LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2021 18:30

Μειωμένα ενοίκια: νέα πληρωμή σε ιδιοκτήτες

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων έλαβαν αποζημίωση για μειωμένα μισθώματα του 2021. Πίστωση ποσού συνολικού ύψους 14,2 εκατ. Ευρώ. Αναλυτικά οι κατηγορίες και τα ποσά.


 

ακίνητα - Αθήνα

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών, «προχωρά σήμερα, 22 Οκτωβρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους περίπου 14,2 εκατ. ευρώ, σε 22.588 ιδιοκτήτες ακινήτων (μοναδιαίους Α.Φ.Μ.) για μειωμένα μισθώματα της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021. 

Ειδικότερα, πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • 5.122 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιανουάριο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, περίπου 1 εκατ. ευρώ αφορά 4.953 φυσικά πρόσωπα και περίπου 671.800 ευρώ αφορούν 169 νομικά πρόσωπα.
  • 4.736 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Φεβρουάριο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, περίπου 874.000 ευρώ αφορούν 4.581 φυσικά πρόσωπα και περίπου 680.000 ευρώ αφορούν 155 νομικά πρόσωπα.
  • 3.254 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Μάρτιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, περίπου 658.000 ευρώ αφορούν 3.127 φυσικά πρόσωπα και περίπου 590.000 ευρώ αφορούν 127 νομικά πρόσωπα.
  • 4.298 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Απρίλιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, περίπου 865.000 ευρώ αφορούν 4.166 φυσικά πρόσωπα και περίπου 511.000 ευρώ αφορούν 132 νομικά πρόσωπα.

ακίνητα - διαμερίσματα - Αττική

  • 8.352 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 4,1 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Μάιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, τα 2,5 εκατ. ευρώ αφορούν 7.990 φυσικά πρόσωπα και τα 1,6 εκατ. ευρώ αφορούν 362 νομικά πρόσωπα.
  • 11.391 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιούνιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, τα 3 εκατ. ευρώ αφορούν 11.058 φυσικά πρόσωπα και περίπου 712.460 ευρώ αφορούν 333 νομικά πρόσωπα.
  • 1.326 ιδιοκτητών ακινήτων ποσό συνολικού ύψους περίπου 494.550 ευρώ, με το οποίο το Κράτος καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για τον Ιούλιο του 2021. Από το παραπάνω ποσό, περίπου 357.650 ευρώ αφορούν 1.233 φυσικά πρόσωπα και περίπου 136.900 ευρώ αφορούν 93 νομικά πρόσωπα.

Συνεπώς, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 787,4 εκατ. ευρώ. 

Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς τους έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας».

Ειδήσεις σήμερα:

Παρέλαση: υποχρεωτικά με μάσκα οι θεατές

Κορονοϊός: Αρνούνται μετάγγιση με αίμα από εμβολιασμένους

Άλεκ Μπάλντουιν: Συντετριμμένος μετά την τραγωδία στα γυρίσματα της ταινίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιπλό φονικό στη Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ένας άλλος άνδραςΣήμερα 16:10 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακισθεί δύο 22χρονοι.

Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεωνΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Τα μπλόκα των αγροτών να απλώνονται σε ολοένα και περισσότερες περιοχές.

Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- ΑντιρρίουΣήμερα 15:42 | Ειδήσεις

Στην πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας έχουν ανοίξει τα διόδια.

Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίαςΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Τα νέα οικήματα που παραδόθηκαν σήμερα σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αττική, όπως και αυτά που κατασκευάζονται, εντάσσονται στην πρώτη φάση του νέου στεγαστικού προγράμματος που υλοποιείται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοινικούντα: Συνελήφθησαν ο ανιψιός του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ και ο επιχειρηματίας φίλος του 16:16"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:06Πάτρα: Οι αγρότες αποχώρησαν από την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου15:56Στο ΔΙΚΕΠΑΖ ο σκύλος που σκότωσε το αγοράκι στη Ζάκυνθο15:46Together We Shine: Η επίσημη έναρξη της συνεργασίας Athens City Events & Δειπνοσοφιστήριον15:40Ζωγράφου: Άγρια επίθεση σε οδηγό λεωφορείου - Τον χτύπησε οδηγός Ι.Χ. για μια προσπέραση15:36Δένδιας: Όποιος μετατίθεται σε τόπο που δεν επιθυμεί, δικαιούται από το κράτος την παροχή δωρεάν αξιοπρεπούς και επαρκούς κατοικίας 15:26Πανελλαδικό συλλαλητήριο από τους αγροτοκτηνοτρόφους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης15:12Εύβοια: Οδηγός τσιμπήθηκε από σφήκα και καρφώθηκε σε κολώνα με το ΙΧ του14:58Πεσκόφ: Η Ρωσία συμφωνεί με πολλές από τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο πρόεδρος Τραμπ14:44Μπλόκα Αγροτών: Live ο χάρτης των κινητοποιήσεων14:30Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μην είμαστε η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη14:16Έληξε ο αποκλεισμός στο λιμάνι του Βόλου - Επιστροφή των αγροτών στο μπλόκο της Νίκαιας14:02Μπλόκο της αστυνομίας στους αγρότες - Δεν τους αφήνουν να πλησιάσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου13:48Υπόθεση Novartis - Γεωργιάδης: Οι δύο κατηγορούμενοι έπαιξαν, ως όργανα, βασικούς ρόλους σε μια σκευωρία13:34ΕΕ: Η κομισιόν ενέκρινε νέο κλιματικό στόχο μέχρι το 204013:20Ηράκλειο - Αγρότες: Προχώρησαν σε κατάληψη κτιρίου της ΑΑΔΕ13:06Υπουργείο Ανάπτυξης: Διακινείται ψευδεπίγραφο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για δωρεάν πακέτο γιορτών12:52Συνάντηση Μητσοτάκη με Αλγερινό ΥΠΕΞ: Αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας - Αλγερίας12:38Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οπαδού ομάδας - Στην κατοχή του βρέθηκαν όπλο και φωτοβολίδες12:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο