LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΔημοσίευση: 20 Οκτωβρίου 2021 08:40

Ωνάσης - Κένεντι: Σαν σήμερα ο μυθικός γάμος στον Σκορπιό που έγραψε ιστορία

Σαν σήμερα έγινε ο γάμος του αιώνα. Οι ελάχιστοι καλεσμένοι και το νυφικό που έμεινε στην ιστορία. 

AP - Τζάκι Κένεντι - Αριστοτέλης Ωνάσης - γάμος

Σαν σήμερα, στις 20 Οκτωβρίου 1968, τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση.

Στο νησάκι του Σκορπιού στο Ιόνιο, κάτω από το φθινοπωρινό ψιλόβροχο, η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Ζακλίν Μπουβιέ-Κένεντι παντρευόταν τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Εκείνη ήταν 39 ετών και εκείνος 62.

Ο γάμος έγινε πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της Τζάκι και προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι στο Ντάλας και μόλις 4,5 μήνες από τότε που ο αδελφός του, το φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, Μπομπ Κένεντι έπεφτε νεκρός από σφαίρα στο Λος Αντζελες.

Αριστοτέλης Ωνάσης - Τζάκι

Οι καλεσμένοι ήταν ελάχιστοι και είχαν φτάσει την προηγούμενη ημέρα. Παρόντες από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα παιδιά της, Καρολίνα και Τζον-Τζον, η μητέρα της, Τζάνετ Νόρτον Λι, ο πατριός της, Χιου Οτσινχλος, και η αδερφή της Λι Ράτζβιλ. Εκεί ήταν και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα.

AP - Τζάκι Κένεντι - Αριστοτέλης Ωνάσης - γάμος

Η Τζάκι έφτασε στο εκκλησάκι της Παναγίτσας φορώντας νυφικό Valentino, με μικρά κουμπάκια-πέρλες από πάνω μέχρι τη μέση και λευκή κορδέλα στα μαλλιά. Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στη θαλαμηγό «Χριστίνα», που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον Γουίνστον Τσόρτσιλ, την Γκρέτα Γκάρμπο και -φυσικά- τη Μαρία Κάλλας, πρώην αγαπημένη του Έλληνα κροίσου.

Ο «γάμος του αιώνα», όπως χαρακτηρίστηκε, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις παγκοσμίως. Οι Αμερικανοί δεν συγχώρεσαν ποτέ την Τζάκι για τον γάμο της με τον Ωνάση, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για γάμο συμφερόντων.

Άλλωστε, γρήγορα η σχέση του Ωνάση με την Τζάκι άρχισε να φθείρεται. Το 1973, δε, η απόσταση μεταξύ τους μεγάλωσε. Αιτία, ο αιφνίδιος θάνατος του γιου του Ωνάση, Αλέξανδρου, που καταρράκωσε τον Έλληνα κροίσο.

Δύο χρόνια μετά από αυτό το τραγικό περιστατικό, στις 15 Μαρτίου του 1975, ο Ωνάσης έφευγε από τη ζωή. Και μπορεί η Τζάκι να πήρε 26 εκατ. δολάρια για να παραιτηθεί από κάθε αξίωση από την περιουσία του Ωνάση, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει επώνυμο, αφού ένας από τους όρους του συμφωνητικού που της εξασφάλιζε τα χρήματα ήταν να μην αποχωριστεί το όνομα Ωνάση μέχρι τον θάνατό της.

Ειδήσεις σήμερα:

Υγειονομικοί: Απεργία και στάση εργασίας την Πέμπτη

Τσιτσιπάς: νίκη - θρίλερ επί του Κρέσι (βίντεο)

Ενεργειακή κρίση - Σύνοδος Κορυφής: οι ελληνικές θέσεις για τα μέτρα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην πόλη του φωτός (εικόνες)00:00Γερμανοτουρκικός "πόλεμος" για το... ντονέρ23:48Καναδάς: Αποκλείστηκε προπονήτρια για κατασκοπία αντιπάλων με drone23:37ΑΝΤ1+: Αυτό το καλοκαίρι φέρνει το Χόλιγουντ στην οθόνη σου23:24Τρίκαλα: Φωτιά σε χωματερή - Δύσκολο το βράδυ (εικόνες)23:10Ολυμπιακοί Αγώνες - Κασσελάκης: Κόποι, στόχοι, απογοητεύσεις, όνειρα, επιτυχία...22:56Φωτιά στα Καλύβια - Κικίλιας: Εντοπίστηκε από drone και τέθηκε υπό έλεγχο σε 20 λεπτά22:41Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση των Μπακς για τον Αντετοκούνμπο22:27Χανιά: “Ξεριζώθηκε” χασισοφυτεία με περισσότερα από 800 δενδρύλλια22:13Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον21:58Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι ελληνικές συμμετοχές της πρώτης ημέρας21:43Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 νησιά το Σάββατο (χάρτης)21:30Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ελληνική αποστολή και οι πολιτικοί που βρέθηκαν στις εξέδρες (εικόνες)21:14Πρέβεζα - Τροχαίο δυστύχημα: Ένας νεκρός και ένα παιδί σοβαρά τραυματισμένο20:59Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Πολιτικές προεκτάσεις αποκτούν τα ερωτήματα του FBI για τον τραυματισμό20:44Παρίσι 2024 - Ολυμπιακοί αγώνες: Η εντυπωσιακή τελετή έναρξης (βίντεο)20:29Μαστογραφία: Η εξέταση που σώζει ζωές20:14Κρήτη: Τουρίστρια κατήγγειλε ότι την βίασαν στην τουαλέτα20:00Καιρός: ζέστη, βοριάδες και νεφώσεις το Σάββατο19:47Κρήτη: Άνδρας καταπλακώθηκε από το αυτοκίνητό του19:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο