον δίπλα στ’ ομοίωμα του Ιωάννη Καποδίστρια, τιμώντας και την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.


Ειδήσεις σήμερα:

Βύρωνας: φωτιά σε πολυκατοικία (εικόνες)

Κολομβία - Ναρκωτικά: χειροπέδες στον “εγκέφαλο” μεγάλου καρτέλ

F1: ο Φερστάπεν στην pole position

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματαΣήμερα 08:54 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία ανήμερα το Πάσχα για μια οικογένεια που "έχασε" ξαφνικά το αγγελούδι της. 

Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)Σήμερα 09:16 | Τοπικά Νέα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη ανήμερα το Πάσχα σε χωριό της Φθιώτιδας. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του 6χρονου παιδιού

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του10:06Πλημμύρες στη Βραζιλία: Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών - Πάνω από 100 οι αγνοούμενοι09:53Ισραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρία09:39Φθιώτιδα: Πόρτα σχολείου έπεσε και καταπλάκωσε παιδί (βίντεο)09:26Ελληνική οικονομία: “Καλά νέα” από την Ευρώπη για ανάπτυξη και πληθωρισμό09:12Θήβα - Θάνατος μωρού: Θρήνος και αναπάντητα ερωτήματα08:59ΟΟΣΑ για Ελλάδα: “Έκρηξη” των ξένων επενδύσεων08:45F1- GP Miami: Ο Norris πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του (βίντεο) 08:32Ράφα: Νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς08:18Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήρι08:05 “Ψυχοκόρες” - Sneak preview: Η προειδοποίηση του Τάσου στη Μαρίκα (βίντεο)07:51Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι07:38Εορτολόγιο - 6 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα07:25Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας07:11ΗΠΑ: Πτήση για μαχητικό αεροπλάνο που ελέγχεται με τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)00:00Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο23:46Πάσχα - Τολό: Το κάψιμο του Ιούδα στην θάλασσα (εικόνες)23:32Γάζα - Χαμάς: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεις για εκεχειρία23:19Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)23:05Διαφραγματοκήλη: συχνές ερωτήσεις22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο