LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2021 20:31

ΤΑΙΠΕΔ – Γούρνες Ηρακλείου: 4 υποψηφιότητες για την αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Σταϊκούρας.

Πρώην αεροπορική βάση - Γούρνες - Ηράκλειο - Κρήτη - ΗΠΑ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι τέσσερις ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν Προσφορές για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Ειδικότερα, προσφορές υποβλήθηκαν από τους εξής ενδιαφερόμενους (με αλφαβητική σειρά): 

  • CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI A.E. – LYKTOS HOLDING Α.Ε.
  • DIMAND Α.Ε.
  • REDS Α.Ε.
  • VIVION INVESTMENTS S.a r.l.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων εγγράφων, ώστε να διαπιστωθεί η πλήρωση των προβλεπόμενων κριτηρίων σύμφωνα με την Πρόσκληση Υποβολής Προσφοράς, θα εκκινήσει άμεσα. Στη συνέχεια, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ θα αποσφραγιστούν οι Οικονομικές Προσφορές, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Περαιτέρω, το ΤΑΙΠΕΔ δύναται να ζητήσει βελτιωμένες οικονομικές προσφορές σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου. Σε όμορες εκτάσεις του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκεθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά.

Το ΤΑΙΠΕΔ θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία στην οποία θα εισφέρει την κυριότητα επί του ακινήτου και θα μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στον πλειοδότη.

Σταϊκούρας:  βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις προσφορές για την αξιοποίηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, δήλωσε τα εξής:

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλους και αξιόπιστους διεθνείς και ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους συγκέντρωσε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), για την αξιοποίηση τμήματος της πρώην αμερικανικής βάσης στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης.

Συγκεκριμένα, τέσσερα επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, επιβεβαιώνοντας τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές που υπάρχουν από την ανάπτυξη του εν λόγω ακινήτου.

Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει την ορθότητα και την αποτελεσματικότητα του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της χώρας. Σχεδιασμός που συνεχίζει να υλοποιείται, παρά τα εμπόδια που έχει δημιουργήσει η υγειονομική κρίση, με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και αναπτυξιακό προσανατολισμό προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και συνολικά της ελληνικής οικονομίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δακτύλιος: Πότε τίθεται σε ισχύ – Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν ελεύθερα

“Μπάλλος”- Λέκκας στον ΑΝΤ1: 30 εκατομμύρια τόνοι νερού έπεσαν στην Αττική

Τέξας: Αστυνομικοί έβγαλαν αναίσθητο οδηγό από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤο τελευταίο αντίο στο Γιώργο ΠαπαδάκηΣήμερα 19:59 | Ειδήσεις

Υπόκλιση από τον δημοσιογραφικό κόσμο.

Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικώνΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη, για το βίντεο που εστάλη στο γραφείο του εισαγγελέα, στον ΑΝΤ1.

Στα 8,5 λεπτά η kWh , μέσω εφαρμογής η επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία - Όλα τα μέτρα υπέρ των αγροτώνΣήμερα 14:00 | Ειδήσεις

Τo τελικό πακέτο μέτρων για την στήριξη του αγροτικού κόσμου ανακοινώνει σήμερα η κυβέρνηση, σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση στο αγροτικό μέτωπο. Όλα τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν.

Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για αγρότες: Να εφαρμοστεί άμεσα η παραγγελία για τα μπλόκαΣήμερα 14:19 | Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζαβέλλας ζητεί από τους εισαγγελείς την άμεση παρέμβασή τους με σκοπό την διακρίβωση αδικημάτων «σε δημόσιες, εθνικές και μη, οδούς και της συνεχιζόμενης κατάληψης, με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο ...».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38Σάμος: Σορός εντοπίστηκε σε βραχώδη ακτή της περιοχής Κουρούντερε18:24Στον εισαγγελέα το βίντεο Βαρουφάκη που μιλά για χρήση ναρκωτικών18:10Σέρρες: Εκτεταμένα και πολλαπλά τραύματα σε ζωτικά όργανα δείχνει η ιατροδικαστική διερεύνηση στον 17χρονο17:56Ιράν-διαδηλώσεις: Δύο νεκροί, 30 τραυματίες σε ένοπλες συγκρούσεις στα νοτιοδυτικά17:42Έρευνα της ΕΛΑΣ για βίντεο που δείχνει γυναίκα αστυνομικό να πυροβολεί σε γλέντι17:28Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης επενδύει στην πόλωση, χωρίς διάθεση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της παραγωγής17:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:00ΗΠΑ-Βενεζουέλα: Η Ουάσινγκτον συνέλαβε ρωσικό δεξαμενόπλοιο στον βόρειο Ατλαντικό16:46Γερμανία: Πτερύγιο ανεμογεννήτριας κινδυνεύει να αποκολληθεί 16:32Ουκρανία-ΗΠΑ: Ο Ζελένσκι ελπίζει να συναντηθεί σύντομα με τον Τραμπ16:18Στο Βατικανό οι καρδινάλιοι όλου του κόσμου μετά από πρόσκληση του Πάπα Λέοντα16:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο