LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2021 10:26 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2021 10:42

Κίνα: Υπερηχητικός πύραυλος σε τροχιά - Αποκάλυψη FT για μυστική δοκιμή

Αίσθηση προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times για τη δοκιμή πυραύλου, ικανού να φέρει πυρηνική κεφαλή.

ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ - ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

(φωτογραφία αρχείου)

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, αποκάλυψε η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, που επικαλείται αρκετές πηγές ενήμερες σχετικά, η δοκιμή έγινε τον Αύγουστο. Όπως αναφέρει, εκτοξεύθηκε πύραυλος ικανός να φέρει πυρηνική κεφαλή, που έκανε τον γύρο της Γης σε τροχιά προτού αρχίσει την κάθοδο προς τον στόχο του, αλλά αστόχησε κατά 32 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις πηγές των FT.

Πάντα σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, το οπλικό σύστημα τέθηκε σε τροχιά από πύραυλο τύπου “Μεγάλη Πορεία”. Οι εκτοξεύσεις τέτοιων πυραύλων γενικά ανακοινώνονται, αλλά η συγκεκριμένη τον Αύγουστο κρατήθηκε μυστική.

Η πρόοδος της Κίνας στο πεδίο των υπερηχητικών όπλων «κατέλαβε εξαπίνης τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών», σύμφωνα με τους Financial Times. Πέραν του Πεκίνου, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και τουλάχιστον άλλες πέντε χώρες είναι γνωστό πως εργάζονται στην υπερηχητική τεχνολογία.

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ S300 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΧΑΝΙΑ

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι, όπως οι παραδοσιακοί βαλλιστικοί πύραυλοι που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, μπορούν να πετάξουν με ταχύτητα υπερπενταπλάσια από αυτή του ήχου. Όμως οι βαλλιστικοί πύραυλοι πετούν ψηλά, ως το διάστημα, και κάνουν ελλειπτική τροχιά για να πλήξουν τους στόχους τους, ενώ αντίθετα οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν σε χαμηλή τροχιά στην ατμόσφαιρα και δυνητικά να πλήττουν ταχύτερα τους στόχους τους.

Πάνω απ’ όλα, οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να κάνουν ελιγμούς –όπως οι πύραυλοι Kρουζ, που όμως είναι πολύ πιο αργοί, συχνά υποηχητικοί –, κάτι που καθιστά πολύ πιο δύσκολη την παρακολούθηση και την αντιμετώπισή τους. Χώρες όπως οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει συστήματα άμυνας για βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους Kρουζ, όμως το κατά πόσον είναι σε θέση να αμυνθούν έναντι υπερηχητικών πυραύλων είναι άγνωστο.

Η Κίνα αναπτύσσει την τεχνολογία επιθετικά, καθώς τη θεωρεί κρίσιμη για να αμυνθεί μπροστά στην αμερικανική πρόοδο στις υπερηχητικές και άλλες τεχνολογίες, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου (CRS).

Η δοκιμή γίνεται γνωστή ενώ οι αμερικανοσινικές εντάσεις κλιμακώνονται, με το Πεκίνο να αυξάνει τη στρατιωτική του δραστηριότητα γύρω από την Ταϊβάν, αυτόνομη δημοκρατική νήσο ευθυγραμμισμένη με την Ουάσινγκτον που η Κίνα θεωρεί αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα.

Το Πεντάγωνο δεν απάντησε αμέσως όταν το Γαλλικό Πρακτορείο του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times για τη δοκιμή.

Ειδήσεις σήμερα:

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Η Κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξη

Πλακιωτάκης για μεταναστευτικό: Το Λιμενικό διέκοψε την ανεξέλεγκτη ροή από την Τουρκία

“Άγριες Μέλισσες”: νέα επεισόδια με δολοπλοκίες και αποκαλύψεις (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας AdelΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Οι οδηγοί καλούνται να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίουΣήμερα 11:14 | Ειδήσεις

Η διαδικασία πληρωμών ξεκίνησε και, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η καταβολή των χρημάτων γίνεται αυτόματα χωρίς αιτήσεις.

Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)Σήμερα 08:12 | Ειδήσεις

Τα οχήματα κινούνται με μεγάλη δυσκολία, με το νερό να φτάνει ακόμη και μέχρι τη μέση της πόρτας των αυτοκινήτων.

Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)Σήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Σε βίντεο που δημοσίευσε το Forecast Weather αποτυπώνονται σκηνές που προκαλούν έντονη ανησυχία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερρακάκης: Σήμερα ξεκινα η επιστροφή ενοικίου11:36Νέα Ιωνία: Η κακοκαιρία ξερίζωσε δέντρο και το έριξε πάνω σε ΙΧ (βίντεο)11:22Κρήτη: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 19χρονο ΕΠΟΠ που έχασε τη ζωή του απο χειροβομβίδα (εικόνες)11:08Νέα Ερυθραία: Συνελήφθη γιός γνωστού πολιτικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη10:54Κωστής Χατζηδάκης: Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές των αγροτών - Η διαδικασία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρωθεί10:40Κακοκαιρία Adele - Πολιτική Προστασία: Νεότερα στοιχεία για καιρικό σύστημα που επηρεάζει τη χώρα10:27Αττική: Εντοπίστηκε κατάστημα στην Αθήνα όπου διεξάγονταν τυχερά παίγνια τύπου "φρουτάκια"10:12Θεσσαλονίκη: Τρόμος για ζευγάρι - 60χρονος τους έσκισε τα λάστιχα και χτυπούσε την εξώπορτα κρατώντας μαχαίρι09:58Μοσχάτο: Μεταφέρουν πολίτες με καρότσα από τον ηλεκτρικό, λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων09:44Πλημμυρισμένη η Λεωφόρος Ποσειδώνος: Διακοπή κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Adel09:30Κακοκαιρία Adel: "Φούσκωσε" ο Κηφισός στο ύψος της λαχαναγοράς (βίντεο)09:16Αττική: Σε ποιους Δήμους θα παραμείνουν κλειστά, εκτάκτως, τα σχολεία09:02Πειραιάς: Όχημα έχασε τον έλεγχο κι έπεσε στο λιμάνι08:48Ρωσία: Προειδοποιεί για αντίποινα σε περίπτωση κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 08:34Γλυφάδα: Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια (βίντεο)08:20Κίνηση στους δρόμους: Χάος σε κέντρο και Κηφισό προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση08:06Τζουμέρκα: Σοβαρές ζημιές από την κακοκαιρία - "Ανά 100 μέτρα υπάρχει κατολίσθηση", λέει κάτοικος στο Καλημέρα Ελλάδα07:52Περιστέρι: Φωτιά σε διαμέρισμα - Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα07:38Τυμπάκι: Κλειστά το Γυμνάσιο και το Λύκειο για την κηδεία του 19χρονου Ραφαήλ07:24Λευκός Οίκος: Πέθανε η εθνοφρουρός που τραυματίστηκε από πυροβολισμούς07:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο