LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 22 Οκτωβρίου 2021 14:10

Τουρισμός: Το νότιο Αιγαίο σπάει τα ρεκόρ τον Οκτώβριο

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έκοψαν το νήμα των 3 εκατομμυρίων αφίξεων

Ρόδος - Λιμάνι - Ελάφια
Ο πιο πολύτιμος παίκτης στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού αναδεικνύεται το Νότιο Αιγαίο, σημειώνοντας πολύ υψηλό βαθμό ανθεκτικότητας, ενώ τουλάχιστον για τον Οκτώβριο του 2021, αναμένεται να ξεπεράσει ακόμα και τις επιδόσεις του 2019, της τελευταίας χρονιάς ρεκόρ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα η «Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου», η οποία αποτελεί σύμπραξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων του τουρισμού.

Με βάση στοιχεία των απευθείας διεθνών αφίξεων στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου, ο φετινός Οκτώβριος, μέσα στο δυσμενές περιβάλλον της πανδημίας, αναμένεται να υπερβεί την τουριστική κίνηση του 2019, αφού μέχρι τα μέσα του μήνα, η Ρόδος και η Κως πέτυχαν ήδη ανάκαμψη άνω του 80%, η Μύκονος 64%, ενώ η Σαντορίνη, στις 17 Οκτωβρίου, είχε ήδη περισσότερες αφίξεις από όσες είχε σημειώσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021.

Σε περιφερειακό επίπεδο, έως τις 17 Οκτωβρίου, το Νότιο Αιγαίο υποδέχθηκε περίπου 300.000 επισκέπτες, όταν η 31η Οκτωβρίου του 2019 έκλεισε με 357.608 διεθνείς αφίξεις.

Ακόμα καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα στα μικρότερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Χάλκη κ.α., αφού το 2021 «νίκησε» το 2019 σε επίπεδο τουριστικής κίνησης. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι πληρότητες των ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο Καστελλόριζο κινήθηκαν τον Οκτώβριο σε ποσοστά άνω του 80%.

Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έκοψαν το νήμα των 3 εκατ. αφίξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η «Πρωτοβουλία» πάνω από 3 εκατ. επισκέπτες έχουν ταξιδέψει αεροπορικώς προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που άνοιξαν τις πύλες τους στα μέσα Μαΐου.

Συγκεκριμένα, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, μετρούν 3.179.551 διεθνείς αφίξεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω με την επέκταση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, όπου σημειώνονται κρατήσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: “Αλαλούμ” με την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Δολοφονία στο Αιγάλεω: Παραδόθηκε ο γιος της 57χρονης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34Κυρανάκης: Τα τρόλεϊ υπηρέτησαν αποτελεσματικά την Αττική για πάνω από μισό αιώνα13:20Πλημμυρισμένοι δρόμοι και διακοπές κυκλοφορίας σε Πιερία, Χαλκιδική και Ημαθία13:06Λαμία: Πλημμύρες στον Δομακό- Διακόπηκε η σιδηροδρομική συγκοινωνία Αθηνών - Θεσσαλονίκης12:52Τρόμος για 42χρονο στην Θεσσαλονίκη- Τον χτύπησαν και τον απείλησαν για να αποσύρει μήνυση12:38Νότια Αφρική: 11 Νεκροί από ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο12:24Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας: Τρομακτικό τροχαίο λόγω κακοκαιρίας - Οδηγός έχασε τον έλεγχο ΙΧ (Βίντεο)12:10Θεσσαλονίκη: Μέχρι πότε θα λειτουργεί η γραμμή Μ1 11:56Παναθηναϊκός: Πιθανή η επανένωση Μπενίτεθ-Κυργιάκου11:42Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στην Αθηνών - Σουνίου μετά από πτώση βράχων11:28Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο