LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2021 19:05 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2021 19:22

“Αθηνά” - Βόρεια Εύβοια: “Χείμαροι πλάτους 120 μέτρων πέρασαν μέσα από χωριά”

Ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, περιέγραψε στον ΑΝΤ1, την δραματικές στιγμές από τις πλημμύρες.

Ειδήσεις - Τσαπουρνιώτης
Για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία "Αθηνά" που χτύπησε την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, μίλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και την Ρίτσα Μπιζόγλη, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Όπως είπε «ρέματα που ήταν πλάτους 2 και 3 μέτρων κατέληξαν με κοίτη 120 μέτρων στην θάλασσα», ενώ πρόσθεσε ότι «ενα σπίτι παρασύρθηκε και έφτασε και αυτό στην θάλασσα, καταστράφηκαν σπίτια και καλλιέργειες και μια καινούρια παιδική χαρά».

«Η καταστροφή ήταν τεράστια. Δεν είχαμε συνέλθει από το σοκ της μεγάλης φωτιάς και ήρθε τώρα αυτή η πλημμύρα, χωρίς να έχει πέσει πολλή βροχή. Δεν έπεσε πολλή βροχή, άλλες φορές δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τόση βροχή» είπε ο Τσαπουρνιώτης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η πυρκαγιά, καθώς δεν συγκρατείται τίποτα στα βουνά, που είναι καμένα, πολλαπλασιάζει επτά φορές την δύναμη που κατεβαίνει το νερό. Πλημμύρισαν περιοχές που δεν ειχαν πλημμυρίσει ποτέ» 

«Αυτό που ζήσαμε ήταν πρωτόγνωρο, μέσα σε ελάχιστο χρόνο η στάθμη του νερού ανέβαινε ραγδαία. Σπάσαμε περιφράξεις για να σώσουμε ζωές, δεν υπήρχαν εύκολες αποφάσεις εκείνη την στιγμή. Οι αντιδήμαρχοι, οι συνεργάτες μου, με μηχανήματα έργου και με την Πυροσβεστική απεγκλώβισαν πάρα πολλούς κατοίκους που είχαν εγκλωβιστεί», είπε τέλος ο κ. Τσαπουρνιώτης.

Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας "Αθηνά":


Ειδήσεις σήμερα:

Χαλάνδρι: “μπούκαρε” σε μαγαζιά και “ξάφριζε” τους υπάλληλους

Κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά σε όλη την χώρα (εικόνες)

Κακοκαιρία “Αθηνά” - Βόρεια Εύβοια: Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ζημιές

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44Η Τουρκία φτιάχνει Sky Dome για να καλυφθεί όλη η χώρα11:31Γιάννης Καλλιάνος: Πέθανε ο πατέρας του11:17Τροχαίο: Οδηγός εγκλωβίστηκε σε φλεγόμενο όχημα (εικόνες)11:04Στάθης Φλώρος για Βελόπουλο: Αν δεν του χτύπαγα την πόρτα, θα πούλαγε ακόμα κηραλοιφές10:50Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου10:37Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας10:23Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα10:10Σίφνος: Η “μάχη” πλοίου για να δέσει στο λιμάνι (βίντεο)09:57Ομόφυλα ζευγάρια - Βελόπουλος: Να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο, γιατί...09:43Σουηδία: Επίθεση μασκοφόρων σε αντιφασιστική εκδήλωση09:30Κως – Θάνατος βρέφους: Ελεύθεροι με όρους οι γονείς09:16Ευρωεκλογές - Κόκκαλης: Η Ελλάδα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης κλιματικής ανάγκης09:03Φλώρος: Απολογία για την επίθεση στον Γραμμένο08:49Φρεγάτα Ύδρα: Κατέρριψε drone στον κόλπο του Άντεν08:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο