LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 18:26 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 18:46

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες μέρες

Τι είπε για τις παρελάσεις, το εμβόλιο της γρίπης, τα μέτρα προστασίας και την  επιβαρυμένη εικόνα στη βόρεια Ελλάδα.

Κορονοϊός - κρούσματα

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμοωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, επεσήμανε ότι το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά 28% τος τελευταίες δυο εβδομάδες.

Παρατήρησε δε ότι η κατανομή του παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις ανά Περιφέρεια και το φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στη βόρεια Ελλάδα, ειδικά στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι υπάρχει εικόνα σταθεροποίησης αλλά σε υψηλά επίπεδα. Σταθεροποιημένη είναι η κατάσταση και στην Αττική, όπου όμως την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε έξαρση των κρουσμάτων στα δυτικά και τα βόρεια του νόμου.

Σχετικά σταθερός παραμένει και ο αριθμός των διασωληνωμένων, αλλά και εδώ υπάρχει άνιση κατανομή ανά Περιφέρεια και στη βόρεια Ελλάδα οι ΜΕΘ είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90% προσθέτοντας επιβάρυνση στο Σύστημα Υγείας.

Η κυρία Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε και στη χθεσινή ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα και επανέλαβε ότι ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ένας εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, είναι 11 φορές μικρότερος από αυτόν που διατρέχει ένας ανεμβολίαστος.

Συμπλήρωσε όμως ότι και οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι μπορεί να νοσήσουν και τους κάλεσε να μην εφησυχάζουν, αλλά να τηρούν τα μέτρα και να μη δυσανασχετούν με αυτά κάνοντας ειδική αναφορά στο τρίπτυχο, μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή χεριών.

Σε ότι αφορά τις παρελάσεις είπε ότι είναι αυτονόητο πως η παρακολούθηση τους θα πρέπει να γίνεται με τη χρήση μάσκας.

Επίσης ανέφερε ότι οι ιώσεις αυτό το φθινόπωρο είναι αυξημένες και ο χειμώνας προβλέπεται πολύ δύσκολος, καλώντας τους πολίτες να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αν έχουν περάσει έξι μήνες από τη δεύτερη δοση.

Ειδήσεις σήμερα:

Δακτύλιος: τα όρια, οι περιορισμοί και οι εξαιρέσεις

Στυλιανίδης: Έως και 300 νεκροί από την κακοκαιρία αν δεν κλείναμε τον Κηφισό

Βασίλισσα Ελισάβετ: Γιατί δυσανασχέτησε με τους γιατρούς της

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο ΤραμπΣήμερα 22:48 | Ειδήσεις

Στις 2 το μεσημέρι τοπική ώρα Ουάσιγκτον κατέφθασε όπως ήταν προγραμματισμένο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Λευκό Οίκο.

Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελοςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

«Ζητούν μια εκ νέου διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου όπως λένε να λάμψει όλη η αλήθεια».

Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούςΣήμερα 18:48 | Ειδήσεις

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στην Μαρία Μαραγγέλη επέβαλε το Μονομελές πλημμελειοδικείο, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντραΣήμερα 22:30 | Ειδήσεις

Οι έρευνες των λιμενικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, τόσο για την ταυτοποίηση των δύο σορών, όσο και για τις συνθήκες θανάτου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νεοχώρι Πάτρας: Στο νοσοκομείο ασθενής από τον ιό του Δυτικού Νείλου23:59UCL: Ο Ολυμπιακός και οι άλλοι 35...επιβάτες αξίας 18,33 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταξίδι στ' αστέρια23:42Έφοδος ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού23:25Καραλής: Θέλω να εξαντλήσω όλα μου τα όρια και όταν τελειώσει η καριέρα μου στον αθλητισμό να ξέρω ότι τα έχω δοκιμάσει όλα23:11ΗΠΑ: Σε εξέλιξη η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον πρόεδρο Τραμπ22:57Σοκ στην Πάτρα: 21χρονος βρέθηκε νεκρός πάνω στον υπολογιστή του22:43Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε και δεύτερη σορός άντρα22:29Novartis - Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Δουλειά της δικαιοσύνης είναι να βρει τους ηθικούς αυτουργούς22:14ΟΠΕΚΕΠΕ: Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηράκλειο, η δίκη με τους 104 κατηγορούμενους22:00Παναθηναϊκός - Βιτόρια: Έφυγε χωρίς να χαιρετήσει κανέναν στο Κορωπί με τους συνεργάτες του21:42Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων έφερε η απόφαση Novartis21:28Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Δίκυκλο συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο ο αναβάτης της μηχανής21:14Ψηλορείτης: Τραυματίστηκε 25χρονη κατά την ανάβαση – Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής21:00Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1: Οι γονείς του Βασίλη Καλογήρου ζητούν να ξανανοίξει ο φάκελος20:46Το “Υγεία πάνω απ’ όλα” με τη Φωτεινή Γεωργίου κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου20:32ΗΠΑ: Σήμερα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Τραμπ20:17Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:02Εισαγγελική διάταξη για την κατάσχεση των κινητών της μητέρας και της γιαγιάς του Παναγιωτάκη19:47Τροχαίο ατύχημα στην Κοζάνη: 86χρονος οδηγός "καβάλησε" πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του (εικόνες)19:30Εύβοια: 60χρονος τραυμάτισε τη 49χρονη σύζυγό του με μαχαίρια19:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο