LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 09:43

Πάτρα: Αεροδιακομιδή για 16χρονο με σπάνια ασθένεια στη Γερμανία (εικόνες)

“Γέφυρα” ζωής για έναν 16χρονο στήθηκε στο αεροδρόμιο της Αράξου, με τις εικόνες να προκαλούν συγκίνηση!

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Γέγυρα ζωής στήθηκε μεταξύ Πάτρας και Γερμανίας για έναν 16χρονο. Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις εικόνες στο αεοδρόμιο Αράξου να προκαλούν συγκίνηση. 

Ο Γιάννης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά η αντιμετώπισή του απαιτούσε εξειδικευμένο χειρουργείο που δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας. Ετσι ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του μικρού ασθενή στο Βερολίνο.

Έτσι χθες το πρωί (11-10-2021) από το αεροδρόμιο του Αράξου και με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία, εξαμελής ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ συνόδευσε τον Γιάννη στο Βερολίνο όπου τον παρέλαβε η ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του χειρουργείου.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων» είπε ο κ. Ηλιάδης.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε: «Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Αραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού».

Στην ιδιαίτερα αυτή δύσκολη αποστολή συμμετείχαν έξι συνολικά επαγγελματίες υγείας οι οποίοι κατάφεραν να τη φέρουν εις πέρας με επιτυχία και να αποδείξουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και να αποδείξουν ότι οι λειτουργοί το δημόσιου συστήματος υγείας κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη ζωή των ασθενών τους.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Πηγή: pelop

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότεςΣήμερα 08:02 | Ειδήσεις

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει ήδη εκδώσει προειδοποίηση για ενδεχόμενες καθυστερήσεις.

Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής ΕλλάδαςΣήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Στην Ηλεία, τα μπλόκα των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχουν στηθεί στον κόμβο του Πύργου και στην περιοχή των Λεχαινών.

Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοιΣήμερα 08:04 | Ειδήσεις

Διαμαρτυρόμενοι του πρωτογενούς τομέα από Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι παρέμειναν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας στο κτίριο.

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των ΤρικάλωνΣήμερα 07:31 | Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς επισκέπτονται καθημερινά τους αγρότες στα μπλόκα για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λάρισα: Στο μπλόκο της Νίκαιας παραμένουν οι αγρότες09:02Κοζάνη: Χάος στο άναμμα του δέντρου - Επικίνδυνα πυροτεχνήματα, πανικός και τραυματισμοί08:48Τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη με θύμα 23χρονο μοτοσικλετιστή08:34Βόλος: "Απόβαση" στο λιμάνι κάνουν σήμερα εκατοντάδες αγρότες08:20Ηράκλειο: Στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι08:06Πάτρα: Παραμένουν στα μπλόκα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Ελλάδας07:52Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων07:38Γαλλία: Ύποπτα ντρόουν έκαναν τρεις εμφανίσεις πάνω από βαση των υπηρεσιών πληροφοριών του γαλλικού στρατού 07:24Παναθηναϊκός: Ο Λαφόν κλήθηκε στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 07:10Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Κλείδωσαν σε εργοστάσιο παράτυπους μετανάστες και τους εκβίαζαν – Στη φυλακή δύο άτομα06:56Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Δεκεμβρίου06:42Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ θα έχουν σύντομα τα βελτιωμένα έγγραφα του ειρηνευτικού σχεδίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Missing alert για την εξαφάνιση 62χρονου 23:59Πιερρακάκης: Η αποκατάσταση των πληγέντων στο Μάτι και τη Μάνδρα ενισχύει την αξιοπιστία του κράτους23:48Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα που πραγματοποιούσε εργασίες σε σκεπή - Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού (βίντεο)23:40Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας της Αλγερίας Αχμέντ Ατάφ την Τετάρτη23:32Διορία "μερικών ημερών" δίνει ο Τραμπ στον Ζελένσκι να απαντήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο23:24Λάρισα: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω μέθης23:16Πηγές ΕΛ.ΑΣ.: Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες23:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο