LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 20:37

Novartis: Ο Νίκος Μανιαδάκης στον ΑΝΤ1 για την αθώωση του (βίντεο)

Τι λέει ο Καθ. Οικονομικών της Υγείας για την “εμπλοκή” του στο σκάνδαλο, τις καταγγελίες για χρηματισμούς και τις πιέσεις που δέχθηκε για να εμπλέξει συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Δελτίο Ειδήσεων - Μανιαδάκης

Ο Νίκος Μανιαδάκης έκανε μια τεράστια δικαστική διαδρομή τα τελευταία τρία χρόνια: Από προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis, βρέθηκε κατηγορούμενος για κακουργήματα, με το στίγμα ότι ουσιαστικά ως μεσάζων μετέφερε χρήματα από την φαρμακοβιομηχανία για να δωροδοκηθούν πολιτικά πρόσωπα.

Ωστόσο, εδώ και μερικές ώρες, ο Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, κρίθηκε οριστικά αθώος, με απόφαση της Δικαιοσύνης.

Όπως λέει ο Νίκος Μανιαδάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Παναγιώτη Στάθη, «τρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη έρχεται να διορθώσει ένα τεράστιο λάθος. Μου συμπεριφέρθηκαν απάνθρωπα, ήμουν μακριά από την οικογένειά μου, δεν μπορούσα να ταξιδέψω στο εξωτερικό, στερήθηκα τον μισθό μου».

Ο συνήγορος του, Θόδωρος Μαντάς, τονίζει ότι «μια απαράδεκτη και αβάσιμη ποινική δίωξη, έπαυσε επιτέλους. Η Δικαιοσύνη αποκατέστησε μια αδικία».

Ο Νίκος Μανιαδάκης απαντά πως «σκάνδαλο Novartis» υπήρξε, αλλά αφορά τον τρόπο με τον οποίο η εταιρία προωθούσε τα φάρμακα της στους γιατρούς. Στην Ελλάδα, όπως λέει, εργαλειοποιήθηκε πολιτικά.

Όπως είπε ο Νίκος Μανιαδάκης στον Παναγιώτη Στάθη, «Πιέστηκα να πω για Σαμαρά, Γεωργιάδη, Λοβέρδο και Στουρνάρα», ενώ ερωτηθείς τι συνέβη όταν αρνήθηκε, είπε «μου ασκήθηκε δίωξη».

Η αθώωση του Νίκου Μανιαδάκη, σηματοδοτεί εξελίξεις στην έρευνα. Ήδη, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, ο Ανδρέας Λοβέρδος που ελέγχεται ανακριτικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησαν δημόσια για πλήρη κατάρρευση των κατηγοριών.

Όπως λέει ο Νίκος Μανιαδάκης στον ΑΝΤ1, «Μπορεί να το συμπεράνει κανείς αυτό, αφού εφόσον εγώ εμφανίζομαι ως κομιστής χρημάτων σε πολιτικά πρόσωπα, τότε αυτά τα πρόσωπα μπορεί να πει κανείς ότι θα έχουν αυτή την εξέλιξη».

Στο ερώτημα «Θα ήσασταν και πάλι προστατευόμενος μάρτυρας σε μια υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος;», ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ξεκάθαρος, απαντώντας «όχι, με βάση την εξέλιξη που είχε η συγκεκριμένη. Προσπάθησα να βοηθήσω, όμως το σκάνδαλο αυτό εργαλειοποιήθηκε για να πληγούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ: Ο Παπανδρέου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του

Ιατρικό επίτευγμα: Μεταμόσχευση νεφρού από χοίρο σε άνθρωπο

Θεσσαλονίκη: ψευτογιατρός εξαπάτησε και την καρκινοπαθή κουμπάρα της! (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο