LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 23 Οκτωβρίου 2021 16:14

Καιρός: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή

Σε ποια τμήματα της χώρας θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι Επιδείνωση την Δευτέρα σε πολλές περιοχές.

Για την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, κυρίως στο Ιόνιο. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6, βαθμιαία έως 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις,  με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 και γρήγορα έως 6 μποφόρ, από το απόγευμα βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα ανατολικοί-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο με σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα 5 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα και στην ανατολική Πελοπόννησο και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 7 και τη νύχτα στα νότια έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια από 05 έως 21 βαθμούς).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικά και από τις βραδινές ώρες στη δυτική Κρήτη πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, που πρόσκαιρα στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, γρήγορα 6 με 7 και τη νύχτα τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Για την Δευτέρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 6 με 8 μποφόρ, ενώ στα ανοιχτά του νοτίου Ιονίου πιθανώς να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Κεραμέως: “Επίσκεψη” του Ρουβίκωνα στο σπίτι της (βίντεο)

Βύρωνας: φωτιά σε πολυκατοικία (εικόνες)

F1: ο Φερστάπεν στην pole position


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Ζελένσκι: Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία στο επίκεντρο της συνάντησης – Οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετώνΧθες 17:02 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση των εχθροπραξιών, ως το πρώτο βήμα για την έναρξη μιας διαδικασίας που θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη και διαρκή ειρήνη.

Κακλαμάνης σε Ζελένσκι: 50 χρόνια πριν ο ελληνισμός υπέστη το ίδιο πρόβλημα με εσάς στην ΚύπροΧθες 18:50 | Ειδήσεις

«Αν η Δύση είχε αντιδράσει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ίσως να μην είχε υποστεί η Ουκρανία την εισβολή της Ρωσίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του ΠολυτεχνείουΧθες 22:04 | Ειδήσεις

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από τα ΜΑΤ, την Ομάδα ΔΙΑΣ, τη ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, την Ασφάλεια, και την Τροχαία θα βρίσκονται επί ποδός. 

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Ποινική δίωξη για σωρεία κατηγοριών στους συλληφθέντεςΧθες 18:05 | Ειδήσεις

Εκτιμάται ότι η δολοφονία του 42χρονου έγινε σε εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Οι πρώτες εικονικές δίκες ανηλίκων στο Πρωτοδικείο Χανίων23:59F1: Στα 3,42 δισ. δολάρια η μέση αξία μιας ομάδας23:45Η Ρωσία δηλώνει ότι κατέλαβε δύο ακόμη χωριά στη νότια Ουκρανία23:31David Gilmour: Ο ήχος, το όραμα και η μεταμόρφωση των Pink Floyd23:17Κονγκό: Δεκάδες νεκροί σε ορυχείο κοβαλτίου έπειτα από κατάρρευση γέφυρας (βίντεο)23:03ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 21 Νοεμβρίου22:49Λίβανος: Ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μελών της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ22:35Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου22:21Ιμάμογλου: Η Γαλλία εκφράζει την ανησυχία της για την νέα δίωξη σε βάρος του22:07Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό στη Νάξο - Μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με αγροτικό21:54Ολυμπιακός – Προμηθέας 88-64: Ερυθρόλευκος "περίπατος" στην Πάτρα21:40Νέα Τουρκική πρόκληση στην Κύπρο -Τουρκικά F16 παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Λευκωσίας21:26Παναθηναϊκός – Άρης 82-77: Ίδρωσε για τη νίκη το "τριφύλλι"21:12Συναγερμός στη Γαύδο: Εντοπίστηκαν δύο ακόμη σοροί ανοιχτά του νησιού20:58Hellenic Train: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 18 Νοεμβρίου20:44Συναγερμός για την εξαφάνιση 31χρονης20:30Ιράν: Ψεκάζουν τα σύννεφα για βροχή – Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών 20:16Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:02Νετανιάχου: Η αντίθεσή μας σε ένα παλαιστινιακό κράτος σε οποιοδήποτε έδαφος δεν έχει αλλάξει19:48Εθνική: Χωρίς Παυλίδη, Μπακασέτα και Γιαννούλη στην Ουγγαρία19:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο