LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2021 09:40 | Ανανέωση: 15 Οκτωβρίου 2021 10:00

“Μπάλλος”: η ΟΣΥ για το λεωφορείο που έγινε.. “υποβρύχιο” (εικόνες)

Έπαινοι της εταιρείας για τον οδηγό. Παραμένει “βουλιαγμένο” τo αστικό λεωφορείο, οι επιβάτες του οποίου κινδύνευσαν, όταν εγκλωβίστηκε από μεγάλο όγκο ομβρίων υδάτων.

Λεωφορείο - Ποσειδώνος - κακοκαιρία

Πλημμυρισμένο και ακινητοποιημένο ακόμη, κάτω από την γέφυρα της παλιάς παραλιακής είναι το αστικό λεωφορείο, ο οδηγός και οι επιβάτες του οποίου κινδύνευσαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν «μπήκε» μέσα σε λίμνη που σχημάτισαν τα όμβρια ύδατα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» και μπήκαν μέχρι το στήθος στο νερό για να μπορέσουν να απομακρυνθούν από το σημείο.

Λεωφορείο - Ποσειδώνος - κακοκαιρία

Οι εικόνες έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, ενώ είναι θαύμα ότι δεν υπήρξαν χειρότερες συνέπειες για κάποιον από όσους βρίσκονταν στο λεωφορείο.

Εν τω μεταξύ, λόγω της κατάστασης στην εν λόγω γέφυρα, που επηρεάζει και την λειτουργία του ΤΡΑΜ, ανακοινώθηκε ότι "προσωρινός τερματικός σταθμός ειναι η στάση Τροκαντερό, λόγω εργασιων άντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου".

Λεωφορείο - Ποσειδώνος - κακοκαιρία

Λεωφορείο - Ποσειδώνος - κακοκαιρία

Πάντως, η ΟΣΥ Α.Ε επαινεί τον οδηγό για την «επιτυχή τήρηση» των οδηγιών που υπάρχουν για έκτακτες καταστάσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Σε υπηρεσιακό σημείωμα της ΟΣΥ προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το περιστατικό, γίνεται αναφορά στα ακριβή γεγονότα και τον ορμητικό χείμαρρο που αντιμετώπισε ξαφνικά ο οδηγός του λεωφορείου και τον οποίο δεν ήταν δυνατόν να διακρίνει νωρίτερα.

Εγκλωβισμός λεωφορείου - παραλιακή

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Η ανακοίνωση της ΟΣΥ Α.Ε.

Σε ανακοίνωση της η ΟΣΥ αναφέρει τα εξής, «Στις 14:45 στην γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά (στο ύψος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος") και ενώ το όχημα εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μέσα σε λίγα λεπτά  μεγάλος όγκος υδάτων από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τη γέφυρα με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του κινητήρα του οχήματος. Άμεσα και με ψυχραιμία ο οδηγός αποβίβασε τους επιβάτες και ενημέρωσε την Πυροσβεστική καθώς και την αρμόδια υπηρεσία της Εταιρείας. 

Επισημαίνουμε ότι η Ο.ΣΥ. Α.Ε. διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν Συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός.  Επιπλέον οι Οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας. 

Βασική προτεραιότητα της Εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού. Οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

Παππάς - Γιαννούλης: Μέτρα κατόπιν εορτής από το επιτελικό κράτος

"Τα προβλήματα που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία ανέδειξαν την έλλειψη σχεδιασμού και τις σοβαρές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας αλλά και βελτίωσης των υποδομών, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη", υπογραμμίζουν, σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης.

"Εκ των υστέρων έσπευσε το επιτελικό κράτος να λάβει μέτρα, ενώ ήταν γνωστό από την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία καιρικά φαινόμενα", σημειώνουν, σχολιάζοντας πως "ανυπαρξία προληπτικών μέτρων και η έλλειψη συντονισμού ενέτειναν τα προβλήματα που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να βλέπουμε εικόνες με οχήματα να παρασύρονται, λεωφορεία να "βυθίζονται" ή να τα "καταπίνουν" τρύπες στο οδόστρωμα".

"Δυστυχώς, η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει στην υλοποίηση των ολοκληρωμένων Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) που είχε εκπονήσει ήδη από το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε στην αποδόμησή τους", καταλήγουν ο κ. Παππάς και ο κ. Γιαννούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, υποστήριξε ότι αντέξαμε κόντρα σε ακραία φαινόμενα και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι τους τελευταίους μήνες η Περιφέρεια έχει καθαρίσει περισσότερα από 1.000 ρέματα στην Αττική.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: Δεν υπάρχει το κατάστημα που λέει η κατηγορούμενη ότι πήρε το υγρό

“Μπάλλος” - Πυροσβεστική: Πάνω από 1400 κλήσεις για βοήθεια

ΗΠΑ: Ο Μπιλ Κλίντον στο νοσοκομείο        

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟ Πάπας στην Λέσβο: επίσκεψη - μήνυμα στο Καρά Τεπέ (εικόνες)Σήμερα 10:50 | Ειδήσεις

Παρέμβαση του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας προς τις ηγεσίες των ευρωπαϊκών Κρατών, στην διάρκεια της επίσκεψης του και των επαφών με πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της κάλπης για νέο Πρόεδρο (εικόνες)Σήμερα 05:48 | Ειδήσεις

Που ψήφισαν οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Τι είπαν στις δηλώσεις τους. Αυξημένη η συμμετοχή των εκλογέων. Οδηγίες για τους ψηφοφόρους.

Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: 20 λογισμικά από Μάρτιο - Το Ασφαλιστικό είναι “κουρελού”Σήμερα 10:03 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1 για την αύξηση του κατώτατου μισθού, τις προσλήψεις στον ΕΦΚΑ, τα μέτρα υπέρ των ΑΜΕΑ, την αναμονή 1.127 υποθέσεων στο Πειθαρχικό και τους συνδικαλιστές.

Κύπρος - Διπλή δολοφονία: εντοπίστηκαν οι σοροί των Ρωσίδων (εικόνες)Σήμερα 10:25 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας στον Αμίαντο. “Έσπασε” στην ανάκριση ο Σύρος και ομολόγησε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Έβρος - Μετανάστες: Δραματική επιχείρηση διάσωσης της ΕΜΑΚ (βίντεο)12:58Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: προς παράταση, λόγω μεγάλης συμμετοχής12:45ΚΙΝΑΛ - Καστανίδης: Ανάταση στην δημοκρατική παράταξη για το καλό της χώρας (εικόνες)12:31“Rouk Zouk Special” με τρελά κέφια την Κυριακή (εικόνες)12:17ΚΙΝΑΛ - Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει12:04Θεσσαλονίκη: Απαγωγή 33χρονου με τη συμμετοχή ανηλίκων11:50ΚΙΝΑΛ - Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος11:37“Η Φάρμα”: Πρεμιέρα με πρωτιά – Τι θα δούμε την Κυριακή11:23ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ: Η ώρα της κάλπης για νέο Πρόεδρο (εικόνες)11:09Ο Πάπας στην Λέσβο: επίσκεψη - μήνυμα στο Καρά Τεπέ (εικόνες)10:57ΚΙΝΑΛ - Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή για ανανέωση (βίντεο)10:44Κύπρος - Διπλή δολοφονία: εντοπίστηκαν οι σοροί των Ρωσίδων (εικόνες)10:33Πάτρα: Επίθεση με μολότοφ σε Αστυνομικό Τμήμα - Τραυματίστηκε αστυνομικός10:21Χατζηδάκης για εκκρεμείς συντάξεις: 20 λογισμικά από Μάρτιο - Το Ασφαλιστικό είναι “κουρελού”10:07Κηφισός: Γυναίκα έπεσε στο ποτάμι09:56e-ΕΦΚΑ: 700 νέες προσλήψεις και ριζική αλλαγή του οργανογράμματος09:45Νέλσον Μαντέλα: το σύμβολο της καταπίεσης και του αγώνα για ισότητα09:31ΚΙΝΑΛ - Χρηστίδης: Να δημιουργήσουμε το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής09:18Κορονοϊός: η μετάλλαξη Όμικρον, τα εμβόλια mRNA και οι αρνητές (βίντεο)09:04ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος: Είναι η ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο