LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2021 20:38

#MeToo - ιστιοπλοΐα: στο εδώλιο ο προπονητής για βιασμό 11χρονης αθλήτριας

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Στο ΜΟΔ ο προπονητής αθλήτριας, κατηγορούμενος για βιασμό.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ

Η πρώτη υπόθεση #metoo από εκείνες που ακολούθησαν τις καταγγελίες της ολυμπιονική Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική βία φθάνει στο ακροατήριο.

Η υπόθεση βιασμού ανήλικης ιστιοπλόου πριν δέκα χρόνια από τον τότε προπονητή της προσδιορίστηκε να εκδικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η δίκη, η πρώτη του ελληνικού #metoo που θα φθάσει σε ακροατήριο, έλαβε ημερομηνία έναρξης στις 12 Ιανουαρίου 2022. Κατηγορούμενος για τον βιασμό της αθλήτριας ιστιοπλοϊας είναι ο προπονητής της, κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος.

Η δικογραφία για τον καταγγελόμενο βιασμό της αθλήτριας, ενόσω ήταν ανήλικη, σχηματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο στην Εισαγγελία μετά από κατάθεση της κ. Μπεκατώρου που ήταν σε συνεννόηση με την αθλήτρια. Το θύμα επιβεβαίωσε ότι επί σειρά ετών και ενώ ήταν σε ηλικία 11 ετών είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον 38χρονο προπονητή της.

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση, την αποπλάνηση κατ' εξακολούθηση και την κατάχρηση σε ασέλγεια της 11χρονης. Μετά την κατάθεση του θύματος, ο προπονητής είχε συλληφθεί με διαδιακσίες εξπρές και είχε οδηγηθεί στον ανακριτή, στον οποίο ισχυρίστηκε ότι είχε σχέση με το ανήλικο κορίτσι.

Στην πρόταση παραπομπής του ο αρμόδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει προς το Συμβούλιο που «έδειξε» το εδώλιο στον 38χρονο: «Χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτριά του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

Ο εισαγγελικός λειτουργός, η πρόταση του οποίου έγινε δεκτή από τους δικαστές του Συμβουλίου ανέφερε, επίσης, ότι ο κατηγορούμενος «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρόδος: Διακινούσαν παράνομα μετανάστες από την Τουρκία (εικόνες)

Επιστήμονες BioNTech στον ΑΝΤ1: ανοίγει ο δρόμος για θεραπείες καρκίνου

ΑΑΔΕ - Πιτσιλής στον ΑΝΤ1: Έρχεται η ψηφιακή ενημέρωση κίνησης

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στίβεν Σπίλμπεργκ: Η ταινία που τον σημάδεψε…23:59Γαλλία-ΟΗΕ: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας23:49Κερατσίνι: Διαρρήκτες πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ23:32Ιταλία: Απαγορεύεται η εργασία κάτω από τον ήλιο όταν έχει καύσωνα και για συγκεκριμένες ώρες23:18Τραμπ: Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%23:02Ρόδος: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο βυθό του λιμανιού22:48Υπουργείο Εργασίας: Τα fake news και οι αλήθειες για το νέο νομοσχέδιο22:33Μέγαρα – Πυρκαγιά: Στάλθηκε μήνυμα από το 11222:19Φωτίστε την επιχείρησή σας χωρίς αρχικό κεφάλαιο από την GlobiLED22:03Ιταλία: Κύμα καύσωνα σε 17 πόλεις την Τρίτη21:50Ινδία: Ζωντανά φίδια κατασχέθηκαν από επιβάτη που επέστρεφε από την Ταϊλάνδη21:34Τζούλη: Το απόστημα των ψυχιάτρων στις φυλακές Κορυδαλλού να βγάζουν τρελούς πολλούς κατηγορούμενους θα σπάσει21:20Καρέτσας: Νέα διάκριση για τον 17χρονο διεθνή21:04Φθιώτιδα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα20:50Κασιδιάρης: Εισαγγελική εισήγηση για την αποφυλάκιση του20:37Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη20:24Τραμπ: Εξετάζει να διακόψει τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία που παρέχουν θεραπείες για αλλαγές φύλου σε παιδιά και εφήβους20:10Κυρανάκης: Επιστολή σε δημάρχους για την εφαρμογή του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες19:52Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τιμά τα 64α γενέθλια της μητέρας του19:33ΗΠΑ: Αντιμέτωπες οι χώρες με υψηλότερους δασμούς μετά την προθεσμία της 9ης Ιουλίου19:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο