LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2021 16:08 | Ανανέωση: 18 Οκτωβρίου 2021 16:10

Χρυσή Αυγή: Ο Πατέλης αποφυλακίζεται

Ο άνθρωπος που κινητοποίησε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το οποίο επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα, βγαίνει από την φυλακή ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.

Χρυσή Αυγή - Γιώργος Πατέλης

Ο άνθρωπος που κινητοποίησε το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, το οποίο επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα λίγη ώρα πριν πέσει νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, βγαίνει από την φυλακή ένα χρόνο μετά την καταδίκη του.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη της Τοπικής της Χρυσής Αυγής Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, καταδικασμένου από το δικαστήριο που δίκασε την εγκληματική οργάνωση, σε κάθειρξη 10 ετών για ένταξη, αλλά και για απλή συνέργεια στην δολοφονία του 34χρονου μουσικού, τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η απόφαση αποδοχής της αίτησης του Γιώργου Πατέλη ελήφθη από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία και με εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης της κράτησης με όρους, θεωρώντας πως για το άλλοτε δραστήριο και ισχυρό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τελέσει νέες πράξεις. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο Πατέλης «τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους, εν όψει συγκεκριμένων συνθηκών». Επίσης, ο εισαγγελέας ανέφερε στους δικαστές ότι κατά τον χρόνο της κράτησης του, ο κατηγορούμενος υπήρξε «υποδειγματικός κρατούμενος» .

Ως κύριο λόγο για την αίτηση του, ο Γιώργος Πατέλης επικαλέστηκε σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει το παιδί του και υπέρμετρη βλάβη που θα υποστεί αν παραμείνει κρατούμενος. Πριν μερικούς μήνες, αντίστοιχη αίτηση του καταδικασμένου είχε απορριφθεί.

Το δικαστήριο όρισε περιοριστικούς όρους για την έξοδο του Πατέλη από την φυλακή, επιβάλλοντας υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα ανά τακτά διαστήματα, ενώ του απαγόρευσε την έξοδο από την χώρα.

ΚΚΕ: Απαράδεκτη και εξοργιστική η δικαστική απόφαση

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «προκαλεί έντονα το λαϊκό αίσθημα και προσβάλλει βάναυσα τα θύματα της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής η σημερινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών της Αθήνας, για την αποφυλάκιση του διαβόητου πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη».

«Ένα χρόνο μόλις μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η απόφαση αποφυλάκισης του επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου, που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και ευθύνεται για δεκάδες εγκληματικές επιθέσεις κατά μεταναστών, του γνωστού «ό,τι κινείται σφάζεται», με το προκλητικό σκεπτικό ότι δεν είναι επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων εγκλημάτων, είναι απαράδεκτη και εξοργιστική» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η σημερινή απόφαση αντικειμενικά συνδυάζεται με το κλίμα προκλητικής ανοχής, που καλλιεργούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους και η κυβέρνηση, απέναντι στη νέα εγκληματική δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, την επίκληση της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων, που την αθωώνει. Αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι το αστικό κράτος και οι θεσμοί του ούτε θέλουν ούτε μπορούν ποτέ να ξεκόψουν οριστικά με το φασισμό, γιατί το εκμεταλλευτικό σύστημα τον έχει ανάγκη. Να τον αξιοποιεί πολύμορφα ενάντια στο λαό, να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» για το χτύπημα του εργατικού και λαϊκού κινήματος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει καταληγοντας στην ανακοίνωσή του: «Επιβεβαιώνει τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ ότι κανένας εφησυχασμός απέναντι στη φασιστική δράση δεν επιτρέπεται. Λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση τώρα, για την απόκρουση και απομόνωση των φασιστών παντού, οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του σάπιου συστήματος, που γεννά και τρέφει τα φασιστικά και ναζιστικά εκτρώματα».

Ειδήσεις σήμερα:

Κινέτα: Αυτοκίνητο έκανε βουτιά 12 μέτρων από κατεστραμμένη γέφυρα (εικόνες)

Δήλεσι: Ηλικιωμένος που ποδοπατήθηκε από ληστές μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

“Το Πρωινό” - Αλέξης Κούγιας: Πώς έγινε το τροχαίο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕπεισόδιο με Έλληνες ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος – Τουρκικά αλιευτικά πυροβόλησαν στον αέρα (βίντεο)Σήμερα 08:48 | Ειδήσεις

Τις τελευταίες ημέρες, όπως καταγγέλλουν Έλληνες ψαράδες, Τούρκοι αλιείς μπαίνουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ψαρέψουν

Μαφία Κρήτης: Οι διάλογοι που "έκαψαν" τα μέλη του κυκλώματοςΧθες 19:34 | Ειδήσεις

Τα μέλη της μαφιας χρησιμοποιούσαν κωδικες ονομασίες, για να μπορούν να συνεννοηθούν, κάτω απο το ραντάρ της αστυνομίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημαΧθες 21:57 | Ειδήσεις

Με πέντε ταχύπλοα καταδιωκτικά σκάφη ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα. Παρών στην τελετή ο Πρωθυπουργός.

Τι καιρό θα κάνει την ΤετάρτηΧθες 23:36 | Ειδήσεις

Αναλυτικά, όλη η πρόγνωση του καιρού, για αύριο Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Απώλεια για τη Γαλλία: Εκτός Ευρωμπάσκετ ο Αλεξάντρ Σαρ09:14Επεισόδιο με Έλληνες ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος – Τουρκικά αλιευτικά πυροβόλησαν στον αέρα (βίντεο)08:59Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν 3 Σεπτεμβρίου08:43ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 5 Σεπτεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:14Ντόναλντ Τραμπ: Είμαι πολύ δυσαρεστημένος με τον Πούτιν00:03Γαλλία: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο λιώνει με ταχείς ρυθμούς καθώς κινείται σε πιο θερμά νερά23:49Σχολικά είδη: Πόσο κοστίζει η επιστροφή στα θρανία για τους γονείς το 2025;23:35Conference League: «Τρανταχτές» απουσίες στην Ευρωπαϊκή Λίστα της ΑΕΚ23:21Ο Τραμπ χαρακτηρίζει το Σικάγο "την πιο επικίνδυνη πόλη στον κόσμο" 23:07Υεμένη: Οι Χούθι αναφέρουν ότι εξαπέλυσαν επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα22:54Πυρκαγιά σε επιχείρηση στο Περιστέρι - Ένα άτομο μεταφέρθηκε με αναπνευστικά στο νοσοκομείο22:40Η Πέγκυ Ζήνα μιλάει για το ρίσκο που πήρε στην καριέρα της και ανοίγει την καρδιά της στον ΡΥΘΜΟ 94.922:26Κυριάκος Μητσοτάκης: Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα22:12Χαλκιδική: Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο21:57Restart Evros: Η ΔΕΗ στηρίζει την αναγέννηση της φύσης στον Έβρο με 660.000 μέλισσες21:43Ανακοίνωσε Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός21:29Αφγανιστάν: Περισσότεροι από 1.400 νεκροί από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ21:15Φωτιά σε βιοτεχνία με υφάσματα στο Περιστέρι (βίντεο)21:01Καλλιθέα: Μάχη για τη ζωή του δίνει διασώστης του ΕΚΑΒ μετά από τροχαίο20:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο