LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2021 18:10

Κορονοϊός– Θεοδωρίδου: Τα παιδιά αποτελούν “ρεζερβουάρ” νέων μεταλλάξεων

Τι είπε για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και το ενδεχόμενο δεύτερης δόσης.

Εμβόλιο - εμβολιασμός
Τις τελευταίες εξελίξεις για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, μίλησε η  Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης. 

«Τα εμβόλια mRNA παρουσιάστηκαν με τεράστια προσπάθεια και όραμα, με ταχύτητα φωτός, σύμφωνα με τους δημιουργούς τους. Από τη συνέντευξή τους, ξεχωρίζω την τοποθέτηση πως μετά την πανδημία θα είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που ειναι ευγνώμονες στην επιστήμη. Τα εμβόλια είχαν μεγάλες δυσκολίες για τη διαχείρισή τους, βαθμιαία υπήρξαν βελτιώσεις ως προς τη συντήρησή τους. Περιέχουν το mRNA και απλά άλλα συστατικά, τα οποία το σταθεροποιούν. Δεν περιέχουν συστατικά που προκαλούν αλλεργίες, συμβάλλουν στον έλεγχο της πανδημίας», είπε αρχικά η κ. Θεοδωρίδου. 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή, συστήνεται η χορήγηση μιας δόσης μετά τη  νόσηση» και τόνισε ότι «η ανοσία μετά από νόσηση και εμβολιασμό είναι πιο αποτελεσματική από τη φυσική νόσηση. Η ανοσιακή αντίδραση είναι ποιοτικά καλύτερη και στηρίζεται στα μνημονικά κύτταρα που αναπτύσσονται». 

«Άτομα που νοσησαν και δεν εμβολιάστηκαν, είχαν 2,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν ξανά, σύμφωνα με έρευνα στο Κεντάκι»
, ανέφερε ακόμα η κ.Θεοδωρίδου.

«Η χορήγηση τρίτης δόσης παρέχει υψηλή προστασία σε άτομα άνω των 60 ετών και σε ευάλωτα άτομα. Συνεχώς, προστίθετανται στοιχεία για τους ευάλωτους», σημείωσε ακόμα η κ. Θεοδωρίδου.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου «ένα άλλο θέμα, σε αναμονή για την αξιολόγηση από το CDC βρίσκεται το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen ως προς την πρόσθετη δόση. Η θετική γνωμοδότηση από τον FDA εγκρίνει δεύτερη δόση δυο μήνες μετά την πρώτη. Σύμφωνα με μελέτες, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου αυτού, αγγίζει με τη δεύτερη δόση το 90%».

Τέλος, η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε «μελέτη παιδιών και εφήβων στη Μασαχουσέτη, με μοριακό έλεγχο από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος. Δόθηκε απάντηση πως ο ιός βρίσκεται σε αυτές τις εκκρίσεις στα παιδά και τους εφήβους, είναι ζωντανός ιός, το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά ψηλό. Αυτό υπογραμμίζει πως και τα παιδιά μεταδίδουν, αλλά αποτελούν ένα ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων. Επειδή ο χειμώνας πλησιάζει, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της Covid και εμβολιασμός ευάλωτων κι ενηλίκων κατά της γρίπης».

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Το μήνυμα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981 και οι επαφές

Πάπας Φραγκίσκος: υπογεγραμμένη φανέλα του Μέσι το δώρο του Καστέξ

Μπακογιάννης στον ΑΝΤ1: Πρέπει να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λαμία: Φωτιά σε σπίτι - Στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ηλικιωμένος (βίντεο)17:57ΠΑΣΟΚ: Οι ευρωβουλευτές μας καταψήφισαν τα μέτρα της Mercosur17:43Νετανιάχου: Το Ισραήλ παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση των διαδηλώσεων στο Ιράν17:29Επιστροφή ενοικίου: Την Πέμπτη οι τελευταίες καταβολές για το 202517:15"Έκλεισε" στη Λοτζ ο Ντραγκόφσκι - Το ποσό που κερδίζει ο Παναθηναϊκός από την πώλησή του17:01Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ενόψει του κύματος ψύχους16:47ΑΕΚ – Μύκονος: Ο αγώνας των ανατροπών…16:33Επτά θετικές εξελίξεις για το περιβάλλον και το κλίμα μέσα στο 202516:19ΑΑΔΕ: Νέα ψηφιακά όπλα κατά της φοροδιαφυγής το 202616:05Κορυδαλλός: Συνελήφθη 40χρονος που έπαιζε δυνατά μουσική - Κατασχέθηκαν έξι ηχεία υψηλής ισχύος15:51Ιρανοί στον ΑΝΤ1: Φοβόμαστε για τις οικογένειές μας15:37Ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του στην Καρδίτσα (εικόνες)15:23"Ελευθέριος Βενιζέλος": Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που είχαν στις αποσκευές τους πάνω από 72 κιλά κάνναβης15:09Άνοιξε ο περιφερειακός μετά τις εργασίες για το Fly Over14:55Χαλκιδική: Υποχρεωτικός ο εφοδιασμός των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες14:52Στην Ισπανία αύριο ο Μητσοτάκης - Στην ατζέντα οι εξελίξεις σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή14:41Οι ΗΠΑ εξετάζουν άρση επιπλέον κυρώσεων στη Βενεζουέλα14:27Γαλλία: Τραγικός θάνατος για 3 σκιέρ - Παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδες στις Άλπεις14:13Κυρώσεις ΕΕ κατά της Ρωσίας: Πώς η Αθήνα από ουραγός έγινε πρωταγωνιστής στο πάγωμα περιουσιακών στοιχείων13:59Σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα - Εικόνες "βιβλικής καταστροφής" (βίντεο)13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο