LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 12 Οκτωβρίου 2021 09:43

Πάτρα: Αεροδιακομιδή για 16χρονο με σπάνια ασθένεια στη Γερμανία (εικόνες)

“Γέφυρα” ζωής για έναν 16χρονο στήθηκε στο αεροδρόμιο της Αράξου, με τις εικόνες να προκαλούν συγκίνηση!

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Γέγυρα ζωής στήθηκε μεταξύ Πάτρας και Γερμανίας για έναν 16χρονο. Η αεροδιακομιδή ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τις εικόνες στο αεοδρόμιο Αράξου να προκαλούν συγκίνηση. 

Ο Γιάννης νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά η αντιμετώπισή του απαιτούσε εξειδικευμένο χειρουργείο που δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας. Ετσι ο υπεύθυνος της Μονάδας Ανδρέας Ηλιάδης, ήρθε σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας οι οποίες ενέκριναν τη μεταφορά του μικρού ασθενή στο Βερολίνο.

Έτσι χθες το πρωί (11-10-2021) από το αεροδρόμιο του Αράξου και με αεροσκάφος που διατέθηκε από την πολιτεία, εξαμελής ομάδα γιατρών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΚΑΒ συνόδευσε τον Γιάννη στο Βερολίνο όπου τον παρέλαβε η ομάδα της Πανεπιστημιακής Κλινικής του χειρουργείου.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

«Ο Γιάννης μας αντιμετωπίζει μία αγγειακή δυσπλασία η οποία βρίσκεται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Είναι μία πολύ σπάνια νόσος που απαιτεί και εξειδικευμένο χειρουργείο. Ευτυχώς τα καταφέραμε και εξασφαλίσαμε τη δυνατότητα της μεταφοράς του στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Η αεροδιακομιδή έγινε στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων» είπε ο κ. Ηλιάδης.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε: «Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με κινητή Μονάδα φτάσαμε στον Αραξο και από εκεί με αεροπλάνο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Βερολίνου όπου ο μικρός Γιάννης παραδόθηκε με ασφάλεια διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής στους Γερμανούς συναδέλφους. Καθοριστικός ήταν ο ρόλος του τοπικού ΕΚΑΒ αλλά και του κεντρικού».

Στην ιδιαίτερα αυτή δύσκολη αποστολή συμμετείχαν έξι συνολικά επαγγελματίες υγείας οι οποίοι κατάφεραν να τη φέρουν εις πέρας με επιτυχία και να αποδείξουν ότι το δημόσιο σύστημα υγείας κατάφεραν να φέρουν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή και να αποδείξουν ότι οι λειτουργοί το δημόσιου συστήματος υγείας κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη ζωή των ασθενών τους.

16χρονος - αεροδιακομιδή - Πάτρα - Βερολίνο

Πηγή: pelop

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΚΑΕ Άρης: Η Κλούζ ακολούθησε την παράδοση και κέρδισε του κιτρινόμαυρους23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις22:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44Στους δρόμους της Αττικής ξανά από αύριο τα ταξί20:34ANT1 Sports: "Θρίλερ" το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης20:24Ιταλία: Η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στην Ρώμη (εικόνες)20:14Ολυμπιακός: Αναβλήθηκε ο αγώνας με την Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ 20:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο