LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2021 16:30

Κορονοϊός: Αρνούνται μετάγγιση με αίμα από εμβολιασμένους

Η αποκάλυψη του προέδρου των εθελοντών αιμοδοτών προκαλεί πραγματικό σοκ.

Αίμα - Αιμοδοσία

Μια σοκαριστική αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαππας, σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τη 31η Αμφικτιονία Αιμοδοτών , η οποία πραγματοποιείται στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον κ.Πρωτόπαππα, πολίτες που χρήζουν μετάγγισης, αρνούνται να δεχθούν αίμα, αν αυτό προέρχεται από εμβολιασμένους αιμοδότες.

«Υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να δεχτούν αίμα από εμβολιασμένους, γιατί θεωρούν ότι θα περιέχει αντισώματα που εκείνοι δεν επιθυμούν. Είναι μια ακραία στάση και ενώ οι περιπτώσεις αυτές είναι λίγες, δεν αποκλείεται να αυξηθούν, γιατί η παραπληροφόρηση στο ίντερνετ οργιάζει», ανέφερε σχετικά.

Επάρκεια αίματος υπάρχει σήμερα, δεν ήταν όμως έτσι κατά τη διάρκεια της καραντίνας:

«Από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και μέχρι σήμερα οι αιμοδότες της χώρας συγκεντρώνουν περισσότερες μονάδες αίματος από όσες χρειάζονται. Ωστόσο, υπήρξε περίοδος κατά τη διάρκεια της καραντίνας όπου αυτό δεν συνέβαινε. Οι ανάγκες για αίμα είναι περίπου 44.000 μονάδες αίματος τον μήνα, ενώ τότε δεν συγκεντρώνονταν ούτε 10.000», είπε ο κ. Πρωτόπαππας και μάλιστα χαρακτήρισε «ανόητους» κάποιους δημάρχους που δεν επέτρεπαν να χρησιμοποιηθούν τα σχολεία, που ήταν έτσι κι αλλιώς κενά, για τις ανάγκες της αιμοδοσίας.

«Αισθανόμαστε μια ντροπή, επί 25 χρόνια οι Ελβετοί μας προσφέρουν παράγωγα αίματος για τους χρόνιους πάσχοντες από θαλασσαιμία, περίπου 25.000 μονάδες αίματος τον χρόνο. Αλλά μας έχουν ειδοποιήσει ότι στο εξής η προσφορά αυτή θα μειώνεται κατά 2.500 μονάδες τον χρόνο», είπε ακόμα ο πρόεδρος των αιμοδοτών.

Η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Χανίων, Δέσποινα Ροδουσάκη, δήλωσε ευτυχής που διοργανώνεται μια τόσο σημαντική για τους αιμοδότες δράση στα Χανιά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισήμαναν ότι η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη εθελοντισμού και συμβάλλει στη συνοχή της κοινωνίας.

Χανιά - αιμοδοσία

Οι εκδηλώσεις στα Χανιά περιλαμβάνουν την λαμπαδηδρομία αιμοδοτών στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 17:00 της Παρασκευής ενώ στις 19:00 θα γίνει η τελετή έναρξης του συνεδρίου αιμοδοτών στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”. Το Σαββατοκύριακο, το συνέδριο θα είναι σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Creta Paradise.

Η 31η Αμφικτιονία συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) και εκτός από μέλη συλλόγων αιμοδοτών από όλη την Ελλάδα και επιστήμονες-ομιλητές θα συμμετάσχει και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Γκάγκα.

Πηγή: zarpanews.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Lilibet Diana: Λιώνει ο Πρίγκιπας Χάρι με την κόρη του!

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Εξαφάνιση ανήλικης από το αεροδρόμιο

Συνταγή για μιλφέιγ σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον ΓραμμένοΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Οι μάρτυρες που καλεί ο βουλευτής και οι ισχυρισμοί του για το επεισόδιο.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμαΣήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν φέτος, για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωσηΣήμερα 12:06 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις του ξαδέρφου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις από την ΝΔ, αλλά και το "άδειασμα" από την Κεχαγιά. Η αναδίπλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο