LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2021 19:30 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2021 19:36

Ολυμπιακός - Προμηθέας: “ερυθρόλευκο” το ντέρμπι κορυφής στο ΣΕΦ

Μόνος πρώτος με... κατοστάρα ξανά ο Ολυμπιακός μετά το ντέρμπι στο ΣΕΦ για την 3η αγωνιστική της Basket League.

Ολυμπιακός - Προμηθέας

Τα ριμπάουντ (39-21), επιθετικά και αμυντικά, έκαναν τη διαφορά στην άνετη νίκη του Ολυμπιακού, 108-75, επί του Προμηθέα, στο ντέρμπι κορυφής, στο ΣΕΦ, για την 3η αγωνιστική της Basket League. Μόνος του ο Χασάν Μάρτιν μάζεψε 8 «σκουπίδια» για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν κορυφαίους σε παραγωγικότητα τους Βεζένκοφ (15π.), Ντόρσεϊ (14π.), ΜακΚίσικ (14π.) και Σλούκα (13π.).

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν μία ακόμη φορά ουσιαστικός σε δημιουργία (5 ασίστ) και εκτέλεση (8π.). Ο Ολυμπιακός που μετρά τρεις σερί κατοστάρες στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος απολαμβάνει πλέον μόνος το «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα, καθώς είναι η μόνη αήττητη ομάδα με τρεις αγώνες.

Από την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο που βρέθηκε στο -19 στο 30ο λεπτό (78-59), ξεχώρισαν οι Ρέι (12π.), Ρογκαβόπουλος (11π.), Γκραντ (10π.), και Αγραβάνης (10π.). Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των Αχαιών στη σεζόν και πλέον έχουν ρεκόρ 2 νίκες - 1 ήττα.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, τίμησε τον Δημήτρη Αγραβάνη για την προσφορά του στην ομάδα του Πειραιά. Πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιάννη Κωσταλά.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 52-41, 78-59, 108-75

Ολυμπιακός - Προμηθέας

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +9, 22-13, στα πρώτα λεπτά του αγώνα, χάρη στον επιθετικό «οίστρο» των Τάιλερ Ντόρσεϊ και Σάσα Βεζένκοφ, οι οποίοι σημείωσαν 10 και 7 πόντους αντίστοχα στα πρώτα δέλα λεπτά του ματς. Όμως οι Χαντ, Σβαρτς και Αγραβάνης έφεραν τον Προμηθέα στο καλάθι, 22-20 με σερί 7-0 των φιλοξενούμενων. Ο Ολυμπιακός που είχε τρία εύστοχα τρίποντα, όσα και οι Αχαιοί, στο πρώτο δεκάλεπτο, μάζεψε τα επιθετικά ριμπάουντ και απομακρύνθηκε, 28-24, με την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου. Ο Κώστας Σλούκας παρέμεινε εύστοχος από την περιφέρεια, ο Ολυμπιακός ξέφυγε με +15 (48-33 στο 18’), για να κλείσουν το α΄ μέρος στο +11 (52-41) οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αν και δεν ξεκίνησαν καλά οι «ερυθρόλευκοι» στην 3η περίοδο, με αποτέλεσμα να μείωσει στο -6 (59-53 στο 24’) ο Προμηθέας, μέσω της πιεστικής άμυνας εν συνεχεία και την καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να ξεφύγει εκ νέου. Ο Σάσα Βεζένκοφ ανέλαβε μία ακόμη φορά φέτος να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό, για να κάνει επί μέρους σκορ 17-3 η ομάδα του Πειραιά και να προηγηθεί με + 20 (76-56 στο 29’). Μετά το 78-59 στο 30ο λεπτό, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που προηγήθηκαν και με 35π. (105-70 στο 39’), έφτασαν στην τελική επικράτηση χωρίς να συναντήσουν αντίσταση.

Διαιτητές: Πουρσανίδης Γ., Πιτσίλκας, Μηλαπίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 8, Ντόρσεϊ 14 (2), Φαλ 9, Βεζένκοφ 15 (2), Παπανικολάου 6, Λούντζης 3 (1), Λαρεντζάκης 8 (1), Σλούκας 13 (3), Μάρτιν 6, Πρίντεζης 8 (2), Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 14 (3)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Λουίς Κασιμίρο): Ρέι 12 (2), Γκραντ 10, Γκάντι 4 (1), Ρογκαβόπουλος 11 (1), Μάιλς 3 (1), Σβαρτς 8 (2), Χαντ 7, Αγραβάνης 10 (1), Γκίκας 6, Λάγιος 2, Μπαζίνας, Τανούλης 2

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Θα είμαι υποψήφιος, ο Παπανδρέου να εγγυηθεί την ενότητα

Πέθανε ο Γιώργος Κακουλίδης

Ο Μπιλ Κλίντον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργόΣήμερα 22:27 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση έχει το δημοσιονομικό χώρο να λύσει τα προβλήματα, αλλά δεν έχει την πολιτική βούληση».

Πέθανε ο “θρύλος” της μόδας ΒαλεντίνοΣήμερα 22:21 | Ειδήσεις

Η ιταλική μόδα, μετά τον θάνατο του Τζόρτζιο Αρμάνι, έχασε σήμερα τον τελευταίο της «αυτοκράτορα».

Φυλακές Κορυδαλλού: Δολοφονία κρατουμένου στην Γ’ ΠτέρυγαΣήμερα 17:30 | Ειδήσεις

Τόσο ο Έλληνας δράστης, όσο και ο Αλβανός συγκρατούμενος του που έχασε τη ζωή του, είχαν καταδικαστεί για δολοφονίες.

Ισπανία: Το συνδικάτο των μηχανοδηγών είχε προειδοποιήσει για ζημιά στο σημείο που συγκρούσθηκαν τα τρέναΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Λακκούβες, εξογκώματα και ανισορροπίες στις γραμμές ηλεκτροδότησης πάνω από τις αμαξοστοιχίες, προκαλούν συχνές βλάβες και ζημιές στα τρένα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αύριο οι αποφάσεις για τα αγροτικά μπλόκα, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό22:29Φυλακές Κορυδαλλού: Δολοφονία κρατουμένου στην Γ’ Πτέρυγα22:15Ισπανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα21:44Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;21:27Κυρανάκης στον ΑΝΤ1: Δεν αλλάζει κάτι στη δική μας προσήλωση μετά το τραγικό δυστύχημα στην Ισπανία21:07Ant1 Sports: Ρετιρέ… για δυο στη Super League20:47Πέθανε ο “θρύλος” της μόδας Βαλεντίνο20:27Παναιτωλικός – Λεβαδειακός: Ασταμάτητοι οι Βοιωτοί20:07Τζούλιαν Μπαρνς: Το νέο μου βιβλίο θα είναι και το τελευταίο19:47“Somedays”: Η Πάμελα Άντερσον δίπλα στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον19:27Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:07Στη ΜΕΘ Παίδων ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ανήλικος που διασώθηκε από λέμβο στη Γαύδο18:47Μεντιλίμπαρ: Ο Ελ Καμπί θα είναι στον πάγκο 18:27Αυστραλία: Σέρφερ τραυματίστηκε από επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ18:07Ο άνθρωπος επιστρέφει στη Σελήνη μετά από 50 χρόνια17:47Γραπτή δήλωση έστειλε ο Αταμάν στη Media Day ενόψει Μπασκόνια17:27Μερτς: Δεν θέλουμε εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας17:10Μαρόκο : Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον Ινιέστα για θέση στο τεχνικό επιτελείο16:53Νότια Αφρική: Σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό - Τουλάχιστον 11 μαθητές νεκροί 16:36Κύπελλο Εθνών Αφρικής - Σαντιό Μανέ : Είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα16:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο