Συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας από τον Πέτρο Συρίγο
Μπιφτέκια γαλοπούλας δια χειρός Πέτρου Συρίγου!
Ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό" μοιράστηκε με τους τηλεθεατές τα "μυστικά" για υπέροχα, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια γαλοπουλας με το πιο γευστικό αρωματισμένο βούτυρο κόλαση.
Δες βήμα - βήμα την συνταγή:
Συστατικά για τα μπιφτέκια γαλοπούλας
- 600 γρ. κιμά από στήθος γαλοπούλας
- 4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 λευκό ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 κ.τ.γ μουστάρδα Dijon
- 1 κ.τ.γ σάλτσα Worcestershire
- 4 κ.τ.σ ξερό ψωμί του τοστ ξερό τριμμένο
- 1 ασπράδι αυγού
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 1 κ.τ.γ πάπρικα
- 3 κ.τ.σ παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Αρωματικό Βούτυρο:
- 200 γρ βούτυρο φρέσκο
- 1 κ.σ. μαϊντανό πολύ καλά ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ.γ. σκόνη από σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
Η συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλας
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας περάσει μια φορά τον κιμά από τη μηχανή και να μην έχει δέρμα.
- Τρίβουμε στο μουλτι το κρεμμύδι και το Στραγγίζουμε από τα υγρά του.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά από την γαλοπούλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο.
- Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και πάπρικα.
- Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
- Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για μια ώρα τουλάχιστον.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλας και τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα για να τα ψήσουμε.
- Ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή στον φούρνο.
- Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ένα κομμάτι στρόγγυλο τυρί κασέρι η γραβιέρα.
- Τα σερβίρουμε με ένα κομμάτι αρωματικό βούτυρο από πάνω.
Αρωματικό Βούτυρο:
- Αφήνουμε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και τα ανακατεύομαι καλά.
- Το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα και το ρολάρουμε να πάρει το σχήμα λουκάνικου.
- Το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει και μετά κόβουμε ένα κομμάτι, βγάζουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε πάνω στο καυτό μπιφτέκι της γαλοπούλας.
- Τα μπιφτέκια μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα ρύζι με την φλούδα του η με ένα ανάμικτο άγριο ρύζι με κίτρινο.
- Άλλη εκδοχή είναι με μια σαλάτα από καρδιές μαρουλιού, ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και αβοκάντο με μια Βινεγκρέτ από γιαούρτι και λεμόνι.
Ανδρέας Μικρούτσικος: στην Εντατική ξανά
Επίθεση με βιτριόλι: Πώς είναι η κατηγορούμενη στις φυλακές (βίντεο)
Facebook: Αλλάζει όνομα το δημοφιλές μέσο δικτύωσης