LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 11:44

Δολοφονία Καρέλι: Στο εδώλιο οι σωφρονιστικοί για τoν βασανισμό του βαρυποινίτη

Δεκατρείς σωφρονιστικοί κατηγορούνται ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου τον κρατούμενο Ιλί Καρέλι για να τον "τιμωρήσουν" γιατί είχε δολοφονήσει συνάδελφό τους.

ΙΛΙΑ ΚΑΡΕΛΙ - βαρυποινίτης - βασανιστήρια - Σέρρες - φυλακές

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση θανάτου του αλβανικής καταγωγής κρατούμενου Ίλι Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Νιγρίτας, τον Μάρτιο του 2014, ύστερα από βασανιστήρια που κατηγορούνται ότι τού προκάλεσαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι για να τον «τιμωρήσουν», επειδή είχε δολοφονήσει συνάδελφό τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο βαρυποινίτης πριν μεταχθεί στις Σέρρες.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθονται 13 (πρώην) σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, οι οποίοι πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 7 έτη, ενώ ένας εξ αυτών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή. Όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο Εφετείο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι. Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους τους κατηγορούμενους για τέλεση βασανιστηρίων, από τα οποία προκλήθηκαν βαριές σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο θάνατος του 42χρονου κρατούμενου προκλήθηκε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, η έναρξη του οποίου τοποθετείται χρονικά πριν από την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ με σκύλο: καταδίκη άνδρα για κακοποίηση της συζύγου του

Αλεξανδρούπολη: άταφος επί μήνες... ελλείψει χρημάτων

Θεσσαλονίκη: Νεκρός σε ρέμα βρέθηκε 27χρονος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)Σήμερα 17:21 | Ειδήσεις

Σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτισν για τελευταία φορά τον αστυνομικό που έασε τη ζωή του όταν τον καταπλάκωσε κτήριο στον Πειραιά.

Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο τουΣήμερα 13:34 | Ειδήσεις

Η γυναίκα κατέθεσε μήνυση για σωματικές βλάβες κατά του συντρόφου της. 

Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)Τρίτη 16 Απριλίου 2024 17:56 | Ειδήσεις

Τέσσερις μέρες αγωνίας πέρασε το ζευγάρι που είχε χαθεί μέσα στα χιονισμένα βουνά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέος δικαστικός χάρτης - Δικηγόροι: Πανελλαδική αποχή προετείνει η ολομέλεια των ΔΣΕ18:44Πάτρα: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε μάντρα - Νεκρός ο οδηγός18:31Χιλή: Η στιγμή της διάσωσης ζευγαριού από χιονισμένα βουνά (βίντεο)18:18Δανία: Εκκένωση του αεροδρομίου μετά από απειλή για βόμβα18:03Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα17:49Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: θρήνος στο “τελευταίο αντίο” για τον αστυνομικό (εικόνες)17:34Γάζα: Συνάντηση ΥΠΕΞ Τουρκίας και Αιγύπτου – Νέος κύκλος αίματος στη Δυτική Όχθη17:21Επεισοδιακή καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας17:07AEK: Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας (εικόνες)16:53“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Καταγγελία - Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο