LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 10:39 | Ανανέωση: 12 Οκτωβρίου 2021 10:52

Αλεξανδρούπολη: άταφος επί μήνες... ελλείψει χρημάτων

Για το θέμα ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο Διοικητής του νοσοκομείου.

Νεκροτομείο

Στο Νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης παραμένει για πάνω από δύο μήνες η σορός ενός άνδρα, καθώς δεν έχει βρεθεί κονδύλι για την κηδεία του!

Για το θέμα ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο Διοικητής του νοσοκομείου,  ο οποίος δηλώνει "συγκλονισμένος".

Σύμφωνα με τον κ.Ρούγο, ο άνδρας βρέθηκε νεκρός στον αύλειο χώρο του κτιρίου του ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης και ήταν κάτοχος δελτίου αιτούντος Διεθνούς Προστασίας. Δεν έχει συγγενείς ώστε να μεριμνήσουν για τα περαιτέρω, με αποτέλεσμα να βρίσκεται για καιρό στο νεκροτομείο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου ζητά να μάθει αν θα μεριμνήσει ο δήμος για τα έξοδα ταφής του άστεγου, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι έχει αποστείλει σχετικό έγγραφο στις 6 Οκτωβρίου 2021, χωρίς να έχει λάβει απάντηση.

Τέλος, ζητά απάντηση για το αν τελικά ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα αναλάβει την εν λόγω δαπάνη, έτσι ώστε αν λάβει αρνητική απάντηση να απευθυνθεί στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Νεκροτομείο

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Συγκλονισμένος πληροφορήθηκα ότι στο νεκροτομείο του Π.Γ.Ν.Α. ήδη από τις 12-8-2021 παραμένει η σορός του Τ.Β. του ΑΙ, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στον αύλειο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο Τ.Β. του ΑΙ ήταν άστεγος, οικονομικά αδύναμος, χωρίς οικογενειακό – υποστηρικτικό περιβάλλον και κάτοχος δελτίου αιτούντος Διεθνούς Προστασίας και εξ  αυτού δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον που να μπορεί να καλύψει τις δαπάνες ταφής του και να μεριμνήσει για τα σχετικά. Θεωρώ αδιανόητο στις μέρες μας να μην μπορεί να ταφεί ένας νεκρός και να παραμένει η σορός του στο νεκροτομείο επί μήνες, τη στιγμή που η Πολιτεία έχει μεριμνήσει και έχει θεσπίσει νόμο για την κάλυψη των σχετικών δαπανών σε αυτές τις περιπτώσεις από τον Δήμο.

Γι’ αυτό και ως Διοικητής του Π.Γ.Ν.Α. απέστειλα έγγραφο σε εσάς στις 6-10-2021 , γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακατέχει σε τέτοια θέματα και με την ελπίδα ότι με τη δικιά σας παρέμβαση, θα δοθεί τελικά λύση επί του θέματος, αλλά όπως με ενημερώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μας η σορός εξακολουθεί να βρίσκεται στο νεκροτομείο μας. Παρακαλώ και προσωπικά να με ενημερώσετε για το εάν τελικά θα μεριμνήσετε για την ταφή του νεκρού αυτού καθώς επίσης και να διερευνήσετε τυχόν ευθύνες υπαλλήλων σας για την κωλυσιεργία αυτή.

Σε περίπτωση όμως που το ως άνω συμβάν προέκυψε λόγω αδυναμίας του Δήμου να ανταποκριθεί σε αυτή τη δαπάνη, πρέπον θα ήταν να ενημερωθούμε και εγγράφως ούτως ώστε να απευθυνθούμε στην Περιφέρεια”.

Πηγή: PameEvro

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ με σκύλο: καταδίκη άνδρα για κακοποίηση της συζύγου του

Γκεοργκίεβα: στήριξη από το ΔΝΤ παρά τις κατηγορίες για παρατυπίες

Πιερρακάκης: έρχεται η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: 25 δις για την Άμυνα – Στρατηγική συμμαχία με ΙσραήλΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Νέα φιλοσοφία στην έγκριση των εξοπλιστικών, έμφαση σε drones και νέες τεχνολογίες, συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και νεύμα προς Ισραήλ για την “Ασπίδα του Αχιλλέα”.

Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον ΑπρίλιοΣήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Σημαντικά χαμηλότερες είναι οι τιμές των παρόχων ενέργειας για τον Απρίλιο, σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Τροχαίο - ΒΟΑΚ: Νεκρός 19χρονος οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε από γέφυραΣήμερα 07:57 | Ειδήσεις

Που και πως συνέβη η νέα τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παλικάρι 19 ετών, το αυτοκίνητο του οποίου έπεσε από γέφυρα.

Ρεκόρ - Γερουσία: Ο Κόρι Μπούκερ μιλούσε επί 25 ώρες κατά του Τραμπ! (βίντεο)Σήμερα 06:34 | Ειδήσεις

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Κόρι Μπούκερ, έσπασε το ρεκόρ για την μεγαλύτερης διάρκειας ομιλίας στην Γερουσία, που κατείχε ένας Ρεπουμπλικάνος εδώ και δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10ΠΑΣΟΚ: Η Μπατζελή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας 13:56Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Μητσοτάκης: 25 δις για την Άμυνα – Στρατηγική συμμαχία με Ισραήλ13:28Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59Πασχαλινό ωράριο: Πως θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα 12:44Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας12:30Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Τα 13 ιδρύματα που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα 12:17Βύρωνας: Φωτιά σε χώρο καταστήματος12:03Πατήσια - Φωτιά στην πρώην Εριουργία: Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων11:49Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα 11:35Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο σκότωσε 15 πρόβατα - Συνελήφθη ο βοσκός (εικόνες)11:21Βουλή - Εξοπλιστικά: Η ομιλία Μητσοτάκη (βίντεο)11:08ΝΑΤΟ - Γεραπετρίτης: Σύνοδος των ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες10:54Ρεύμα: Μειωμένα τιμολόγια τον Απρίλιο10:40Καβάλα: Παιδί με φυματίωση μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο10:26IRIS: Καθολικές οι συναλλαγές από τον Νοέμβριο10:12Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Το πακέτο μέχρι το 2036 και η νέα εποχή στις Ένοπλες Δυνάμεις09:59Δημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπές09:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο