LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 09:43

Πάτρα: Αεροδιακομιδή για 16χρονο με σπάνια ασθένεια στη Γερμανία (εικόνες)

“Γέφυρα” ζωής για έναν 16χρονο στήθηκε στο αεροδρόμιο της Αράξου, με τις εικόνες να προκαλούν συγκίνηση!

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Γέγυρα ζωής στήθηκε μεταξύ Πάτρας και Γερμανίας για έναν 16χρονο. Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις εικόνες στο αεοδρόμιο Αράξου να προκαλούν συγκίνηση. 

Ο Γιάννης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά η αντιμετώπισή του απαιτούσε εξειδικευμένο χειρουργείο που δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας. Ετσι ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του μικρού ασθενή στο Βερολίνο.

Έτσι χθες το πρωί (11-10-2021) από το αεροδρόμιο του Αράξου και με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία, εξαμελής ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ συνόδευσε τον Γιάννη στο Βερολίνο όπου τον παρέλαβε η ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του χειρουργείου.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων» είπε ο κ. Ηλιάδης.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε: «Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Αραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού».

Στην ιδιαίτερα αυτή δύσκολη αποστολή συμμετείχαν έξι συνολικά επαγγελματίες υγείας οι οποίοι κατάφεραν να τη φέρουν εις πέρας με επιτυχία και να αποδείξουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και να αποδείξουν ότι οι λειτουργοί το δημόσιου συστήματος υγείας κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη ζωή των ασθενών τους.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Πηγή: pelop

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμιαΧθες 19:24 | Ειδήσεις

Στο συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτοκτηνοτρόφοι από τις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Λασιθίου.

Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτόΧθες 20:13 | Ειδήσεις

Σοκαρισμένη παραμένει η Ζάκυνθος από την τραγωδία με το ηλικίας μόλις δύο ετων αγοράκι που έχασε τη ζωή του από επίθεση πιτ μπουλ που φρόντιζε η οικογένειά του.

Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ ΚυψέληςΧθες 20:10 | Ειδήσεις

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται με την εξέλιξη της έρευνας.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - ΟυκρανίαΧθες 21:06 | Ειδήσεις

Η Ελίζαμπεθ Πίπκο για τις προσπάθειες εκεχειρίας ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26Οι αγρότες έκλεισαν την Ολυμπία Οδό στην Κάτω Αχαΐα (βίντεο)23:12Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι - Ζελένσκι: Η Ιταλία θα αποστείλει έκτακτο υλικό στην Ουκρανία22:58Αθήνα: Τριπλάσια αυτοκίνητα από όσα αντέχουν οι δρόμοι - Η καθημερινή ασφυξία που κατέγραψε ο Τάσος Τέλλογλου22:44Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, "φωνάζει" ο Άρης22:30Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα22:16ΑΕΛ - Παναθηναϊκός: Τα απανωτά λάθη που οδήγησαν στην... ισοφάριση22:02Τροχαίο δυστύχημα στην Εύβοια: Αυτοκίνητο έπεσε από γέφυρα - Νεκρός ο οδηγός21:48ANT1 Sports: Ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 121:34Συναγερμός στο Ίλιον: Τηλεφώνημα για πυροβολισμούς21:20Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία - Ουκρανία21:12Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση στους Έλληνες αγρότες για το χάος στα σύνορα20:58Ζάκυνθος - Συγκλονίζει ο πατέρας του 2χρονου: Τον αφήσαμε για μισό λεπτό20:44Επιχείρηση διάσωσης άνδρα στο φαράγγι Αμπά στα Αστερούσια20:30Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Κυψέλης20:16Ινδία: 23 νεκροί από φωτιά σε νυχτερινό κέντρο20:02Ρωσία: Κρατικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν χωριό στο Χάρκοβο19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο