LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2021 20:31

ΤΑΙΠΕΔ – Γούρνες Ηρακλείου: 4 υποψηφιότητες για την αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταϊκούρας.

Πρώην αεροπορική βάση - Γούρνες - Ηράκλειο - Κρήτη - ΗΠΑ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι τέσσερις ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν Προσφορές για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Ειδικότερα, προσφορές υποβλήθηκαν από τους εξής ενδιαφερόμενους (με αλφαβητική σειρά): 

  • CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI A.E. – LYKTOS HOLDING Α.Ε.
  • DIMAND Α.Ε.
  • REDS Α.Ε.
  • VIVION INVESTMENTS S.a r.l.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων εγγράφων, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς, θα εκκινήσει άμεσα. Στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι Οικονομικές Προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη.

Σταϊκούρας:  βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, δήλωσε τα εξής:

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους και αξιόπιστους διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους συγκέντρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν από την ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Σχεδιασμός που συνεχίζει να υλοποιείται, παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αναπτυξιακό προσανατολισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δακτύλιος: Πότε τίθεται σε ισχύ – Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα

“Μπάλλος”- Λέκκας στον ΑΝΤ1: 30 εκατομμύρια τόνοι νερού έπεσαν στην Αττική

Τέξας: Αστυνομικοί έβγαλαν αναίσθητο οδηγό από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο ΧαλάνδριΔευτέρα 12 Ιανουαρίου 2026 17:56 | Ειδήσεις

Αν και έχουν περάσει 17 μήνες η υπόθεση βρίσκεται σε στάδιο προκαταρκτικής έρευνας, για μια πυρκαγιά που διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα έκαψε σε δύο ημέρες δεκάδες σπίτια.

Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματαΣήμερα 18:39 | Ειδήσεις

Η τελευταία επιβεβαιωμένη τοποθεσία της, ήταν σε κατάστημα στου Ζωγράφου στις 10  Ιανουαρίου.

Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμόΣήμερα 18:26 | Ειδήσεις

Ανησυχητική έξαρση, παρουσιάζουν τα περιστατικά γρίπης, τις τελευταίες εβδομάδες, με εκτόξευση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία και στις Παιδιατρικές Κλινικές.

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο ΙράνΣήμερα 19:33 | Ειδήσεις

Η στενή συνεργάτιδα του Προέδρου Τραμπ, έδωσε το στίγμα των προθέσεων του, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θύελλα αντιδράσεων, μετά τις ανθελληνικές δηλώσεις του Έντι Ράμα - Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη22:08Ποπάι: ο γκρινιάρης ναυτικός έχει... γενέθλια!21:54Καρδίτσα – ΑΕΚ: Πέμπτη συνεχόμενη νίκη για την “Ένωση”21:40Ο Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης του ΑΝΤ1 χάρισε ελπίδα σε Παιδικά Χωριά SOS και Φλόγα21:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα21:12Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Τι αναφέρει το πόρισμα για τη φονική φωτιά που ξεκίνησε από την Πεντέλη κι έφτασε στο Χαλάνδρι20:58Ant1 Sports: Την Κυριακή έρχεται στην Ελλάδα για τον Παναθηναϊκό ο Σαντίνο Αντίνο20:44Θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας: Δύο σενάρια και πολλά ερωτήματα20:30Συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ - Λατινικής Αμερικής: Ανησυχία καταναλωτών για την ποιότητα των κρεάτων στην Ελλάδα20:16Η Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης των ΗΠΑ στο Ιράν20:02Προμηθέας Πάτρας – Πανιώνιος: Πήραν… το θρίλερ οι φιλοξενούμενοι19:48Γρίπη σε έξαρση: Αύξηση νοσηλειών, πίεση στα νοσοκομεία και έκκληση για εμβολιασμό19:34Σκληραίνει το μέτωπο Κυβέρνησης – αγροτών19:20Ολυμπιακός – Μαρούσι: Νίκη με “κατοστάρα” για τους Πειραιώτες19:06Μαρινάκης: H κυβέρνηση και οι αγρότες δεν είναι αντίπαλοι αλλά σύμμαχοι18:52Κύπελλο Ελλάδας μπάσκετ: Άνετη πρόκριση του Άρη στο Final 8 κόντρα στο Περιστέρι18:38Ηράκλειο: Στην εντατική γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι18:24Πανσερραϊκός – Κηφισιά: Νίκη – οξυγόνο για τα “λιοντάρια”18:10Χαλκίδα: Φωτιά σε σπίτι στην Αγία Μαρίνα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο17:56Τσίπρας: Ο προοδευτικός κόσμος αναζητά μια ισχυρή κυβερνώσα προοδευτική δύναμη, κι όχι μικρά και ανίσχυρα να κυβερνήσουν κόμματα17:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο