LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Οκτωβρίου 2021 16:26 | Ανανέωση: 10 Οκτωβρίου 2021 16:47

Κακοκαιρία “Αθηνά” - Βόρεια Εύβοια: Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ζημιές

Αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία Άννα έκανε κυβερνητικό κλιμάκιο. Τι ανακοίνωσε  ο Χρήστος Τριαντόπουλος για την βοήθεια σε ΟΤΑ και κατοίκους της περιοχής..

Βόρεια Εύβοια - πλημμύρες
Αυτοψία στα Βασιλικά και στην Αγία 'Αννα της Βόρειας Εύβοιας, πραγματοποίησε το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει μεταβεί στις περιοχές που επλήγησαν από την ισχυρή βροχόπτωση. Το κλιμάκιο αποτελείται από τον υφυπουργό Παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμο Κεδίκογλου.

«Η Πολιτεία όπως και σε άλλες περιπτώσεις θα είναι δίπλα προς την αποκατάσταση αυτών των ζημιών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος ενώ προσέθεσε ότι ήδη έχουν δρομολογήσει τις επόμενες λίγες ημέρες, Δευτέρα ή Τρίτη μία έκτακτη χρηματοδότηση προς την Βόρεια Εύβοια ύψους 20 εκατ. ευρώ σε συνέχεια της ωρίμανσης του σχεδιασμού που είχαν τις προηγούμενες μέρες για το κομμάτι των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν μετά τις πυρκαγιές.

Βόρεια Εύβοια - πλημμύρες

Σημειώνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και όλες τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα κάθε δυνατή συνδρομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και να κινητοποιηθούν περαιτέρω δυνάμεις, εφόσον χρειαστεί, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην περιοχή έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής και ήδη βρίσκονται σε διασπορά, ενώ συνδράμει η 1η ΕΜΑΚ και 7η ΕΜΑΚ με ομάδα Υποβρυχίων Διασώσεων και διασωστικές λέμβους, καθώς και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα.

Βόρεια Εύβοια - πλημμύρες

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Σε δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, αναφέρονται τα εξής: «Η Βόρεια Εύβοια απροστάτευτη, όπως και κάθε πυρόπληκτη περιοχή της χώρας, βλέπει τις πληγές της να βαθαίνουν, από την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή σε μια ακραία επίδειξη προπαγανδιστικού θράσους, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι δεν πρέπει να συνδέουμε τις πλημμύρες με τις πυρκαγιές του Αυγούστου επειδή οι ζημιές είναι σε παραθαλάσσιες περιοχές. Χρειάστηκε μία νύχτα ήπιων βροχοπτώσεων για να γίνει πράξη αυτό για το οποίο οι ειδικοί προειδοποιούσαν μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Δρόμοι καταστράφηκαν, σπίτια πλημμύρισαν, περιουσίες χάθηκαν. Οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και δηλώνουν απελπισμένοι, εγκαταλελειμμένοι και απροστάτευτοι. Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη απέδειξε για μια ακόμη φορά την ανικανότητά του να υλοποιήσει οποιοδήποτε έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην Βόρεια Εύβοια και σε ολόκληρη τη χώρα. Έμεινε στα γνωστά πυροτεχνήματα της προπαγάνδας, των εξαγγελιών και του εμπορίου ελπίδας μετά τις φωτιές, κοροϊδεύοντας τους πολίτες που έχουν πληγεί, συνεχίζοντας τις δηλώσεις έλλειψης σεβασμού στους πληγέντες, με πλήρη άγνοια των προφανών επιστημονικών προβλέψεων. 

Η Βόρεια Εύβοια είναι το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας και της αφασίας του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη και είναι, δυστυχώς, βέβαιο ότι παρόμοιες καταστροφές θα σημειωθούν ξανά τόσο στην Εύβοια όσο και στις άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι. Την επιτελική αφασία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν διακόπτουν ούτε οι πυροβολισμοί στις πλατείες και τους δρόμους των πόλεων, οι τραυματισμοί και οι δολοφονίες, που έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα. Οι πυροβολισμοί της ημέρας ακούστηκαν σήμερα στην Κηφισιά και τη γέφυρα Καλυφτάκη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκος δήλωνε: «Ασφάλεια στα σύνορα, ασφάλεια σε όλη τη χώρα». Οι προπαγανδιστικές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για δήθεν στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, με τους απόφοιτους των Σχολών της ΕΛΑΣ, ότι δηλαδή γίνεται εδώ και χρόνια, δεν αρκούν για να ανασχεθεί η ανεξέλεγκτη δράση της βαρύνουσας εγκληματικότητας.Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους παραμένουν σταθερά στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς, σε βάρος της κοινωνικής ειρήνης».

Βόρεια Εύβοια - πλημμύρες

Σε ανακοίνωση του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται «Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν την Β. Εύβοια είναι το αποτέλεσμα μιας πρωτοφανούς ολιγωρίας και αδιαφορίας της κυβέρνησης της ΝΔ και των επιτελών της. Είχαμε προειδοποιήσει για τις επερχόμενες πλημμύρες, υπογραμμίζοντας ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια δραστική απλούστευση διαδικασιών, μείωση της γραφειοκρατίας και των πολλαπλών επικαλύψεων που αφορούν τα αντιπλημμυρικά έργα. Είχαμε, επίσης, επισημάνει ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή τους όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου να προλάβουμε το φθινόπωρο και τις πλημμύρες. Η κυβέρνηση εκώφευσε και περιορίστηκε σε θεατρινισμούς και στην επίδειξη σχεδίων έργων αδιαφορώντας για την επιβεβαίωση του προαναγγελθέντος κινδύνου. Σήμερα, ξαναζούμε τις σκηνές του 2020 με θέατρο ξανά την βασανισμένη Εύβοια. Το Κίνημα Αλλαγής θα συμπαρασταθεί στους κατοίκους της δοκιμαζόμενης Εύβοιας με κάθε δυνατό τρόπο».

«Ο εφιάλτης των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, συνεχίζεται. Η ανυπαρξία του επιτελικού κράτους και των «ουρανοκατέβατων σωτήρων» από το παρελθόν, επιβεβαιώθηκε με τις καταστροφές από την πρόσφατη νεροποντή. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή, ότι εάν τα αντιπλημμυρικά έργα δεν προχωρήσουν, οι συνέπειες θα είναι τραγικές. Η κυβέρνηση αντί να μας ακούσει, άρχισε να διορίζει, να προβαίνει σε απευθείας αναθέσεις και να επικεντρώνεται σκανδαλωδώς στις ανεμογεννήτριες. Οι προκλητικές εμφανίσεις υπουργών με σκοπό να εξαπατήσουν τους πληγέντες, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση βυθίζεται στα λασπόνερα της διαπλοκής, συμπαρασύροντας μαζί της την Ελλάδα», αναφέρει η Ελληνική Λύση.


Ειδήσεις σήμερα:

Nautical Geo - Μενέντεζ: Η Τουρκία υπονομεύει πάλι την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Μητσοτάκης: Βόλτα με ποδήλατο στα Χανιά (εικόνες)

Μέρισμα ανάπτυξης - Οικονόμου στον ΑΝΤ1: ανακοινώσεις στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΣήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύνται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΣήμερα 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση τοου προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)Σήμερα 18:31 | Ειδήσεις

Ο ΑΝΤ1, φέρνει στο “φως” της δημοσιότητας, νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη μοιραία νύχτα που ο 39χρονος δολοφονησε άγρια την Κυριακή, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35Καλλιάνος: Η καταγγελία για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του και η απάντηση Γεωργιάδη (βίντεο)17:21Η Ελεονώρα Μελέτη... “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου17:0730ετες ομόλογο: Οι υψηλές προσφορές μείωσαν το επιτόκιο δανεισμού16:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο