LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2021 16:12

Πετρέλαιο: Διεθνές ράλι ανόδου – εφιάλτης για τους καταναλωτές

Σε υψηλό 7ετίας έκλεισε σήμερα το μπρεντ. Οι τιμές του άνθρακα, του φυσικού αερίου και του ρεύματος έχουν εκτιναχθεί επίσης σε ύψη-ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

πετρελαιοπηγές

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 2 δολάρια σήμερα, συνεχίζοντας τα κέρδη τους καθώς η ενεργειακή κρίση πλήττει τις μεγαλύτερες οικονομίες εν μέσω ανάκαμψής τους και περιορισμού της προσφοράς από μεγάλους παραγωγούς.

Η τιμή του μπρεντ σημείωνε άνοδο 2,17 δολαρίων ανά βαρέλι ή 2,6% στα 84,56 δολάρια το βαρέλι στις 14.36 (ώρα Ελλάδος), το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2018. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξήθηκε 2,67 δολάρια ή 3,4% στα 82,02 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2014.

Οι τιμές του μπρεντ και του WTI αυξάνονται επί πέντε και επτά εβδομάδες, αντίστοιχα, με αναλυτή της Commerzbank να δηλώνει ότι μπορεί να συνεχίσουν να αυξάνονται βραχυπρόθεσμα.

Όλο και περισσότερες περιοχές βγαίνουν από τα lockdown που είχαν επιβληθεί λόγω του κορονοϊού, στηρίζοντας την αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας και οδηγώντας σε αυξήσεις των τιμών.

Η αύξηση της δραστηριότητας σε συνδυασμό με τον κρύο καιρό έχουν αυξήσει τη ζήτηση για ενέργεια, ενώ η πίεση στις κυβερνήσεις για επιτάχυνση της μετάβασης σε πιο καθαρή ενέργεια έχει επιβραδύνει τις πετρελαϊκές επενδύσεις για την ενίσχυση της προσφοράς.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν τον Νοέμβριο στη Γλασκόβη, στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, για να καθορίσουν αναλυτικά τις δεσμεύσεις τους για την ενεργειακή μετάβαση.

Οι τιμές του άνθρακα, του φυσικού αερίου και του ρεύματος έχουν εκτιναχθεί επίσης σε ύψη-ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω ευρύτερου ενεργειακού ελλείμματος στην Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΠΑΜΑΚ: Φοιτητές κάνουν ουρές για να μπουν στο πανεπιστήμιο (εικόνες)

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Ξεσπά η αδελφή του για την “αυτοκτονία” του

Πάτρα: Ο viral ντελιβεράς που δίνει μαθήματα ανθρωπιάς

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:38Βουλή: Βουλευτής έριξε μπουνιά σε συνάδελφό του12:24Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31Κηφισός: Κινηματογραφική καταδίωξη μετά από απόπειρα ληστείας11:18ΟΔΔΗΧ: Στις αγορές με νέα έκδοση ομολόγου η Ελλάδα11:04Αφρικανική σκόνη: Οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας για την προστασία των πολιτών10:51Κορινθία - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα10:37Αφρικανική σκόνη: Πώς προέκυψε, πώς αντιμετωπίζεται (βίντεο)10:24Ηράκλειο – Καταγγελία 19χρονου: Νεαροί με έδερναν και η ανήλικη αδερφή τους τραβούσε βίντεο10:10ΝΒΑ – Μπακς: Ήττα από τους Πέισερς απόντος του Αντετοκούνμπο09:57Νατσιός στον ΑΝΤ1: Η δήλωση Παπαδόπουλου, το σύνθημα του Αυτιά και το “θαύμα” των Ευρωεκλογών09:43Αργεντινή: Μαζικές διαδηλώσεις για την λιτότητα (εικόνες)09:30Ηράκλειο: Ήπιε, δεν βρήκε ταξί και πήρε τηλέφωνο την Άμεση Δράση!09:16Σεπόλια: Εμπρησμός σε ΑΤΜ και ζημιές σε σούπερ-μάρκετ (εικόνες)09:02ΗΠΑ - Ουκρανία: Εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το πακέτο Μπάιντεν 08:49Ιράν: Απαγόρευσε ξανά στις γυναίκες την είσοδο σε γήπεδο ποδοσφαίρου08:35“The 2Night Show” – Βαλαβάνη: Δεν θέλω να κάνω τα ίδια “λάθη” με τη νέα μου σχέση08:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο