LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΣυνταγέςΔημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2021 13:18

Συνταγή για οσομπούκο με πουρέ από τον Πέτρο Συρίγο

 Η συνταγή του λαχταριστού μοσχαρίσιου πιάτου από τον Πέτρο Συρίγο.

Συνταγή - Μοσχαρίσιο οσομπούκο με πουρέ πατάτας - Το Πρωινό

Μια καταπληκτική συνταγή με μοσχαρίσιο οσομπούκο λαχταριστή και πεντανόστιμη σάλτα συνοδευόμενο από τον πιο ωραίο πουρέ πατάτας σαν της γιαγιάς μας έφτιαξε ο σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", Πέτρος Συρίγος!

Συστατικά για το Osso buco με πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά Osso Buco (4 κομμάτια Osso Buco) από μοσχαράκι γάλακτος
  • 3 κ.τ.σ αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε κύβους
  • 2 σκ. σκόρδου κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 120 ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κύβους ζωμό βοδινού
  • 10 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 1/2 κ.τ.σ Βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 λίτρο νερό

Τα υλικά για τον πουρέ πατάτας:

6-8 πατάτες
200 ml κρέμα γάλακτος
3 κ.τ.σ βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Η συνταγή για το Osso Buco με πουρέ

  • Αλατοπιπερώνετε όλες τις πλευρές του Osso Buco σας.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι σε κύβους.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια χαμηλή κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ζεσταίνετε αρκετό ηλιέλαιο για να καλύψετε ελαφρά το κάτω μέρος της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά.
  • Βάλτε το αλεύρι σας σε ένα πιάτο και αλευρώσετε το osso buco σας από παντού.
  • Μόλις το λάδι φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία και καπνίζει ελαφρώς, βάλετε τα osso buco και ψήσετε το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Αφαιρέστε από την κατσαρόλα και αφήστε το osso buco σε ένα πιάτο.
  • Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλερι στην ίδια κατσαρόλα και αφήστε τα να ψηθούν σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  • Σβήσετε με το λευκό κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί τελείως (περίπου 5 λεπτά).
  • Σε αυτό το σημείο, προσθέστε ξανά το Osso buco τους δυο κύβους βοδινό, το νερό και τα βότανα.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει, σκεπάζουμε και
  • μαγειρεύουμε για 2 ώρες και 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, ξεσκεπάζετε και μαγειρεύετε άλλα 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αν χρειαστεί προσθέσετε λίγο νερό.
  • Βγάλτε το Osso buco σας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.

Για μια ωραία δεμένη σάλτσα:

  • Σουρώσετε το υγρό μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι.
  • Ρίξτε το υγρό (χωρίς το λίπος) πίσω στην κατσαρόλα που ψήσατε και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά.
  • Σε μια ξεχωριστή μικρή κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε το αλεύρι.
  • Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέστε το μείγμα βουτύρου/αλευριού (roux) στο υγρό και ανακατέψτε.
  • Μαγειρέψτε λίγα λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέστε ξανά το Osso buco και ζεστάνετε (λίγα λεπτά).
  • Το σερβίρουμε ζεστό πάνω από πουρέ πατάτας.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα δεντρολίβανο και θυμάρι.
  • Η συνταγή για τον πουρέ πατάτας:
  • Βάζουμε τις καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Περίπου 45 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
  • Αφαιρούμε το νερό (κρατάμε μόνο ελάχιστο στον κάτι της κατσαρόλας).
  • Με ένα σύρμα χειρός απλά με τις πατάτες, δεν θέλουμε κυκλικό ανακάτεμα, μόνο σπάσιμο.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Τελειώνουμε με αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο και σερβίρετε ζεστός.
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48Βόλος: Ο κυβερνήτης επικαλέστηκε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χαμηλή ορατότητα19:34Αντώνης Σαμαράς: Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα19:20Σέρρες: Άνοιξε για τα φορτηγά το τελωνείο Προμαχώνα19:06Κομοτηνή: Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό18:52Τροχαίο στη Κίσσαμο: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Ένας τραυματίας18:38Κανονικά τα δρομολόγια των Intercity στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη18:24Παναθηναϊκός - Πανιώνιος: Το show του Ρογκαβόπουλου έκλεψε την παράσταση18:10Λάρισα: Νησίδα από φερτά υλικά δημιουργήθηκε στη γέφυρα του Πηνειού - Ανεβαίνει η στάθμη του νερού (εικόνες)17:56Νετανιάχου: Κοντά η δεύτερη φάση του αμερικανικού σχεδίου για τη Γάζα - Επαφές με Τραμπ στο τέλος του μήνα17:42Αλεξανδρούπολη: Συνεχίζεται η ενίσχυση των αγροτικών μπλόκων σε βόρειο και νότιο Έβρο17:28Πρόεδρος Βρετανικού Μουσείου: Υπάρχει “περιθώριο προσγείωσης” για τα Γλυπτά του Παρθενώνα17:14Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Λάντο Νόρις17:00Διάρρηξη στο Δημαρχείο Σαρωνικού: Ταυτοποιήθηκε 39χρονος ύποπτος16:46Βρετανία: Επίθεση με σπρέι πιπεριού έγινε στο αεροδρόμιο του Χίθροου16:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο