LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2021 09:48 | Ανανέωση: 17 Οκτωβρίου 2021 09:48

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Η Κυβέρνηση κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξη

Τι είπε για το νέο ΕΣΠΑ και τα προγράμματα για κατάρτιση, επιδότηση και αντιμετώπιση της φτώχειας. Η δέσμευση του για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», μίλησε για το νέο ΕΣΠΑ το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επομένων ημερών.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας, αλλά και την αντιμετώπιση της φτώχειας. Μεταξύ των προγραμμάτων που θα χρηματοδοτηθούν είναι και αυτό για τις «νταντάδες της γειτονιάς».

Σε ότι αφορά την κατάρτιση ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι δεν θα αποκλειστεί κανείς, αλλά θα «υψώσουμε τον πήχη» καθώς θα υπάρχει πιστοποίηση τόσο για τις υπηρεσίες που θα παρέχουν την κατάρτιση όσο και για τους ωφελούμενους.

Επίσης από το νέο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθεί και το μέτρο της ψηφιακής κάρτας για τους εργαζόμενους, που ως στόχο έχει την προστασία τους από παραβάτες εργοδότες που δεν σέβονται το ωράριο των εργαζομένων, ενώ θα υπάρξει χρηματοδότηση και για προγράμματα του ΕΦΚΑ.

Στο νέο ΕΣΠΑ θα υπάρχουν επίσης δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχιας στους τομείς τόσο της σίτισης όσο και της στέγασης, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθεί και το πρόγραμμα του «προσωπικού βοηθού» για ανθρώπους με αναπηρία και θα προσληφθούν σε πρώτη φάση 2.000 άτομα για να στελεχώσου τις θέσεις αυτές. Παράλληλα θα θεσπιστεί και η «κάρτα αναπηρίας» που θα είναι ένα σημαντικό εργαλείο διευκόλυνσης των ατόμων με αναπηρία στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

Ο κ. Χατζηδάκης, ερωτηθείς για τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι το καλοκαίρι του 2019 αυτές ήταν 190.000, τον χειμώνα που ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο, είχαν πέσει στις 155.000 και σήμερα είναι περίπου 129.000. Η πρόοδος είναι εμφανής αλλά ο αριθμός τους είναι ακόμα πολύ υψηλός και γίνονται συντεταγμένες προσπάθειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών, τα αποτελέσματα των οποίων θα τα δούμε σύντομα.

Τέλος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι φέτος δόθηκε μια μικρή συμβολική αύξηση 2% παρότι λόγω της πανδημίας βιώσαμε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης. Τώρα όμως που η οικονομία βρίσκεται σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, όπως έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός, στόχος είναι η ανάκαμψη αυτή να φανεί και στις τσέπες των εργαζομένων, είπε ο κ. Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας πως μέσα στο 2022 θα υπάρξει ουσιαστική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – ΕΟΔΥ: που θα γίνονται δωρεάν rapid test την Κυριακή

Κυβέρνηση - ανατιμήσεις: “Δίχτυ ασφαλείας” για τα νοικοκυριά

Χίος: Ρωσικό ιστιοφόρο, ακριβές αντίγραφο φρεγάτας του 18ου αιώνα (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON” – Ελευσίνα: Μήνυμα του 112 για πιθανή υπερχείλιση ποταμούΣήμερα 10:58 | Ειδήσεις

Οι Αρχές καλούν τους κατοίκους οικισμού, να βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Σαρανταπόταμου.

Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του (βίντεο)Σήμερα 11:49 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος προήλθε από αναθυμιάσεις γεννήτριας βενζίνης.

“Κακοκαιρία BYRON”: Η Αστυνομία απεγκλώβισε πολίτες στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 10:55 | Ειδήσεις

Σε 12 απεγκλωβισμούς, από σπίτια και αυτοκίνητα, μετά από κλήσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Επίδομα Θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεωνΣήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Το επίδομα, κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ και ενισχύεται έως τα 1.200 ευρώ για περιοχές με βαρύτερες κλιματικές συνθήκες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Αιγάλεω - Οι τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις12:35Αλεξανδρούπολη: Ζευγάρι εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του (βίντεο)12:21Κρήτη: Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στον Αχεντριά - Απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος12:07“Κακοκαιρία BYRON” – Ελευσίνα: Μήνυμα του 112 για πιθανή υπερχείλιση ποταμού11:53“Κακοκαιρία BYRON”: Η Αστυνομία απεγκλώβισε πολίτες στο κέντρο της Αθήνας11:39Κακοκαιρία Byron: Απομάκρυνση των φερτών υλικών στους πλημμυρισμένους δρόμους από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής11:25Χαλκίδα: Αποκολλήθηκε κομμάτι μπαλκονιού σε κεντρικό δρόμο της πόλης εν μέσω κακοκαιρίας11:11Πτολεμαΐδα - Οδηγός λεωφορείου υπέστη έμφραγμα εν κινήσει: Όσα δήλωσε στο "Πρωινό" ο ήρωας που απέτρεψε την τραγωδία10:57“Κακοκαιρία BYRON”: Που έπεσε η περισσότερη βροχή στην Αττική10:43Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Καλαμάτα: Αυτοκίνητο με υπερήλικα οδηγό έπεσε στη θάλασσα10:15Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Σοκ με νταλίκα να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας10:01Επίδομα Θέρμανσης: Τελευταία ευκαιρία για την υποβολή αιτήσεων09:47ΥΠΑΑΤ- ΕΕΕΔΕΕ: Στις 430.000 τα θανατωθέντα αιγοπρόβατα από την ευλογιά09:32Κουρέτας σε αγρότες: Τα αιτήματα σας είναι δίκαια – Μαζί θα αγωνιστούμε09:18Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 7 του Τραμ09:04Αταμάν: Ελπίζω ο Φαρίντ να είναι και στην καλύτερη πεντάδα του Final408:50“Κακοκαιρία BYRON”: Αναβλήθηκε η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας08:36Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εταιρεία με ανακυκλώσιμα υλικά στα Διαβατά (βίντεο)08:22“Κακοκαιρία BYRON”: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική – Πρόβλημα και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου08:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο