LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 21:07

ΕΒΕΑ - Μητσοτάκης: Στόχος οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Έχουμε στη διάθεσή μας πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ανέφερε ο Πρωθυπουργός στη Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΑ.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διοικητική Επιτροπή ΕΒΕΑ

Συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών είχε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το κράτος στάθηκε κοντά στην επιχειρηματική κοινότητα με πραγματική στήριξη σε πολλά επίπεδα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην περιπέτεια του κορονοϊού συμπληρώνοντας ότι: «Πιστεύω ότι είναι κοινός τόπος και απηχεί τις απόψεις -θα έλεγα- της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων».

«Τώρα πρέπει να δρομολογήσουμε την επόμενη φάση της ανάκαμψης, πάντα με έμφαση στη δημιουργία πολλών, όσο το δυνατόν, πιο καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας. Έχουμε στη διάθεσή μας πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Ο νέος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος, εστίασε στο όραμα και τους στόχους του Επιμελητηρίου αποτυπώνοντας τις άμεσες προτεραιότητες. Τόνισε δε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση. «Ένα σημαντικό πρόβλημα στην επιχειρηματικότητα και κυρίως για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, σήμερα, είναι η πρόσβαση σε χρηματοδότηση. Παρότι η πολιτεία έχει κάνει εξαιρετικές προσπάθειες με τους επτά κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής», σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διοικητική Επιτροπή ΕΒΕΑ

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε συζητήσει και με το Υπουργείο και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και με τον Υφυπουργό, σχήματα με τα οποία μπορούμε να κινητοποιήσουμε κεφάλαια για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και βέβαια, ναι, και οι τράπεζες οι ίδιες, καθώς μειώνουν πια το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιστρέφουν σε μια τραπεζική κανονικότητα θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι τόσο τυπικά προσηλωμένες, ενδεχομένως, στο παρελθόν των επιχειρήσεων καθώς, σήμερα, πιστεύω ότι ανοίγεται, πια, ένας καινούργιος κύκλος για την οικονομία».

«Επειδή έχει υπάρξει μια μικρή παρεξήγηση στον δημόσιο λόγο -όχι με δική μας υπαιτιότητα- για το ζήτημα του πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη θέση τους σε μια δυναμική οικονομία. Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες το επιθυμούν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και να έχουν και οικονομικά οφέλη τα οποία απορρέουν από αυτή την επιλογή. Δεν θέλουμε να είναι ένα λογιστικό τερτίπι. Θέλουμε να είναι πραγματικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν πιο μεγάλες, πιο ισχυρές επιχειρήσεις. Και είναι και αυτή μια πολιτική την οποία εξήγγειλα στη Θεσσαλονίκη, η οποία, νομίζω, ότι θα βρει ανταπόκριση στην επιχειρηματική κοινότητα και είναι σημαντικό και οι ίδιοι επιχειρηματίες να αναγνωρίσουν ότι μερικές φορές το να έχουν ένα μικρότερο ποσοστό μιας μεγαλύτερης επιχείρησης μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από το να έχουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό μιας μικρότερης επιχείρησης. Όλο το ζήτημα είναι η ανάπτυξη και ποιές είναι οι δυνατότητες που έχει ο επιχειρηματίας να μεγαλώσει τη δραστηριότητα της εταιρείας του», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διοικητική Επιτροπή ΕΒΕΑ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Πολλά θέματα λύσαμε μαζί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μπορώ να σας το πω αυτό, για να το ξέρετε. Ειδικά το ΕΒΕΑ έπαιξε πολύ κομβικό ρόλο στο να διορθώσουμε αποφάσεις που βγάζαμε ongoing εκείνη την κρίσιμη πρώτη περίοδο και έτσι να βοηθήσουμε και τα μέλη σας να έχουν μεγαλύτερη ωφέλεια από τα όποια μέτρα σχεδιάζαμε».

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για τις Δημόσιες Επενδύσεις και το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, Γιάννης Τσακίρης. Από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετείχαν, επίσης, η Α’ Αντιπρόεδρος, Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ο Β’ Αντιπρόεδρος, Σταύρος Καφούνης, ο Γενικός Γραμματέας, Μπάμπης Μωραΐτης, ο Οικονομικός Επόπτης, Ευάγγελος Τσόγης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Μελών, Σταύρος Γεωργάκης, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, Δημήτριος Δημητρίου και ο Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων, Νικόλαος Βασιλείου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Διοικητική Επιτροπή ΕΒΕΑ

Ειδήσεις σήμερα:

Γαλλία: άνδρας βρέθηκε αποκεφαλισμένος στο Βοκλίζ

Ρόδος - 8χρονη: ο παππούς της μικρής και οι καταγγελίες στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Μυρτώ: Ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τη θεραπεία στη Γερμανία

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσηςΣήμερα 16:39 | Ειδήσεις

Όσα δήλωσαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής για το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ο νέος Υπουργός και ο Μάκης Βορίδης.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή των επτά κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις προτείνει η ΕισαγγελέαςΣήμερα 13:01 | Ειδήσεις

Η υπόθεση αφορά απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε νέους ή νεοεισερχόμενους αγρότες το χρονικό διάστημα 2019-2020.

Αδιανόητο περιστατικό στην Κρήτη: Μητέρα έδωσε στα παιδιά της ζελεδάκια με.... κάνναβηΣήμερα 13:17 | Ειδήσεις

Τα δύο παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα αδιαθεσίας και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδαΣήμερα 16:46 | Ειδήσεις

Η σορός από την οποία λείπουν και τα άνω άκρα, παραδόθηκε στον ιατροδικαστή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι αποφάσεις που ελήφθησαν18:43Φθιώτιδα: Πυρκαγιά σε γεωργική έκταση18:29Κρήτη: Στη φυλακή ο διευθυντής Γυμνασίου που διώκεται για τον βιασμό μαθήτριας18:15Λέσβος: Θρίλερ με ακέφαλη σορό σε νησίδα18:01Γουίμπλεντον: Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα17:48Χαλκιδική: Στη φυλακή ο αρχηγός της "μαφίας των λουκουμάδων"17:34Κυπριακό: Άτυπη συνάντηση στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο17:19Θάνος Πλεύρης: Βασικές προτεραιότητες είναι οι επιστροφές και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης17:06Καπνοί στο τρένο Έδεσσα- Θεσσαλονίκη16:52Φωτιά στη Σμύρνη: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους16:38Νάπολη: Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών - Διακόπηκε η κυκλοφορία των τρένων16:25Τεντόγλου: Στα Δρόμεια θα προσπαθήσω για πανελλήνιο ρεκόρ16:11Ισπανία: Θερμοκρασία 46° Κελσίου καταγράφηκε το Σάββατο - Ρεκόρ για τον Ιούνιο15:57Μύκονος: Απειλούσε πολίτες με πιστόλι έξω από νυχτερινό κέντρο15:43Χαλκιδική: 7χρονος παρασύρθηκε με φουσκωτό στην θάλασσα15:29Τένις: Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε στο Νο 26 του κόσμου15:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:01Βόνιτσα: Συνελήφθη οδηγός φορτηγού που προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υπό την επήρεια μέθης14:47Χανιά: Έχασε τη ζωή του από μεταλλική κατασκευή που σήκωσε ο αέρας14:33ΟΠΕΚΕΠΕ: O τσαμπουκάς των μαυροπουκαμισάδων14:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο