LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2021 14:01 | Ανανέωση: 14 Οκτωβρίου 2021 14:15

“Μπάλλος”: απεγκλωβισμός μαθητών με “γέφυρα” με θρανία (βίντεο)

Πλημμύρισε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με αυτοσχέδια γέφυρα βγήκαν οι μαθητές. Δείτε το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Μαθητές - Νέα Φιλαδέλφεια - γέφυρα με θρανία - πλημμυρισμένο σχολείο

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώνει ολόκληρη τη χώρα. Η Αττική βρίσκεται σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης, ενώ αναμένεται επιδείνωση τις επόμενες ώρες.

"Θύμα" της κακοκαιρίας ένα σχολικό συγκρότημα στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, το οποίο πλημμύρισε.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για απάντληση του νερού, ενώ οι μαθητές έχουν απομακρυνθεί στήνοντας «γέφυρα» με θρανία.

Στο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται το 2ο Δημοτικό, το 1ο Νηπιαγωγείο, το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο.

Πολιτική κόντρα για την κακοκαιρία

Σε ανάρτηση του στα social media, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφέρει «η εικόνα των μαθητών και μαθητριών σχολείου της Νέας Φιλαδέλφειας που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία προκαλεί θυμό. Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά τον Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά. Όσο για την κα Κεραμέως, θα συνεχίσει να μιλάει για αξιολόγηση σχολικών μονάδων αδυνατώντας να κατανοήσει ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έχουν ήδη αξιολογήσει την ίδια ως τη χειρότερη και πιο αδιάφορη για τα πραγματικά προβλήματα Υπουργό Παιδείας της Μεταπολίτευσης. Το σίγουρο είναι ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας».

Σε δήλωση του, ο Νίκος Φίλης, Τομεάρχης Παιεείας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει «Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία; Για αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα. Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες. Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης».

Σε δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με την ανάρτηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης. Με φρικτούς λαϊκισμούς και ευφυολογήματα ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει: «Πλημμύρισε ένα σχολείο; Φταίει  η κυβέρνηση». Και με την ευκαιρία, «όχι στην αξιολόγηση» και πάλι «όχι στην ελληνογαλλική συμφωνία». Αυτός ήταν πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει. Στα σοβαρά τώρα. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία και φυσικά την ταλαιπωρία των πολιτών από ένα φαινόμενο πολύ μεγάλης έντασης όπως έχουν προειδοποιήσει οι επιστήμονες. Η πυροσβεστική και η αστυνομία σπεύδουν να βοηθήσουν, το 112 έχει ενεργοποιηθεί και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συντονίζει το σύνολο του κρατικού μηχανισμού για να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές, δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες». 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΠΑΛΛΟΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ - ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ - ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Παράγοντας απόλυτου χάους το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη – Πατούλη

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται «Για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη, κ. Πατούλη. Παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Πού να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες...»

Το ΚΙΝΑΛ για το σχέδιο Δάρδανος

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρονται τα εξής: «Ενώ ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν κατανοεί ποιά είναι η σχέση μεταξύ πυρκαγιάς και πλημμύρας κι ενώ η Ελλάδα πνίγεται από τον «Μπάλλο» και οι μαθητές στήνουν αυτοσχέδιες γέφυρες για να βγουν από τα πλημμυρισμένα σχολεία, η κυβέρνηση έθεσε σε εφαρμογή το Σχέδιο με την κωδική ονομασία «Δάρδανος». Ναι, είναι το ίδιο Σχέδιο για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που είχε τεθεί σε εφαρμογή και το 2020 στις πλημμύρες της Καρδίτσας και του θεσσαλικού κάμπου. Μάλιστα, τότε, το Σχέδιο είχε τεθεί σε εφαρμογή μετά την πλημμύρα. Για την ακρίβεια, ανακοινώθηκε η εφαρμογή του αλλά τίποτα απολύτως δεν έγινε απ’ όσα αυτό προβλέπει.

Το σχέδιο Δάρδανος αποσκοπεί τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από την εκδήλωση των πλημμυρικών φαινομένων. Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, όμως, περιορίστηκαν σε κάποια κορμοδέματα μη υπάρχοντος κάποιου σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των πλημμυρών από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Εξ άλλου, τα τοπικά σχέδια έπρεπε να ήταν έτοιμα από τον Ιανουάριο του 2020! Όσον αφορά το σχέδιο αποκατάστασης αυτό περιορίζεται στο προσφιλές για την κυβέρνηση πεντοχίλιαρο σε όσους ζημιώθηκαν και συνοδεύεται από με μια αφηρημένη υπόσχεση χρέους προς αυτούς. Προφανώς δεν αναμένουμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και τους πολλούς ανεύθυνο-υπεύθυνους που αλλάζουν μετά από κάθε φυσική καταστροφή να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα μπορούσαν, όμως, στοιχειωδώς να κάνουν κάτι για την επόμενη κακοκαιρία. Έστω αργά, έστω τώρα».

Επικοινωνία Παφίλη – Στυλιανίδη για την κακοκαιρία

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ, «Ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικοινώνησε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, για τη σειρά προβλημάτων που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, για τα οποία χρειάζεται άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Συγκεκριμένα, ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε στην πολύ άσχημη κατάσταση στην Αττική, με την υψηλή στάθμη υδάτων σε σημαντικούς δρόμους (Ιερά Οδό, Τρεις Γέφυρες, Λιοσίων, βιομηχανική ζώνη Κορωπίου, συμβολή Μαρκοπούλου και Λαυρίου), με τα πλημμυρισμένα σχολεία (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία και αλλού), όπου προκύπτουν σοβαρά προβλήματα για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών, αλλά και σε άλλες υποδομές. Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε, ακόμα, στη σοβαρή κατάσταση που δημιουργείται στους δρόμους και τις περιοχές γύρω από τον άξονα του Κηφισού, όπου απαιτείται να ληφθούν κατ’ επειγόντως όλα τα αναγκαία μέτρα, ενόψει και της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες. Ο υπουργός ενημέρωσε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις έως τώρα ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

Πετρέλαιο θέρμανσης: πρεμιέρα με τιμές “φωτιά”

Επίθεση με βιτριόλι - Κατηγορούμενη: “Πήρα την ιδέα για το υγρό από την τηλεόραση”

“Άγριες Μέλισσες”: Η άβολη συνάντηση Δρόσως - Κωνσταντή - Λευτέρη (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)Σήμερα 09:25 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ για την αεροπορική βάση που μπήκε στο "στόχαστρο". Τα κρατικά ισραηλινά ΜΜΕ υποβαθμίζουν την ισραηλινή επίθεση. Τι λέει η Τεχεράνη.

Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίουΣήμερα 10:22 | Ειδήσεις

Λίγες ώρες μετά από την "ακύρωση" της υποψηφιότητας Παπανώτα, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζει και τις προσωπικές επιλογές για την ψηφοδέλτιο της 9ης Ιουνίου.

Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”Σήμερα 09:57 | Ειδήσεις

Τι ζητά με την μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια της κοπέλας, η οποία δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησίΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή της Σάμου καταγράφηκε το πρωί της Παρασκευής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο