LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 17 Οκτωβρίου 2021 08:36

ΔΟΕ για Μουντιάλ: “Φρένο” στα σχέδια της FIFA για διεξαγωγή κάθε δυο χρόνια

Η ΔΟΕ εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της FIFA, ζητώντας ευρύτερη διαβούλευση από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Αγώνας - ποδόσφαιρο - γήπεδο

Επικαλούμενη τρεις βασικές ανησυχίες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τα σχέδια της FIFA να διεξάγει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια ζητώντας ευρύτερη διαβούλευση από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Η ΔΟΕ περιέγραψε τις κύριες ανησυχίες της, ως το αρνητικό αντίκτυπο που θα υπάρξει σε άλλα αθλήματα, την ισότητα των φύλων και την ευημερία/υγεία των παικτών, ενώ δεν αναφέρθηκε ο πιθανός αντίκτυπος στο τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων αν το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

«Η ΔΟΕ συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες και υποστηρίζει τις εκκλήσεις των φορέων του ποδοσφαίρου, των διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών και των μεγάλων διοργανωτών τουρνουά για μια ευρύτερη διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των αθλητών, η οποία προφανώς δεν έχει πραγματοποιηθεί», ανέφερε η ΔΟΕ.

Ο επικεφαλής της ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της FIFA, Αρσέν Βενγκέρ, αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι την πρόθεση της FIFA να διερευνήσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια, και η αντίθεση αυξάνεται σταθερά από τότε.

Αρκετές ομοσπονδίες, πρωταθλήματα, παίκτες, προπονητές εξέφρασαν δημόσια διαφωνία για το σχέδιο, το οποίο η FIFA συνέχισε να υποστηρίζει δημόσια, έχοντας-με τη σειρά της-εξασφαλίσει ισχυρή υποστήριξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Χίος: Ρωσικό ιστιοφόρο, ακριβές αντίγραφο φρεγάτας του 18ου αιώνα (βίντεο)

Κυβέρνηση - ανατιμήσεις: “Δίχτυ ασφαλείας” για τα νοικοκυριά

Μίλαν: Στην κορυφή της Serie A, με απίστευτη ανατροπή (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜαρινάκης σε αγρότες: Όταν προβάλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις, τότε ο διάλογος είναι προσχηματικόςΣήμερα 17:52 | Ειδήσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση της Κυβέρνησης, είναι «Ναι στο διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους, όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων».

ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"Σήμερα 18:55 | Ειδήσεις

Οι άνθρωποι των ΚΥΔ, όπως φαίνεται απο τα ποσά που βρέθηκαν σε μετρητά που παίρναν μέρος, εισέπρατταν μέρος της επιδοτήσης.

Αγρότες: “Όχι” στην πρόσκληση Μητσοτάκη για ραντεβού στο Μαξίμου – κλιμακώνουν τις κινητοποιήσειςΣήμερα 16:22 | Ειδήσεις

Θα στείλουν γραπτώς τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό. Τι διεκδικούν και τι αποφασίστηκε στη σημερινή Πανελλαδική Σύσκεψη στην Νίκαια της Λάρισας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιάΣήμερα 20:01 | Ειδήσεις

Η επαναδιαπραγμάτευση των εμπορικών συμφωνιών, προς όφελος των ΗΠΑ, είναι μια από τις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39Τράκαρε με τον Ελ Κααμπί και έβγαλε σέλφι μαζί του21:26Ηρακλής – Άρης: Θρίλερ… στο Ιβανώφειο21:12Ο ΑΝΤ1 στα Παιδικά Χωριά SOS για τον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο του 202520:59ΟΦΗ – Πανσερραϊκός: Καθάρισαν… από το ημίχρονο οι νησιώτες20:45Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι διεθνείς προτεραιότητες του Τραμπ την νέα χρονιά20:32ANT1 Sports: Προελαύνει ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα της Super League20:18Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:05Δώρο Χριστουγέννων: Νωρίτερα φέτος η καταβολή του19:51ΟΠΕΚΕΠΕ - Κύκλωμα Κρήτης: Δηλώνονταν βοσκότοποι "βράχια της Νορμανδίας"19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο