LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2021 18:54

Μητσοτάκης – βουλευτίνες και δικαστικοί από το Αφγανιστάν συναντήθηκαν στο Μαξίμου

Γυναίκες που γλίτωσαν από τους Ταλιμπάν και φιλοξενούνται στη χώρα μας έγιναν δεκτές από τον Πρωθυπουργό.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αφγανές δικαστίνες - Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου τρεις γυναίκες βουλευτές και τρεις γυναίκες δικαστικούς από το Αφγανιστάν οι οποίες απεγκλωβίστηκαν από τη χώρα τους και το καθεστώς των Ταλιμπάν και φιλοξενούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής και πρώην Υπουργός Εργασίας Amena Afzali, η βουλευτής και πολιτική ακτιβίστρια Halima Askari, η νεότερη βουλευτής του Αφγανιστάν, Shagufa Noorzai, η δικαστής και συγγραφέας για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ferozan Qasimi, η εφέτης Δικαστής και πρώην υπεύθυνη κατά των φυλετικών διαχωρισμών για γυναίκες και παιδιά, Yalda Nasimee, καθώς και η δικαστής Zuhal Naseri.

Οι έξι γυναίκες ευχαρίστησαν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό που συνεργάστηκαν ταχύτατα με ξένες χώρες και σειρά διεθνών οργανισμών για να φέρουν σε πέρας τη δύσκολη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από το Αφγανιστάν, καθώς επίσης την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό για τη φιλοξενία.

«Είμαστε όλοι βαθιά σοκαρισμένοι από αυτά τα οποία έγιναν στην πατρίδα σας τους τελευταίους μήνες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την υποδοχή των έξι γυναικών στο Μέγαρο Μαξίμου. «Και ξέρω ότι εδώ και 20 χρόνια, όλες, με τον τρόπο σας, έχετε αγωνιστεί για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν. Μέσα από την ενασχόλησή σας με την πολιτική, αλλά και μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρατε στο δικαστικό σώμα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου καθώς και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας «για την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στα διεθνή αιτήματα, σχετικά με την φιλοξενία, σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, γυναικών που θα κινδύνευαν εάν παρέμεναν στο Αφγανιστάν με τις παρούσες συνθήκες».

«Θέλω να ξέρετε ότι στα πλαίσια της δραστηριοποίησης μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να στηρίξουμε τον λαό του Αφγανιστάν. Δεν θέλουμε να νομιμοποιήσουμε το καθεστώς των Ταλιμπάν και δεν θα το κάνουμε. Αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε, ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε αυτούς που την έχουν πραγματική ανάγκη», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδήσεις σήμερα: 

“Μπάλλος” - Meteo: Οι περιοχές που “πνίγηκαν” από τη βροχή (χάρτης)

Θεσσαλονίκη: Παιδί παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Τέξας: Αστυνομικοί έβγαλαν αναίσθητο οδηγό από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)07:30Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας07:23Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Αεροπορική βάση στο “στόχαστρο”06:23Καιρός - Παρασκευή: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας06:09Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο