LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 12:14

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη - Απών ένας από τους κατηγορούμενους

Πλήθος κόσμου θέλησε να εισέλθει στην δικαστική αίθουσα. Με καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία και περιορισμένη δημοσιογραφική κάλυψη.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με αιτήματα για εξεύρεση μεγαλύτερης αίθουσας ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του αποτρόπαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από το εδώλιο του οποίου απουσίαζε ένας εκ των έξι κατηγορουμένων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς δεκάδες από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση συγγενών και φίλων του 33χρονου θύματος, θέλησε να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει τη δίκη.

Στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 41 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, έθεσε θέμα για την αλλαγή αίθουσας που να δίνει τη δυνατότητα να παραβρεθούν οι παράγοντες της δίκης, εκπρόσωποι από τη Διεθνή Αμνηστία και από την ΛΟΑΤΚΙ, συγγενείς, αλλά και δημοσιογράφοι για τη δημοσιοποίηση της δίκης τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το αίτημα έθεσε η εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, η οποία τόνισε ότι η δίκη αφορά υπόθεση με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και επομένως ότι θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Το θέμα τέθηκε από την αρχή, με την εκφώνηση της υπόθεσης, πριν την κλήρωση των ενόρκων, καθώς η πρόεδρος δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19. Η υπεράσπιση επεσήμανε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που να διαθέτει τεχνική υποδομή για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών τόνισαν ότι το ζήτημα της δυνατότητας προβολής των βίντεο από τον θάνατο του 33χρονου είναι κρίσιμο, ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση και η στάση ενός εκάστου κατηγορούμενου για την ποινική αποτίμηση που θα κάνει το δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση στην παρούσα αίθουσα ορίζοντας ότι παρόντες, πλην των παραγόντων για την διεξαγωγή της δίκης, θα μπορούν να είναι τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας από την Διεθνή Αμνηστία, ένας από το Παρατηρητήριο για τη δίκη και ένας από τη ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ σκοράρει κατά ριπάς και γράφει… ιστορία

Λασίθι : Αυτοκίνητο εμβόλισε περιπολικό (εικόνες)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η “θυμωμένη” Πανσέληνος και η 28η Οκτωβρίου (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο