LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Οκτωβρίου 2021 12:19 | Ανανέωση: 14 Οκτωβρίου 2021 12:15

Κακοκαιρία “Μπάλλος” - Αττική: μήνυμα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

Τι αναφέρει το μήνυμα απο το 112 για αναμενόμενα έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας στο Λεκανοπέδιο.

Καταιγιδα

Έκτακτη ειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα και την ανάγκη για επίδειξη αυξημένης προσοχής από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου εστάλη μέσω του 112, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Mέσω του 112 γίνονται συστάσεις προς τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των Αρχών.

Το πρώτο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 12.15. ωστόσο στις 15.00 εστάλη και νέο μήνυμα από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

112 - ΓΓΠΠ - Αττική

Το μεσημέρι της Πέμπτης διακόπηκε για ώρες η κυκλοφορία στην Πειραιώς, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά, από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας. Ο δρόμος δόθηκε πάλι σε κυκλοφορία γύρω στις 13:00 της Πέμπτης.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμύρες, κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο και Κηφισιά.

Ήδη, η κακοκαιρία "Μπάλλος" έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την "παρουσία" της σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας μια σειρά απο προβλήματα.

Μήνυμα 112 - Αττική

Περιφέρεια Αττικής: Σε πλήρη ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

«Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, κατόπιν σχετικής εντολής του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με αφορμή τα έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική, σήμερα και αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.

 Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη14 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 15 του μηνός θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Ειδικότερα θα υπάρχουν μηχανήματα σε επιφυλακή στα εξής σημεία:

  • 1 τσάπα στο ρέμα Σαπφούς του Δήμου Αμαρουσίου.   
  • 1 τσάπα και 1 jcb στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού 
  • 1 τσάπα στο ρεμα Πικροδαφνης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου 
  • 1 τσάπα στα ρέματα του Δήμου Κηφισιάς
  • 1 jcb στο Δήμο Χαιδαρίου (Καραισκάκη και Ευπάλεως)
  • 1 μπουλντόζα, 3 φορτωτές και 2 jcb στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
  • 2 μεγάλες τσάπες και 4 jcb στο Δήμο Αγίων Αναργύρων
  • 1 τσάπα στο φανάρι της Μαγούλας στη Μάνδρα
  • 1 τσάπα στο ρέμα Γιώργη στη Ν. Πέραμο
  • 1 τσάπα στην περιοχή Πίκα στην Κινέτα
  • 1 τσάπα στο ρέμα Σαρανταπόταμου στο ύψος της γέφυρας της Εθνικής
  • 1 τσάπα στο ρέμα Αγ. Αικατερίνης στη Μάνδρα
  • 1 jcb στις οδούς Αγ. Διονυσίου και Εθνικής Αντιστάσεως στο Μενίδι
  • 1 φορτωτής στην πλατεία Αχαιών και Δοριέων στη Ραφήνα

Παράλληλα συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή και επαναλαμβανόμενη βάση οι καθαρισμοί των ρεμάτων σε όλο το εύρος  της Περιφέρειας Αττικής, με έμφαση τις περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επεσήμανε σχετικάΜε αφορμή της προγνώσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Αττική αυτό το διήμερο όλος ο  μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουμε όπου απαιτηθεί για την αποτελεσματική προστασία των πολιτών, ενώ προχωράμε και σε προληπτικές δράσεις. Η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα”».

Με απόφαση του Γιώργου Πατούλη, την Πέμπτη θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία που λειτουργούν σε απογευμαινή και εσπερινή βάρδια, σε όλη την Αττική, για λόγους προστασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωση του, "το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απευθύνει έκκληση προς του πολίτες, οι οποίοι κινούνται στην Αττική και σε περιοχές που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις".

Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση με βιτριόλι - Κατηγορούμενη: “Πήρα την ιδέα για το υγρό από την τηλεόραση”

“Άγριες Μέλισσες”: Η άβολη συνάντηση Δρόσως - Κωνσταντή - Λευτέρη (βίντεο)

Πετρέλαιο θέρμανσης: πρεμιέρα με τιμές “φωτιά”

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13Έκθεση Oxfam: Αυξάνονται οι εισοδηματικές ανισότητες στις χώρες που δανείζει το ΔΝΤ19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο