LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2021 09:00 | Ανανέωση: 16 Οκτωβρίου 2021 09:01

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: πάνω από 5000 κρούσματα ημερησίως, αν….

Όπως και ο Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε την ανάγκη για περισσότερα τεστ. Πότε αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας. Οι φόβοι για τους κλειστούς χώρους και τους ανεμβολίστους.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΩΓΟΣ

«Πιέζεται σημαντικά το Σύστημα Υγείας, περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, τονίζοντας ότι είναι αρνητικός παράγοντας για την εξέλιξη και την διασπορά του κορονοϊού η στασιμότητα που παρατηρείται στους εμβολιασμούς των πολιτών.

Όπως επεσήμανε, «πρέπει να εμβολιαστούν και άλλοι πολίτες για να φτάσουμε στο επίπεδο της ανοσίας που επιθυμούμε».

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι «οι νεότερες ηλικίες είναι εκείνες που είναι λιγότερο εμβολιασμένες, ωστόσο ανησυχητικό είναι και το ποσοστό 25% των ατόμων άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι εκείνοι οι οποίοι νοσούν, νοσηλεύονται και διασωληνώνονται, πιέζοντας και το σύστημα υγείας», λέγοντας ότι οι ασθενείς με κορονοϊό πιέζουν αρνητικά το Σύστημα Υγείας σε ότι αφορά και την αντιμετώπιση των ασθενών με άλλες παθήσεις.

Ερωτηθείς για τις παρελάσεις, ο κ. Γώγος είπε ότι «αν γίνουν με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και με μάσκες, δεν αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων. Ο προβληματισμός αφορά τώρα τους κλειστούς χώρους, που δεν γίνεται έλεγχος», καθώς η μη τήρηση εκεί των μέτρων, μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Σαρηγιάννης: πάνω από 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν…

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας είπε πως «όσο προχωρούμε, χωρίς να αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού, βαδίζουμε ήπια, αλλά σταθερά, προς μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που θα φανεί από τις αρχές Νοέμβρη, με κορύφωση την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου».

Σημείωσε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων που θα έχουμε εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ που γίνονται, τα οποία έχουν μειωθεί κατά 100.000 την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αυξημένος αριθμός των τεστ είναι σημαντικός για τον περιορισμό της διασποράς».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, «αν δεν αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού και τον αριθμό των τεστ και δεν πάρουμε άλλα μέτρα, με τις ελευθερίες που έχουμε, μπορεί να έχουμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα, μπορεί και τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 5.000».


Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλλος” - Ζερεφός: Την Πέμπτη έβρεξε όσο το 1/3 της χρονιάς

“Κοκομπλόκο” σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στον ΑΝΤ1 (εικόνες)

Ακαδημαϊκές Ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή - πώς θα εκδίδονται

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26Πάτρα: Παρουσιάστηκε και έκτος κατηγορούμενος για την υπόθεση του θανάτου 30χρονου23:12Χωρίς ταξί η Θεσσαλονίκη για 48 ώρες22:58Ιράν: Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καταδικάζουν τη βία κατά διαδηλωτών22:44Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε στον αέρα αυτοκίνητο22:30Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Οδησσού22:16ΕΕ-Mercosur: Η Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε την έγκριση της "ιστορικής" συμφωνίας22:02Σε ποια σημεία των οδικών δικτύων της Δυτικής Ελλάδας παραμένουν μπλόκα21:48Έρευνα ΑΝΤ1 - Τι κρύβεται πίσω από το προφίλ  "EMILY" που διέρρευσε το βίντεο το οποίο πυροδότησε τη "βόμβα" στην Κυπριακή Προεδρία21:34Hellenic Train: Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας και καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού Πατρών21:20ANT1 Sports: Την Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός, για την Ευρωλίγκα21:06Χιόνια και παγετός σε Γιάννενα και Άρτα20:52Σάλος στην Κύπρο: Εκτυλίσσεται πολιτικό και κατασκοπευτικό θρίλερ με τη διαρροή βίντεο από "αινιγματικό" λογαριασμό 20:38Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τι σημαίνει για τους Έλληνες αγρότες και τα ελληνικά προϊόντα;20:24Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:10Σαράφογλου για τις γεωπολιτικές εξελίξεις - Μετά τη Βενεζουέλα, το Ιράν19:56Λαμία: Άνοιξαν οι αγρότες την παλιά εθνική οδό στη Θήβα 19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο