LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2021 11:19 | Ανανέωση: 21 Οκτωβρίου 2021 11:27

Κορονοϊός – Γκάγκα: θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα

Τι είπε για το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown, τους αντιεμβολιαστές και την τρίτη δόση του εμβολίου.

Μίνα Γκάγκα - Υπ. Υγείας

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα και στη Βόρεια Ελλάδα ήδη έχουμε μπει», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

«Δεν θα πάμε σε lockdown» εκτίμησε και τόνισε ότι το θέμα είναι να προστατέψουμε τον άλλο κάνοντας το εμβόλιο και τηρώντας τα μέτρα,.

«Υπάρχει μια πόλωση γύρω από το εμβόλιο και είναι λυπηρό γιατί πραγματικά μπορούμε να σώσουμε ζωές», τόνισε η κ. Γκάγκα επισημαίνοντας ότι είαι δύσκολο να το διαχειριστείς καθώς αρχίζει ένας αντίλογος.

Σε ερώτηση γιατί η χώρα μας έχει πάει πίσω στο θέμα αυτό, απάντησε ότι «όταν κάποιοι μαλώνουν ή έχουν πρόβλημα δεν φταίει ποτέ ο ένας από τους δυο, φταίει όλο το σύστημα».

«Δεν είναι θέμα πολιτικής και αντιπολίτευσης, είναι θέμα υγείας και πρέπει να πάμε όλοι μαζί ενωμένοι», ανέφερε. «Δεν θέλουμε να υπάρχει κύμα πόλωσης, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που νομίζει για τον εαυτό του».

Σχετικά με την τρίτη δόση, η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι πιθανότατα θα κάνουμε όλες οι ηλικίες προοπτικά, ωστόσο οι άνθρωποι που θα πρέπει να κάνουν είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας και όσοι είναι με χρόνια προβλήματα.

Για τις περιπτώσεις που ασθενείς υπογράφουν για να μη διασωληνωθούν, η κ. Γκάγκα είπε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις επιθυμίες του ασθενούς που έχει καθαρό το μυαλό του, που δεν είναι υπό επήρεια φαρμάκων ή δεν έχει ένα οξύ πρόβλημα».

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την θέληση του και για εμάς είναι φοβερό για κάθε άνθρωπο που χάνεται και ειδικά όταν μπορείς να κάνεις κάτι».

Παράλληλα σύμφωνα με την ίδια ετοιμάζεται ένα chat forum σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο οποίο θα απαντάνε γιατροί σε ερωτήσεις.

«Εάν είναι προβοκατόρικη ή κάτι που δεν μπορείς να απαντήσεις, δεν θα απαντήσεις. Η αγωνία όμως μπορεί να απαντηθεί», εξήγησε.,

Πηγή: skai.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ανδρέας Μικρούτσικος: “Χαραμάδα αισιοδοξίας” για την περιπέτεια της υγείας του (βίντεο)

Μήνυση ανεμβολίαστου σε κομμωτήριο: Η ιδιοκτήτρια αποκαλύπτει στο “Πρωινό” (βίντεο)

Κορονοϊός - Γάμος στη Νάουσα: Ο νονός της νύφης διαψεύδει ότι το ζευγάρι νοσούσε (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστικήΣήμερα 22:42 | Ειδήσεις

«Ο διάλογος γίνεται για να δοθούν λύσεις στους πολλούς και όχι για να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές επιλογές ή οι κομματικές σκοπιμότητες των λίγων», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου.

Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την ΤουρκίαΣήμερα 19:42 | Ειδήσεις

«Η υφήλιος βρίσκεται σε αναταραχή στο ξεκίνημα του 2026, με όσα συμβαίνουν στο Ιράν, την Βενεζουέλα, αλλά και το θέμα της Γροιλανδίας», υπογράμμισε ο κ. Φλώρος.

"Αποκαλύψεις" - Ειρήνη Μουρτζούκου: "Βόμβες" από την κατάθεσή της για τον θάνατο του ΠαναγιωτάκηΣήμερα 15:22 | Ειδήσεις

Παρά την ομολογία της για την εμπλοκή της στον θάνατο τεσσάρων βρεφών, η Ειρήνη Μουρτζούκου εξακολουθεί να αρνείται κατηγορηματικά πως έβλαψε τον μικρό Παναγιώτη.

"Αποκαλύψεις" - Καρυστιανού: Στις επόμενες εκλογές θα συμμετάσχουμε κι εμείςΣήμερα 15:27 | Ειδήσεις

«Εμένα ο μοναδικός και τελικός σκοπός είναι η δικαίωση του παιδιού μου και φυσικά μέσα από αυτό, η δικαίωση και της χώρας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39Ρεάλ Μαδρίτης: Απολύθηκε ο Τσάμπι Αλόνσο μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα22:25Ασπρόπυργος: Αστυνομική επιχείρηση μετά τα επεισόδια της Κυριακής - Μία σύλληψη22:11Βενεζουέλα: Δεξαμενόπλοια από την Κίνα που πήγαιναν να παραλάβουν πετρέλαιο γυρίζουν στην Ασία21:57Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 128 χλμ σε κατοικημένη περιοχή21:43"Βουτιά" έκανε ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες 21:28Ant1 Sports: Αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League21:12Ισπανία: Κατασχέθηκαν 10 τόνοι κοκαΐνης σε πλοίο που μετέφερε ... αλάτι20:58Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1: Οι εξελίξεις στο Ιράν ανησυχούν ιδιαιτέρως και την Τουρκία20:44ΕΕ: Απαγόρευση εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο σε όλο το διπλωματικό προσωπικό του Ιράν20:30Αττική - Τροχαία: Βεβαιώθηκαν 1.919 παραβάσεις μέσα στο περασμένο τριήμερο20:16Τένις - ATP: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην 33η θέση20:02ΚΚΕ: Άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την διάσπαση του αγώνα των αγροτών19:48Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο