LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 22:24 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 22:31

Μπιλγκίτς: Ελλάδα και Κύπρος αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Το τουρκικό ΥΠΕΞ απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με απάντηση στο πεδίο αν παραβιάσουν την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Τανζού Μπιλγκίτς - εκπρόσωπος Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών

Σε απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου προχώρησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα απαντήσει αν η Κύπρος ξεκινήσει γεώτρηση τον Νοέμβριο.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι “η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό, θα αντιδράσουμε για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Το δηλώνω ξεκάθαρα από εδώ. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε τέτοιες προκλήσεις”.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου προβαίνουν σε ενέργειες, οι οποίες αυξάνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι προσπάθειες αποστολής πλοίων συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Ως κυρίαρχο κράτος, η Τουρκία όταν έρθει η στιγμή μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά της. Τα δικαιώματά μας θα τα διεκδικούμε πάντα. Η Τουρκία μπορεί να κάνει χρήση του δικαιώματός της, όταν έρθει η στιγμή”, δήλωσε ο Τανζού Μπιλγκίτς.

Για την έκθεση της Κομισιόν για την Τουρκία, σχολίασε ότι “έχει συνταχθεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Για εμάς η έκθεση δεν έχει καμία ισχύ. Γιατί η έκθεση είναι γραμμένη με δύο μέτρα και δύο σταθμά και υπάρχουν ισχυρισμοί που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί”, ανέφερε.

Για την Αίγυπτο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ότι “η ανάπτυξη και η εξομάλυνση των σχέσεων της χώρας μας με την Αίγυπτο είναι σημαντικές προς όφελος των λαών και των δύο χωρών. Συζητούνται όλα αυτά στις διαβουλεύσεις που γίνονται. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με την Αίγυπτο σε πολλούς τομείς”.

Για τα F-35 είπε ότι η αποχώρηση της Τουρκίας από το πρόγραμμα “είναι ένα βήμα που πλήττει όχι μόνο εμάς αλλά και την αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ”. “Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας στο πρόγραμμα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιήσαμε επίσης μια πληρωμή περίπου 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο του προγράμματος F-35. Για εμάς, οι επιλογές είναι απλές: Ή θα επιστρέψουμε στο πρόγραμμα, είτε θα πάρουμε τα αεροπλάνα που μας έχουν υποσχεθεί, είτε θα μας επιστρέψουν τα χρήματά μας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο εκσυγχρονισμός του στόλου των F-16 είναι στην ημερήσια διάταξη ως επιλογή. Συζητάμε αυτό το ζήτημα φυσικά με τους Αμερικανούς. Θα ενεργήσουμε ανάλογα, φυσικά”, ανέφερε.

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Έκθεση αρχειακού υλικού για την Κατοχή και την Απελευθέρωση

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν αποκεφάλισαν αθλήτρια του βόλεϊ

Ρόδος - 8χρονη: η θεία στον ΑΝΤ1 για την “ομολογια” και την “σκευωρία” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - Τουρκίας12:37Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο