LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 16 Οκτωβρίου 2021 09:00 | Ανανέωση: 16 Οκτωβρίου 2021 09:01

Κορονοϊός - Σαρηγιάννης: πάνω από 5000 κρούσματα ημερησίως, αν….

Όπως και ο Χαράλαμπος Γώγος, τόνισε την ανάγκη για περισσότερα τεστ. Πότε αναμένεται νέα έξαρση της πανδημίας. Οι φόβοι για τους κλειστούς χώρους και τους ανεμβολίστους.

ΠΡΩΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ - ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΩΓΟΣ

«Πιέζεται σημαντικά το Σύστημα Υγείας, περιοχές της βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση», είπε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, τονίζοντας ότι είναι αρνητικός παράγοντας για την εξέλιξη και την διασπορά του κορονοϊού η στασιμότητα που παρατηρείται στους εμβολιασμούς των πολιτών.

Όπως επεσήμανε, «πρέπει να εμβολιαστούν και άλλοι πολίτες για να φτάσουμε στο επίπεδο της ανοσίας που επιθυμούμε».

Ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι «οι νεότερες ηλικίες είναι εκείνες που είναι λιγότερο εμβολιασμένες, ωστόσο ανησυχητικό είναι και το ποσοστό 25% των ατόμων άνω των 65 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι εκείνοι οι οποίοι νοσούν, νοσηλεύονται και διασωληνώνονται, πιέζοντας και το σύστημα υγείας», λέγοντας ότι οι ασθενείς με κορονοϊό πιέζουν αρνητικά το Σύστημα Υγείας σε ότι αφορά και την αντιμετώπιση των ασθενών με άλλες παθήσεις.

Ερωτηθείς για τις παρελάσεις, ο κ. Γώγος είπε ότι «αν γίνουν με τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και με μάσκες, δεν αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων. Ο προβληματισμός αφορά τώρα τους κλειστούς χώρους, που δεν γίνεται έλεγχος», καθώς η μη τήρηση εκεί των μέτρων, μπορεί να φέρει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Σαρηγιάννης: πάνω από 5.000 κρούσματα την ημέρα, αν…

Από την πλευρά του, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Περιβαλλοντικής Χημείας είπε πως «όσο προχωρούμε, χωρίς να αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού, βαδίζουμε ήπια, αλλά σταθερά, προς μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, που θα φανεί από τις αρχές Νοέμβρη, με κορύφωση την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου».

Σημείωσε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων που θα έχουμε εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ που γίνονται, τα οποία έχουν μειωθεί κατά 100.000 την ημέρα τις τελευταίες εβδομάδες. Ο αυξημένος αριθμός των τεστ είναι σημαντικός για τον περιορισμό της διασποράς».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης, «αν δεν αυξήσουμε τον ρυθμό εμβολιασμού και τον αριθμό των τεστ και δεν πάρουμε άλλα μέτρα, με τις ελευθερίες που έχουμε, μπορεί να έχουμε έναν διπλασιασμό των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα, μπορεί και τα ημερήσια κρούσματα να ξεπεράσουν τα 5.000».


Ειδήσεις σήμερα:

“Μπάλλος” - Ζερεφός: Την Πέμπτη έβρεξε όσο το 1/3 της χρονιάς

“Κοκομπλόκο” σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στον ΑΝΤ1 (εικόνες)

Ακαδημαϊκές Ταυτότητες σε ψηφιακή μορφή - πώς θα εκδίδονται

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψειςΧθες 22:16 | Ειδήσεις

Η εκτιμώμενη συμμετοχή πολιτών στις συγκεντρώσεις και τις πορείες της Αθήνας είναι περίπου 23.000.

Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)Χθες 21:54 | Ειδήσεις

Ο 23χρονος ανιψιός του Φανούρη Καργάκη, ισχυρίζεται πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, οπότε και τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του 27χρονου, βρισκόταν σε γάμο.

Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην ΑθήναΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Πού εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που "κούνησε" και την Αθήνα

Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομίαΧθες 19:52 | Ειδήσεις

Το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή και ενός δικύκλου. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing alert για την εξαφάνιση 53χρονης23:59Βορίζια: Το "ντοκουμέντο" που προσκόμισε ο 23χρονος για να αντικρούσει τις κατηγορίες (εικόνα)23:43Σεισμός στη Σκύρο, αισθητός στην Αθήνα23:28Missing alert: Εντοπίστηκε η 31χρονη που αγνοούνταν23:14Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε δύο 13χρονες στον Εύοσμο22:59Η Χαμάς απορρίπτει "διεθνή κηδεμονία" στη Γάζα, όπως προτείνει το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ22:45ΕΛΑΣ: Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν οι πορείες για το Πολυτεχνείο – Έγιναν 13 συλλήψεις22:31Ιταλία: Νεκρός ο 32χρονος αγνοούμενος στην περιφέρεια Φριούλι 22:17Αιματηρή συμπλοκή στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ ομάδας αλλοδαπών (βίντεο)22:03Πάτρα: 13χρονος και 15χρονος έκλεψαν αυτοκίνητο και πήγαν βόλτα21:49Γιοβάνοβιτς: Είμαστε απογοητευμένοι γιατί πιστεύαμε στην πρόκριση στο Μουντιάλ 202621:35Αργεντινή: Αλυσιδωτές εκρήξεις και πυρκαγιά σε βιομηχανική ζώνη - Περισσότεροι από 20 τραυματίες21:21Κωνσταντινούπολη: Έντεκα συλλήψεις έπειτα από τον θάνατο μητέρας και των δύο παιδιών της από δηλητηρίαση21:07Στο Μαξίμου ο Τζόκοβιτς, συναντήθηκε με τον Κ. Μητσοτάκη: "Να ανεβάσουμε το ελληνικό τένις" 20:53Ολοκληρώθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία για το Πολυτεχνείο - Αποκατάσταση της κυκλοφορίας (εικόνες)20:38Αγρίνιο: Ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης20:24Θανατηφόρο τροχαίο στο Νέο Κόσμο: Χτυπήματα στο κεφάλι έφερε ο οδηγός - Τι εξετάζει η αστυνομία20:10Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη19:56Σεισμός στο Κιλκίς 19:42Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση "Δικέφαλος Αετός-25" στην Κρήτη19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο