LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 12:14

Ζακ Κωστόπουλος: Ξεκίνησε η δίκη - Απών ένας από τους κατηγορούμενους

Πλήθος κόσμου θέλησε να εισέλθει στην δικαστική αίθουσα. Με καθυστέρηση ξεκίνησε η διαδικασία και περιορισμένη δημοσιογραφική κάλυψη.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Με αιτήματα για εξεύρεση μεγαλύτερης αίθουσας ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης του αποτρόπαιου θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου από το εδώλιο του οποίου απουσίαζε ένας εκ των έξι κατηγορουμένων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς δεκάδες από τους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί σε συμπαράσταση συγγενών και φίλων του 33χρονου θύματος, θέλησε να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσει τη δίκη.

Στο δικαστήριο εκφωνήθηκαν τα ονόματα των 41 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, έθεσε θέμα για την αλλαγή αίθουσας που να δίνει τη δυνατότητα να παραβρεθούν οι παράγοντες της δίκης, εκπρόσωποι από τη Διεθνή Αμνηστία και από την ΛΟΑΤΚΙ, συγγενείς, αλλά και δημοσιογράφοι για τη δημοσιοποίηση της δίκης τηρουμένων των μέτρων για την πανδημία.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το αίτημα έθεσε η εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου, η οποία τόνισε ότι η δίκη αφορά υπόθεση με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και επομένως ότι θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα κάλυψής της. Το θέμα τέθηκε από την αρχή, με την εκφώνηση της υπόθεσης, πριν την κλήρωση των ενόρκων, καθώς η πρόεδρος δεν επέτρεψε την είσοδο σε κανένα δημοσιογράφο.

ΔΙΚΗ - ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ - ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στο αίτημα συναίνεσε και η υπεράσπιση ζητώντας να ληφθούν υπόψη σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί κανόνες βάση των διατάξεων για τον COVID-19. Η υπεράσπιση επεσήμανε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να βρεθεί αίθουσα που να διαθέτει τεχνική υποδομή για την προβολή του υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών τόνισαν ότι το ζήτημα της δυνατότητας προβολής των βίντεο από τον θάνατο του 33χρονου είναι κρίσιμο, ώστε να αποσαφηνιστεί η θέση και η στάση ενός εκάστου κατηγορούμενου για την ποινική αποτίμηση που θα κάνει το δικαστήριο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την εκδίκαση στην παρούσα αίθουσα ορίζοντας ότι παρόντες, πλην των παραγόντων για την διεξαγωγή της δίκης, θα μπορούν να είναι τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας από την Διεθνή Αμνηστία, ένας από το Παρατηρητήριο για τη δίκη και ένας από τη ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ σκοράρει κατά ριπάς και γράφει… ιστορία

Λασίθι : Αυτοκίνητο εμβόλισε περιπολικό (εικόνες)

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η “θυμωμένη” Πανσέληνος και η 28η Οκτωβρίου (βίντεο)


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και ΠανεπιστήμιοΣήμερα 17:09 | Ειδήσεις

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.

Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδίΣήμερα 17:22 | Ειδήσεις

Οι γονείς του παιδιού φαίνεται είναι φιλόζωοι καθώς φιλοξενούσαν στο σπίτι τους αδέσποτα της περιοχής.

Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της ΦθιώτιδαςΣήμερα 16:36 | Ειδήσεις

«Ήρθαμε για να μείνουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λαμίας.

17η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)Σήμερα 15:06 | Ειδήσεις

Με πολλά συνθήματα, αλλά χωρίς εντάσεις, η πορεία κατευθύνθηκε προς το Σύνταγμα και οι διαδηλωτές που τίμησαν τη μνήμη του 15χρονου μαθητή.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ στην Αζοφική θάλασσα 16:22Αυστραλία - Νέα Νότια Ουαλία: Πάνω από 50 πυρκαγιές μαίνονταν στην πολιτεία σήμερα 16:08Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν τον κόμβο του Μπράλου15:5417η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Πραγματοποιήθηκε η μαθητική πορεία μνήμης (Εικόνες)15:40Ζάκυνθος: Νεκρό παιδί 18 μηνών - Του επιτέθηκε σκύλος15:26Άνοιξαν προσωρινά οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο - Τι ώρα θα κλείσουν15:12Ξάνθη: Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εγνατία Οδό λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων14:5817η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη η μαθητική πορεία14:44Κακοκαιρία Byron: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δήμοι Μεγαρέων, Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα14:30Φλόριντα: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Αμερικάνων14:16Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στον διάλογο με τους αγρότες14:02Κάλας: Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος της ΕΕ13:48Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Παπαευσταθίου, συγκάλεσε Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου13:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο