LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 12:33 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 13:10

ΝΔ: Διγλωσσία και ψέματα από Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ

Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ, στο επίκεντρο της νέας πολιτικής αντιπαράθεσης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΔ - γραφεία - Νέα Δημοκρατία - Μοσχάτο

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι «η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για “σοβαρότατες παραχωρήσεις” και για συμφωνία “που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία”».

Όπως επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή” δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι “οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί” από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ, «θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

ΣΥΡΙΖΑ: Fake news ΝΔ για την απαράδεκτη επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής: Καμία έκπληξη για το γεγονός ότι η ΝΔ διαστρεβλώνει τις θέσεις του Αμερικανού πρέσβη, στη γνωστή τακτική των fake news. Προσπαθεί να συσκοτίσει έτσι ότι ο  κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης που υπογράφει επ' αόριστον συμφωνία με τις ΗΠΑ για χρήση ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και μάλιστα χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η ΝΔ γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν θα έμπαινε ποτέ σε συζήτηση για επ’ αόριστον συμφωνία, αλλά είχε απορρίψει ακόμα και 5ετή ανανέωση.

Για να συσκοτίσει, δε, την πραγματικότητα, τα χαλκεία της ΝΔ διαστρεβλώνουν τα λεγάμενα του Πρέσβη, που είπε επί λέξει: "Θα ήθελα να τονίσω προς τους συναδέλφους μου στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η γλώσσα της συμφωνίας δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ("is not exceptional"). Αποτελεί λεκτικό που ευθυγραμμίζει τη συμφωνία με τους άλλους μας συμμάχους στο ΝΑΤΟ". Από τη ΝΔ αυτό μεταφράζεται "οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ"....

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναβάθμισε τις διμερείς σχέσεις σε επίπεδο στρατηγικού διαλόγου και προώθησε την αμυντική συνεργασία στη βάση της σύγκλισης συμφερόντων, όχι στη λογική του «πιστού και δεδομένου συμμάχου».

Ποτέ δεν θα διαπραγματευόμασταν νομικά δεσμευτική συμφωνία που παραχωρεί επ' αόριστον δικαίωμα χρήσης ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, μόνιμη δέσμευση για εμπλοκή της Ελλάδας σε σχεδιασμούς των ΗΠΑ, στην πρώτη γραμμή, σε μία περίοδο ψυχροπολεμικών εντάσεων στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα χωρίς καμία απολύτως δέσμευση για αμερικανική στήριξη στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ

Η ΝΔ απαντώντας με τη σειρά της στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωση της: Ο ΣΥΡΙΖΑ ας αφήσει τα γνωστά κλισέ και ας απαντήσει στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα που δηλώνει “έκπληκτος”. Η έκπληξη του κ. Πάιατ  προκύπτει όχι από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από τη σημερινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σύγκριση με αυτά που έλεγε όταν ήταν στην Κυβέρνηση. Είναι όπως τα μνημόνια. Πρώτα θα τα έσκιζαν και στη συνέχεια έγιναν οι καλύτεροι μαθητές.

 Κι ένα πρόσθετο ερώτημα: αν ο κ. Τσίπρας ερχόταν ξανά στην εξουσία θα κατήγγελλε τη συμφωνία με τις ΗΠΑ ή  “θα δούμε πώς θα το χειριστούμε..” όπως απάντησε για τη Συμφωνία με τη Γαλλία;

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Θεοδωρικάκος: Η Αστυνομία παρεμβαίνει όταν οι νόμοι παραβιάζονται

Αίγυπτος: Φονική σύγκρουση φορτηγού με λεωφορείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑπειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της ΑθήναςΧθες 23:10 | Ειδήσεις

«Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών αυτοδικαίως απορρίπτονται» αντέτειναν διπλωματικές πηγές της Αθήνας.

Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρεςΧθες 19:37 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ουκρανού Προέδρου.

Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"Χθες 19:50 | Ειδήσεις

Ένας από τους κακοποιούς φέρεται να εκβίασε τηλεφωνικά 10χρονο παιδί, προκειμένου να του παραδώσει χρήματα και κοσμήματα που υπήρχαν στο σπίτι.   

Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοιΧθες 19:55 | Ειδήσεις

Σε βάρος των τεσσάρων κατηγορουμένων, έχει ασκηθεί βαρυτατη ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08Δήμος Αθηναίων: Νέος κανονισμός κυκλοφορίας και στάθμευσης για τα πατίνια – Τι αλλάζει21:54Συνελήφθη ένας άνδρας για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και θρησκευτικών εικόνων21:40Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί και προκάλεσε ζημιές στο όχημα21:26Αποκλειστικό ΑΝΤ1: "Σπάει" τη σιωπή του ο υπαρχηγός του κυκλώματος καζίνο21:12Ο Ζελένσκι έλαβε το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ - Θα συνομιλήσει με τον Τραμπ τις επόμενες ημέρες20:58ΟΠΕΚΕΠΕ - Η Ρίτσα Μπιζόγλη στον ΑΝΤ1 για τον "Φραπέ" και τον "Χασάπη"20:48Δολοφονία Γιάννη Λάλα: Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Κύκλωμα Ρομά με τηλεφωνικές απάτες: Εκβίασαν 10χρονο παιδί - "Η μαμά σου μου χρωστάει"20:10Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε από τους πρώτους οδηγούς που δέχονται ψηφιακό πρόστιμο 19:56Βορίζια: Την Παρασκευή η απόφαση για το αν θα προφυλακιστεί ο 23χρονος19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο