LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 12:33 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 13:10

ΝΔ: Διγλωσσία και ψέματα από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, στο επίκεντρο της νέας πολιτικής αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ - γραφεία - Νέα Δημοκρατία - Μοσχάτο

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”».

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ, «θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news ΝΔ για την απαράδεκτη επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής: Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι η ΝΔ διαστρεβλώνει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, στη γνωστή τακτική των fake news. Προσπαθεί να συσκοτίσει έτσι ότι ο  κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που υπογράφει επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ για χρήση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΝΔ γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα έμπαινε ποτέ σε συζήτηση για επ’ αόριστον συμφωνία, αλλά είχε απορρίψει ακόμα και 5ετή ανανέωση.

Για να συσκοτίσει, δε, την πραγματικότητα, τα χαλκεία της ΝΔ διαστρεβλώνουν τα λεγάμενα του Πρέσβη, που είπε επί λέξει: "Θα ήθελα να τονίσω προς τους συναδέλφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η γλώσσα της συμφωνίας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ("is not exceptional"). Αποτελεί λεκτικό που ευθυγραμμίζει τη συμφωνία με τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ". Από τη ΝΔ αυτό μεταφράζεται "οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"....

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου και προώθησε την αμυντική συνεργασία στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων, όχι στη λογική του «πιστού και δεδομένου συμμάχου».

Ποτέ δεν θα διαπραγματευόμασταν νομικά δεσμευτική συμφωνία που παραχωρεί επ' αόριστον δικαίωμα χρήσης ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μόνιμη δέσμευση για εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς των ΗΠΑ, στην πρώτη γραμμή, σε μία περίοδο ψυχροπολεμικών εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως δέσμευση για αμερικανική στήριξη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ

Η ΝΔ απαντώντας με τη σειρά της στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωση της: Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει “έκπληκτος”. Η έκπληξη του κ. Πάιατ  προκύπτει όχι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αυτά που έλεγε όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές.

 Κι ένα πρόσθετο ερώτημα: αν ο κ. Τσίπρας ερχόταν ξανά στην εξουσία θα κατήγγελλε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ή  “θα δούμε πώς θα το χειριστούμε..” όπως απάντησε για τη Συμφωνία με τη Γαλλία;

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία παρεμβαίνει όταν οι νόμοι παραβιάζονται

Αίγυπτος: Φονική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όροΧθες 23:34 | Ειδήσεις

Όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός  μιλώντας σε φοιτητές της Σχολής Διακυβέρνησης Blavatnik του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξειςΧθες 20:30 | Ειδήσεις

Τα βασικά αιτήματα παραμένουν η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων και η ανάγκη για έγκαιρη καταβολή ενισχύσεων.

Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1Χθες 19:52 | Ειδήσεις

"Δεν νομίζω να είχε καταλάβει τι έχει κάνει", ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για την καταγγελία παιδόφιλου και την αντίδραση της αστυνομίαςΧθες 18:45 | Ειδήσεις

Για τα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται από την συμπεριφορά της αστυνομίας έπειτα από μια καταγγελία μητέρας σε βάρος παιδόφιλου, μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη21:48Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22ANT1 Sports: Ζωντανά από ANT1+ την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς για την F121:12Άρης: Μειώνονται τα προβλήματα ενόψει του ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ21:02Λάρισα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες - Από αύριο αναμένονται νέες αφίξεις 20:52Τροχαίο στην Αρτέμιδα: Ο 29χρονος κοιτούσε αν έπαθε ζημιά το αμάξι, λέει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ120:42Αγρότες στον ΑΝΤ1: Άλλη μια τέτοια χρονιά μπορεί να μας διώξει από την γεωργία20:32Τέλλογλου για προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης: Χάος με τις πληρωμές αγροτών – Καταγγέλουν "κουτσουρεμένα ποσά"20:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο